Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2015-04-29 NA CETINJU ODRŽAN KONCERT MEĐUNARODNOG GUDAČKOG KVARTETA „ENERGIJA NOVA”
Zvuk koji se rijetko čuje
Nastup u Ministarstvu kulture na Cetinju Zvuk koji se rijetko čuje
Kon­cert me­đu­na­rod­nog gu­dač­kog kvar­te­ta „Energija Nova” iza­zvao je ve­li­ku pa­žnju lju­bi­te­lja kla­sič­ne mu­zi­ke ko­ji su se oku­pi­li u dvo­ra­ni Mi­ni­star­stva kul­tu­re na Ce­ti­nju.
Na kon­cert­nom pro­gra­mu ko­ji su iz­ve­li vi­o­li­ni­sti Hans Li­vi­a­be­la i Bar­ba­ra Kja­na­mea, vi­o­li­sta Ivan Vuk­če­vić i vi­o­lon­če­li­sta Fe­liks Fo­gel­zang, bio je Gu­dač­ki kvar­tet br.1. „Iz mog ži­vo­ta” Bed­ži­ha Sme­ta­ne i Gu­dač­ki kvar­tet br 1. u c-mo­lu Jo­ha­ne­sa Bram­sa.
Pred­sta­vlja­ju­ći „Energija No­vu” vi­o­li­sta Ivan Vuk­če­vić ka­zao je za „Dan” da je kvar­tet ba­zi­ran u Lu­ga­nu u Švaj­car­skoj i da već se­dam go­di­na svi­ra­ju za­jed­no.
– Iz­me­đu osta­log na­stu­pa­li smo na Edin­bur­škom fe­sti­va­lu u Škot­skoj, MI­TO fe­sti­va­lu u Ita­li­ji, a ta­ko­đe sa­ra­đu­je­mo sa švaj­car­skim ra­di­jom gdje vr­lo če­sto svi­ra­mo. Sni­mi­li smo Pro­ko­flje­ve kvar­te­te kao i sko­ro ori­gi­nal­ne ver­zi­je Ja­ni­če­ko­vih kvar­te­ta, a tre­nut­no ra­di­mo na tre­ćem CD-u ko­ji će uklju­či­va­ti dva kvar­te­ta Sme­ta­ne – ka­zao je Vuk­če­vić ko­ji je pro­fe­sor na Mu­zič­koj aka­de­mi­ji Me­nju­hin i pr­va vi­o­la Or­ke­stra del­la Sviz­ze­ra Ita­li­a­na u Lu­ga­nu gdje ži­vi i ra­di već du­že go­di­na.
– Pri­je par go­di­na svi­ra­li smo kon­cert u Ko­to­ru, a ve­če­ras smo pr­vi put na Ce­ti­nju u ovoj, za ovu vr­stu mu­zi­ke, vr­lo li­je­poj dvo­ra­ni što nam je mo­ram re­ći bi­lo ve­li­ko za­do­volj­stvo – ka­zao je Vuk­če­vić.
On je na­ja­vio još je­dan kon­cert u Cr­noj Go­ri ko­ji će bi­ti odr­žan u Na­rod­nom po­zo­ri­štu u Pod­go­ri­ci.
Pre­ma ri­je­či­ma Ža­ne Le­kić, se­kre­tar­ka Se­kre­ta­ri­ja­ta za kul­tu­ru Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje ko­ja je za­jed­no sa Mi­ni­star­stvom kul­tu­re i Tu­ri­stič­kom or­ga­ni­za­ci­jom gra­da or­ga­ni­za­tor kon­cer­ta, go­sto­va­nje ova­kvih an­sam­ba­la i re­no­mi­ra­nih umjet­ni­ka ko­ji su pre­po­zna­ti ši­rom svi­je­ta, po­zi­ci­o­ni­ra Ce­ti­nje na ma­pi svjet­skih kul­tur­nih de­ša­va­nja.
- Ve­če­ras smo bi­li u pri­li­ci da ču­je­mo ka­pi­tal­na dje­la ka­mer­ne mu­zi­ke za gu­dač­ki kvar­tet, a svje­do­ci smo i vi­dje­li smo u bi­o­gra­fi­ja­ma da su umjet­ni­ci svi­ra­li na in­stru­men­ti­ma iz 18. vi­je­ka što je, vje­ru­jem, mno­gi­ma bio još je­dan raz­log da pri­su­stvu­ju kon­cer­tu jer je to za­i­sta iz­u­ze­tan zvuk ko­ji se ri­jet­ko ču­je. Do­dat­no za­do­volj­stvo je i to što je Ivan Vuk­če­vić za­pra­vo naš umjet­nik ko­ji je ostva­rio bri­li­jant­nu ka­ri­je­ru u Evro­pi ta­ko da je ovaj kon­cert po sve­mu bio po­se­ban do­ga­đaj i iz­u­ze­tan uži­tak – ka­za­la je Le­kić.
Z. Pe­ta­no­vić

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"