Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2015-04-29 ZBOG KLIMATSKIH PROMJENA U SRBIJI Štete od pet milijardi eura
Pr­ve pro­cje­ne po­ka­zu­ju da ukup­ne ma­te­ri­jal­ne šte­te u Sr­bi­ji, iza­zva­ne eks­trem­nim kli­mat­skim i vre­men­skim uslo­vi­ma, od 2000. go­di­ne pre­la­ze pet mi­li­jar­di eura, iz­ja­vi­la je dr­žav­ni se­kre­tar Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de i za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne Sta­na Bo­žo­vić.
Na sku­pu, ko­ji or­ga­ni­zu­je EC­RAN pro­je­kat, Ge­ne­ral­ni di­rek­to­rat za kli­mat­ske ak­ci­je Evrop­ske ko­mi­si­je, Bo­žo­vi­će­va je is­ta­kla da je bor­ba pro­tiv kli­mat­skih pro­mje­na jed­na od naj­bit­ni­jih te­ma me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce.
To se po­seb­no od­no­si na ovu go­di­nu u ko­joj se oče­ku­je usva­ja­nje no­vog me­đu­na­rod­nog do­go­vo­ra o oba­ve­za­ma za pe­ri­od po­sli­je 2020. go­di­ne, re­kla je Bo­žo­vić.
Ona je podjse­ti­la da se Sr­bi­ja na­la­zi u re­gi­o­nu po­go­đe­nom iz­mi­je­nje­nim kli­mat­skim uslo­vi­ma i da su po­pla­ve sa­mo u 2014. go­di­ni pro­u­zro­ko­va­le ogrom­ne šte­te.
Bo­žo­vi­će­va je na­gla­si­la da vje­ru­je u po­zi­ti­van is­hod kon­fe­ren­ci­je u Pa­ri­zu, za ko­ji je pri­pre­mljen pred­log INDC Sr­bi­je za pe­ri­od do 2030. go­di­ne, ko­ji će na­kon tih kon­sul­ta­ci­ja ući u pro­ce­du­ru usva­ja­nja na ni­vou Vla­de Sr­bi­je, na­kon če­ga i do­sta­vljen Se­kre­ta­ri­ja­tu kon­ven­ci­je.
Pri­ku­plja­nje po­da­ta­ka je osnov za ana­li­zu i una­pre­đe­nje po­li­ti­ka i mje­ra ko­je do­pri­no­se bor­bi pro­tiv kli­mat­skih pro­mje­na, na­gla­si­la je Bo­žo­vić.
– Po­red ovo­ga, iz­ra­da stra­te­gi­je bor­be pro­tiv kli­mat­skih pro­mje­na je­dan je od na­ših pri­o­ri­te­ta, a ka­ko bi­smo sma­nji­li efek­te pro­mje­ne kli­me na na­ci­o­nal­nom ni­vou, ali i do­pri­ni­je­li glo­bal­nom sma­nje­nju emi­si­ja GHG, na eko­nom­ski is­pla­tiv na­čin – na­vea je Bo­žo­vi­će­va.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"