Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2015-04-29 REZOLUCIJA DENISA BEĆIROVIĆA PRED ZASTUPNIČKIM DOMOM SKUPŠTINE BIH
BiH se izjašnjava o Sutorini
Bećirović BiH se izjašnjava o Sutorini
Pred­stav­nič­ki dom par­la­men­ta Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne (BiH) tre­ba­lo bi da­nas da se iz­ja­sni o re­zo­lu­ci­ji o Su­to­ri­ni, ko­jom se kao ne­pri­hva­tljiv, ne­u­te­me­ljen i šte­tan ocje­nju­je pred­log ugo­vo­ra o dr­žav­noj gra­ni­ci iz­me­đu te dr­ža­ve i Cr­ne Go­re. Pred­la­gač re­zo­lu­ci­je je po­sla­nik SDP-a De­nis Be­ći­ro­vić, ko­ji sma­tra da Su­to­ri­na tre­ba da bu­de dio bo­san­sko­her­ce­go­vač­ke te­ri­to­ri­je. Pre­ma pred­lo­že­nom ugo­vo­ru, Su­to­ri­na bi tre­ba­lo traj­no da osta­ne u sa­sta­vu Cr­ne Go­re. Ta­ko­đe, de­fi­ni­še se i gra­ni­ca ko­ja će na te­re­nu bi­ti obi­lje­že­na u ro­ku od tri go­di­ne od nje­go­vog stu­pa­nja na sna­gu.
Pre­ma ugo­vo­ru, gra­ni­ca se pro­te­že od tro­me­đe BiH, Cr­ne Go­re i Sr­bi­je na sje­ver­nom di­je­lu, do tro­me­đe BiH, Cr­ne Go­re i Hr­vat­ske na ju­žnom di­je­lu.
Cr­na Go­ra i BiH za­vr­ši­le su raz­gra­ni­če­nje u ma­ju pro­šle go­di­ne u Sa­ra­je­vu, usa­gla­si­le i pa­ra­fi­ra­le do­ku­men­ta u ve­zi s gra­ni­com. Dvi­je vla­de su u ju­nu, od­no­sno u no­vem­bru, utvr­di­le pred­log ugo­vo­ra o dr­žav­noj gra­ni­ci po ko­jem Su­to­ri­na, pri­mor­ska pre­vla­ka kod Her­ceg No­vog, osta­je u sa­sta­vu Cr­ne Go­re.
Zva­nič­ni­ci Cr­ne Go­re su sa­op­šti­li ra­ni­je da je pi­ta­nje Su­to­ri­ne za­vr­še­no i da oče­ku­ju sko­ro pot­pi­si­va­nje ugo­vo­ra o dr­žav­noj gra­ni­ci. Pred­sjed­nik Cr­ne Go­re Fi­lip Vu­ja­no­vić zbog otva­ra­nja tog pi­ta­nja od­lo­žio je ime­no­va­nje am­ba­sa­do­ra u Sa­ra­je­vu, a am­ba­sa­dor BiH Đor­đe La­ti­no­vić je na kon­sul­ta­ci­ja­ma u ma­tič­noj dr­ža­vi.
Dr­žav­ni se­kre­tar u Mi­ni­star­stvu vanj­skih po­slo­va Vla­di­mir Ra­du­lo­vić sma­tra da je do­bra vi­jest za Cr­nu Go­ru to što je u po­ne­dje­ljak Ustav­no­prav­na ko­mi­si­ja pre­po­ru­či­la Za­stup­nič­kom do­mu Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne BiH da ne usvo­ji re­zo­lu­ci­ju o Su­to­ri­ni.
– Na­da­mo se da će ovu pre­po­ru­ku usvo­ji­ti i Za­stup­nič­ki dom Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne BiH i da će na taj na­čin bi­ti sta­vlje­na tač­ka na pi­ta­nje ko­je je iz­ne­na­da i sa­vim ne­po­treb­no stvo­ri­lo pri­je bu­ru u ča­ši vo­de, ne­go ozbilj­nu bu­ru u od­no­si­ma iz­me­đu Cr­ne Go­re i BiH. Ona­ko br­zo kao što je pro­blem na­stao, vje­ru­jem da će ta­ko i ne­sta­ti – ci­je­ni Ra­du­lo­vić za An­te­nu M.
Ogla­sio se i funk­ci­o­ner Gra­đan­skog po­kre­ta URA Dri­tan Aba­zo­vić, tvr­de­ći da je do­šlo vri­je­me da se na pri­ču o Su­to­ri­ni sta­vi tač­ka.
– Ta­ko bi se i Cr­na Go­ra i BiH, ali i ci­je­li re­gi­on, po­sve­ti­li ne­kim mno­go re­le­vant­ni­jim te­ma­ma. Mi­slim da je do­bro da re­gi­on shva­ti da tre­ba da ži­vi u ovim gra­ni­ca­ma, da ne po­te­že­mo sva­kih ne­ko­li­ko mje­se­ci pi­ta­nja ko­ja su ška­klji­va, ko­ja po­di­žu ten­zi­je i iza­zi­va­ju dru­štve­nu kon­fu­zi­ju – za­klju­ču­je Aba­zo­vić.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"