Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2015-04-29 ČELNIK PZP-A NEBOJŠA MEDOJEVIĆ UPOZORIO NA OPASNOST ZA PROCES EU INTEGRACIJA
Mafija sprečava reforme
Medojević Mafija sprečava reforme
Već du­že upo­zo­ra­vam da je bal­kan­ska kon­fe­de­ra­ci­ja or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, ko­ja su­ve­re­no vla­da re­gi­o­nom, za­bri­nu­ta zbog ugro­ža­va­nja nje­nih in­te­re­sa sprem­na da iza­zo­ve no­va ža­ri­šta i da de­sta­bi­li­zu­je re­gi­on, sma­tra li­der PzP-a i član Pred­sjed­ni­štva DF-a Ne­boj­ša Me­do­je­vić. Ka­ko je po­ru­čio, me­đu­na­rod­ni fak­tor već du­že ig­no­ri­še uti­caj ma­fi­je na po­li­tič­ke pro­ce­se u re­gi­o­nu i stva­ra la­žnu sli­ku o na­pret­ku de­mo­kra­ti­je i evrop­skih in­te­gra­ci­ja.
– Na­ža­lost, ma­fi­ja po­ve­za­na sa po­li­tič­kim oli­gar­hi­ja­ma, dje­lo­vi­ma bez­bjed­no­snih slu­žbi i me­di­ji­ma ras­po­la­že re­sur­si­ma da or­ga­ni­zu­je te­ro­ri­stič­ke ak­ci­je i de­sta­bi­li­zu­je re­gi­on. Na­pad na sta­ni­cu po­li­ci­je u Ma­ke­do­ni­ji i na­pad na sta­ni­cu po­li­ci­je u Zvor­ni­ku ni­je­su slu­čaj­ni i me­đu­sob­no ne­po­ve­za­ni do­ga­đa­ji. Ne­ko mo­ćan že­li da re­gi­on po­no­vo vra­ti u de­ve­de­se­te i da po­no­vo ras­pa­li me­đu­et­nič­ke su­ko­be ka­ko bi se re­gi­on za­u­sta­vio na pu­tu de­mo­kra­ti­za­ci­je i re­for­mi – is­ta­kao je Me­do­je­vić u sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom „Da­nu”.
Ka­ko je na­gla­sio, ma­fi­ji, ko­rum­pi­ra­nim po­li­ti­ča­ri­ma i ne­kim ino­stra­nim fak­to­ri­ma od­go­va­ra za­o­sta­li, si­ro­ma­šni, po­sva­đa­ni i kri­mi­na­li­zo­va­ni Bal­kan kao stal­na pri­jet­nja sta­bil­no­sti i uje­di­nje­nju Evro­pe.
– Za­to i Evro­pa ne mo­že opet mir­no po­sma­tra­ti ka­ko se po­na­vlja isti sce­na­rio. Kraj­nje je vri­je­me da EU smog­ne sna­ge i kre­ne u kor­je­ni­te re­for­me su­sjed­ske po­li­ti­ke i po­li­ti­ke pro­ši­re­nja i da sna­žni­je i kon­ket­ni­je dje­lu­je u spre­ča­va­nju de­sta­bi­li­za­ci­je re­gi­o­na i iza­zi­va­nja no­vih kri­za. EU mo­ra da po­dr­ži istin­ske de­mo­krat­ske sna­ge i po­mog­ne im u bor­bi pro­tiv bal­kan­ske kon­fe­de­ra­ci­je or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la ko­ja predstvlja re­al­nu opa­snost za mir i sta­bil­nost re­gi­o­na – oci­je­nio je Me­do­je­vić.
Po nje­go­vom su­du, or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal fi­nan­si­ra te­ro­ri­zam, a te­ro­ri­zam ra­za­ra krh­ko po­vje­re­nje, uni­šta­va de­mo­kra­ti­ju i od­la­že nu­žne re­fro­me ko­je tre­ba da re­zul­ti­ra­ju raz­vo­jem de­mo­kra­ti­je, ci­vil­nog dru­štva, in­ve­sti­ci­ja­ma i otva­ra­njem no­vih rad­nih mje­sta.
– Te­ro­ri­zam, me­đu­et­nič­ki su­ko­bi i kri­ze su ide­al­ni am­bi­jent za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal. Za­to je neo­p­hod­na za­jed­nič­ka po­li­tič­ka ak­tiv­nost svih ze­ma­lja re­gi­o­na, ali i mno­go ve­ća od­go­vor­nost EU u pre­ven­ci­ji iza­zi­va­nja no­ve kri­ze u re­gi­o­nu, ko­ja bi mo­gla do­ve­sti do na­si­lja i su­ko­ba – is­ta­kao je Me­do­je­vić. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"