Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2015-04-29 SLUŽBENI LIST NAPOKON OBJAVIO ZAKLJUČKE SKUPŠTINE O KAP-U Saslušanje Perišića u maju
Skup­štin­ski od­bor za eko­no­mi­ju naj­vje­ro­vat­ni­je će u ma­ju sa­slu­ša­ti ste­čaj­nog uprav­ni­ka Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma Ve­se­li­na Pe­ri­ši­ća. Uslo­vi za sa­slu­ša­nje Pe­ri­ši­ća ste­kli su se na­kon što je Slu­žbe­ni list ob­ja­vio za­ključ­ke o KAP-u ko­je je Skup­šti­na usvo­ji­la 14. apri­la.
–Od­bor će ve­o­ma br­zo po­kre­nu­ti pro­ce­du­ru po osno­vu usvo­je­nih za­klju­ča­ka Skup­šti­ne u ve­zi sa KAP-om. Ne znam za­što ra­ni­je ni­je­su ob­ja­vlje­ni za­ključ­ci, s ob­zi­rom da su usvo­je­ni 14. apri­la – re­kao je za „Dan” pred­sjed­nik Od­bo­ra za eko­no­mi­ju Alek­san­dar Da­mja­no­vić.
Da bi Pe­ri­šić bio sa­slu­šan, po­treb­no je da nje­go­vo sa­slu­ša­nje na ne­koj od na­red­nih sjed­ni­ca bu­de pred­lo­že­no kao tač­ka dnev­nog re­da, o če­mu će čla­no­vi od­bo­ra gla­sa­ti, a ako ve­ći­na po­dr­ži pred­log, bi­će od­re­đen da­tum sa­slu­ša­nja. Uko­li­ko sve bu­de išlo po pla­nu, Pe­ri­šić će bi­ti sa­slu­šan u ma­ju, a naj­ka­sni­je to­kom ju­na.
Da­mja­no­vić, ko­ji je pred­lo­žio naj­no­vi­je za­ključ­ke o KAP-u, če­tvr­te po re­du, tra­žio je sa­slu­ša­nje Pe­ri­ši­ća zbog to­ga što još ni­je za­vr­šen po­stu­pak pro­da­je kroz ste­čaj.
KAP je u ste­ča­ju od ju­la 2013. go­di­ne. Ta­da je Pri­vred­ni sud pri­hva­tio za­htjev Mi­ni­star­stva eko­no­mi­je za uvo­đe­nje ste­ča­ja. Pod­go­rič­ka fa­bri­ka je u mo­men­tu uvo­đe­nja ste­ča­ja ima­la 360 mi­li­o­na eura du­ga ko­ji je ste­čaj­ni uprav­nik pri­znao.
Pro­iz­vod­nju u KAP-u od ju­la pro­šle go­di­ne or­ga­ni­zu­je Uni­pr­om Ve­se­li­na Pe­jo­vi­ća. Nik­šić­ki bi­zni­smen je pot­pi­sao i ku­po­pro­daj­ni ugo­vor za imo­vi­nu KAP-a te­žak 28 mi­li­o­na, ali je do­sad is­pla­tio sa­mo po­lo­vi­nu te su­me.
D.M.


Za osam rad­ni­ka 117 hi­lja­da

Osmo­ri­ci rad­ni­ka KAP-a ko­ji su se pri­ja­vi­li za so­ci­jal­ni pro­gram pri­je 31. mar­ta ot­prem­ni­ne će bi­ti is­pla­će­ne to­kom ove sed­mi­ce, sa­op­šte­no je „Da­nu” iz mi­ni­star­sta­va fi­nan­si­ja i eko­no­mi­je.
Za nji­ho­ve ot­prem­ni­ne po­treb­no je upla­ti­ti 117,2 hi­lja­de eura.
Od ju­la, ka­da je KAP pre­u­zeo Pe­jo­vić, iz te fa­bri­ke je po osno­vu so­ci­jal­nog pro­gra­ma oti­šlo 245 rad­ni­ka. Za nji­ho­ve ot­prem­ni­ne iz bu­dže­ta je is­pla­će­no 3,5 mi­li­o­na eura, ili 14,4 hi­lja­de eura u pro­sje­ku. Ot­prem­ni­ne su iz­no­si­le od šest do 18 hi­lja­da eura.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"