Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2015-04-29 LIDER RADIKALA O POZIVU ŽALBENOG VIJEĆA HAŠKOG TRIBUNALA Šešelj se izjašnjava u četvrtak
Li­der Srp­ske ra­di­kal­ne stran­ke Vo­ji­slav Še­šelj re­kao je da će se u če­tvr­tak iz­ja­sni­ti o po­zi­vu Žal­be­nog vi­je­ća Ha­škog tri­bu­na­la.
„U če­tvr­tak će mi do­ći slu­žbe­nik tri­bu­na­la, a tekst ću da­ti no­vi­na­ri­ma na kon­fe­ren­ci­ji za štam­pu u če­tvr­tak u 12 sa­ti”, re­kao je Še­šelj no­vi­na­ri­ma is­pred Pa­la­te prav­de u Be­o­gra­du.
Žal­be­no vi­je­će Ha­škog tri­bu­na­la po­zva­lo je Še­še­lja da se u ro­ku od tri da­na iz­ja­sni o za­htje­vu tu­ži­la­štva da se hit­no pri­mi­je­ni od­lu­ka tog vi­je­ća i da se li­der ra­di­ka­la vra­ti u Hag.
U po­zi­vu, ko­ji je do­ni­jet u sri­je­du, na­vo­di se da Še­šelj mo­že da od­go­vo­ri na za­htjev tu­ži­la­štva „ako že­li”.
– Rok od tri da­na po­či­nje od tre­nut­ka ka­da li­der ra­di­ka­la pri­mi ovaj po­ziv Žal­be­nog vi­je­ća Ha­škog tri­bu­na­la – na­vo­di se u do­ku­men­tu vi­je­ća.
Žal­be­no vi­je­će je 30. mar­ta pre­tre­snom vi­je­ću na­lo­ži­lo da hit­no opo­zo­ve od­lu­ku od 6. no­vem­bra 2014. go­di­ne o pri­vre­me­nom pu­šta­nju na slo­bo­du li­de­ra SRS i na­lo­ži mu da se vra­ti u pri­tvor­sku je­di­ni­cu tri­bu­na­la.
Pre­tre­sno vi­je­će još ni­je po­stu­pi­lo po na­lo­gu žal­be­nog vi­je­ća, već je 10. apri­la od lje­kar­skog ti­ma, ko­ji Še­še­lja li­je­či u Sr­bi­ji, za­tra­ži­lo do­ku­men­ta­ci­ju o nje­go­vom tre­nut­nom zdrav­stve­nom sta­nju. Me­đu­tim, Še­šelj je od­bio da tu do­ku­men­ta­ci­ju do­sta­vi su­du.
Ha­ško tu­ži­la­štvo je po­tom 14. apri­la žal­be­nom vi­je­ću po­tom upu­ti­lo za­htjev da na­lo­ži pre­tre­snom vi­je­ću da Še­še­lju hit­no na­lo­ži da se vra­ti u pri­tvor­sku je­di­ni­cu tri­bu­na­la, a Še­še­lju je sa­da pru­že­na mo­guć­nost da se o tom za­htje­vu iz­ja­sni.
Li­der SRS se 12. no­vem­bra 2014, po­sli­je sko­ro 12 go­di­na vra­tio u Sr­bi­ju, na­kon što je pu­šten na pri­vre­me­nu slo­bo­du zbog lo­šeg zdrav­stve­nog sta­nja.
On je bio u pri­tvo­ru Ha­škog tri­bu­na­la od 24. fe­bru­a­ra 2003, ka­da se do­bro­volj­no pre­dao.
Sud­sko vi­je­će Ha­škog tri­bu­na­la do­ni­je­lo je 6. no­vem­bra 2014. od­lu­ku da bu­de pri­vre­me­no pu­šten na slo­bo­du, a Vla­da Sr­bi­je pret­hod­no je tri­bu­na­lu do­sta­vi­la ga­ran­ci­je za nje­go­vo oslo­bo­đe­nje.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"