Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2015-04-29 MJEŠTANI GRLIĆA APELUJU NA NADLEŽNE DA RIJEŠE JEDAN OD GORUĆIH PROBLEMA U TOM KRAJU
Za kilometar asfalta mole godinama
Put u Grliću Za kilometar asfalta mole godinama
DA­NI­LOV­GRAD- Ki­lo­me­tar pu­ta od nik­šić­ke ma­gi­stra­le kroz Gr­lić ne­as­fal­ti­ran je još od se­dam­de­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka, a mje­šta­ni tvr­de da im lo­ša ce­sta stva­ra ve­li­ke ne­vo­lje i da sve te­že do­la­ze do cen­tra Da­ni­lov­gra­da. Put je pun ru­pa, do­sta uzak i nji­me pro­la­zi sa­mo ko mo­ra. Taj pra­vac s Da­ni­lov­gra­dom spa­ja dva­de­se­tak do­ma­ćin­stava iz ovog se­la, a mje­šta­ni is­ti­ču da su si­ti obe­ća­nja lo­kal­nih čel­ni­ka da će ovaj pu­ta bi­ti as­fal­ti­ran.
-Ot­kad je pro­bi­jen, pri­je sko­ro 40 go­di­na, put je sa­mo jed­nom na­sut, i to pri­je ne­ko­li­ko go­di­na, a od ta­da se na nas ni­ko ne okre­će i sa­mi mo­ra­mo da bri­ne­mo o ovom prav­cu. To i ra­di­mo, jer put po­vre­me­no na­si­pa­mo, ali sa­mi ne mo­že­mo da ga as­fal­ti­ra­mo i po­treb­na nam je po­moć lo­kal­ne upra­ve - ka­žu mje­šta­ni.
Oni po­ja­šnja­va­ju da je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na di­rek­tor Di­rek­ci­je za sa­o­bra­ćaj Dra­gan An­to­vić, u jed­noj te­le­vi­zij­skoj emi­si­ji, obe­ćao da će ovaj pra­vac bi­ti as­fal­ti­ran do kra­ja 2014. go­di­ne. Mje­šta­ni ka­žu da je 2014. za nji­ma, a da od as­fal­ta ne­ma ni po­me­na.
-Zah­ti­je­va­mo da se ura­di ono što je obe­ća­no. Ni­je ka­sno da se to ura­di i ove go­di­ne, jer as­falt bi pu­no zna­čio ži­te­lji­ma ovog di­je­la Gr­li­ća. As­fal­ti­ra­ni put omo­gu­ćio bi i raz­voj ovog kra­ja, po­seb­no po­ljo­pri­vre­de, jer me­ha­ni­za­ci­ja te­ško do­la­zi do nji­va zbog lo­še ce­ste – is­ti­ču mje­šta­ni.
Oni do­da­ju da je u nji­ho­vom kom­ši­lu­ku pro­da­to do­sta pla­ce­va, a da oni ne­ma­ju vo­lju bi­lo šta da ra­de i gra­de upra­vo zbog lo­še put­ne in­fra­struk­tu­re.
-Put je je­dan od uslo­va op­stan­ka u ovom kra­ju. Uko­li­ko osta­ne ova­kav, bi­će sve ma­nje sta­nov­ni­ka. Ne­ko­li­ko pri­vat­ni­ka ko­ri­sti ovaj pra­vac, a te­ški ka­mi­o­ni do­dat­no uni­šta­va­ju ma­ka­dam. Na­la­zi­mo se na sa­mo ne­ko­li­ko ki­lo­me­ta­ra od cen­tra gra­da, a ni­je­su po­treb­na ni ve­li­ka ula­ga­nja ka­ko bi na­ši za­htje­vi bi­li is­pu­nje­ni - po­ru­ču­ju ži­te­lji i do­da­ju da oče­ku­ju da ih ne­ko iz lo­kal­ne upra­ve po­sje­ti i da se za­jed­nič­ki do­go­vo­re ka­ko da se se­o­ski pra­vac as­fal­ti­ra i omo­gu­ći bez­bje­dan pri­laz do nji­ho­vih ku­ća.I.M.


An­to­vić: Ima­mo ra­zu­mi­je­va­nja za zahtje­ve mje­šta­na

U Di­rek­ci­ji za sa­o­bra­ćaj ka­žu da su pri­je ne­ko­li­ko go­di­na na­su­li taj pra­vac i da su u tom kra­ju već as­fal­ti­ra­li dio sa­o­bra­ćaj­ni­ca. Dra­gan An­to­vić, di­rek­tor, tvr­di da lo­kal­na upra­va ni­je od­u­sta­la od as­fal­ti­ra­nja i da ima ra­zu­mi­je­va­nja za za­htje­ve mje­šta­na.
-As­fal­ti­ra­mo i odr­ža­va­mo do­sta raz­gra­na­tu grad­sku i se­o­sku mre­žu sa­o­bra­ćaj­ni­ca i to će­mo na­sta­vi­ti da ra­di­mo ove, ali i na­red­nih go­di­na - po­ru­ču­je on.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"