Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2015-04-29 ODBORNIK DF-A MIODRAG BEŠOVIĆ UKAZUJE DA UKLANJANJE STABALA U ULICI VASA RAIČKOVIĆA NIJE USAMLJEN PRIMJER
Brutalna sječa parkova
Brutalna sječa parkova Počelo je sječom lipa u Hercegovačkoj ulici, Tološka šuma nestaje, park Kruševac je načet, navodi Bešović
Sje­ča par­ka u Uli­ci Va­sa Ra­ič­ko­vi­ća, sta­rog pre­ko tri de­ce­ni­je, za­rad grad­nje stam­be­no-po­slov­nog objek­ta pred­sta­vlja još je­dan bru­tal­ni atak nad ze­le­nim po­vr­ši­na­ma, oci­je­nio je Mi­o­drag Be­šo­vić, od­bor­nik De­mo­krat­skog fron­ta. Be­šo­vić na­vo­di da se pro­stor plan­ski de­va­sti­ra.
-Skup­štin­sku ve­ći­nu vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je u pro­te­klom pe­ri­o­du obi­lje­ži­le su zlu­po­tre­be pri­li­kom hi­per­pro­duk­ci­je iz­mje­na i do­pu­na ur­ba­ni­stič­kih pla­no­va. Stal­no se pri­stu­pa iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma ve­li­kog bro­ja plan­skih do­ku­me­na­ta, a to je po­ka­za­telj ne­plan­skog i ad hok pri­stu­pa. Pla­no­vi se pri­la­go­đa­va­ju in­te­re­si­ma in­ve­sti­to­ra, ko­ji­ma se iz­la­zi u su­sret naj­če­šće bez osno­va - re­kao je Be­šo­vić.
Iako je u Skup­šti­ni Glav­nog gra­da usvo­jen lo­kal­ni plan za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne, ka­ko na­vo­di Be­šo­vić, pod­go­rič­ka vlast za­tva­ra oči pred pra­vim sta­njem iz te obla­sti.
-Kao lo­še pri­mje­re ak­ci­je uni­šta­va­nja ze­le­nih po­vr­ši­na mo­že­mo na­ve­sti ukla­nja­nje li­pa i pla­ta­na u Her­ce­go­vač­koj uli­ci, dra­stič­no sma­nje­nje To­lo­ške šu­me, pro­ši­re­nje Uli­ce Stan­ka Dra­go­je­vi­ća na uštrb Nje­go­še­vog par­ka, sje­ča sta­ba­la u Kara­đor­đe­vom par­ku. Na­da­lje, park Kru­še­vac, ne­ka­da elit­ni dio Pod­go­ri­ce sa isto­rij­skim spo­me­ni­kom Dvor­cem Pe­tro­vi­ća i dvor­skom cr­kvom, je­dan od naj­ljep­ših am­bi­je­na­ta Glav­nog gra­da po­čeo je da se na­ru­ša­va i sveo se na sve­ga ne­ko­lo­ko de­se­ti­na sta­ba­la. Br­do Go­ri­ca, sim­bol Pod­go­ri­ce, sva­ka­ko je naj­zna­čaj­ni „fil­ter” gra­da, či­ji je park u zna­čaj­noj mje­ri ur­ba­ni­za­ci­jom de­va­sti­ran a sa­mim tim i sma­nje­ne funk­ci­je ko­je ona ima. Ovo su sa­mo ne­ki od pri­mje­ra ko­li­ko je to­ga uni­šte­no, ge­ne­ra­ci­je i ge­ne­ra­ci­je su vre­me­nom iza nas ula­ga­le svoj trud i sa­de­ći dr­ve­će ople­me­nji­va­le ovaj grad, da bi na­ža­lost, da­nas grad­ske vla­sti do­no­še­njem ve­ći­ne ur­ba­ni­stič­kih pla­no­va mno­go to­ga ugro­zi­li. Će­mov­sko po­lje u di­je­lu iza no­vih sta­di­o­na ima po­ten­ci­jal da bu­de je­dan pri­sto­jan park, ali umje­sto sport­skih sta­za i mo­bi­li­ja­ra, na­ža­lost, sme­će po­kri­va sva­ki kva­drat­ni me­tar ze­le­ne po­vr­ši­ne - na­vo­di Be­šo­vić. N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"