Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2015-10-20 ZA ZLOČINE NAD SRBIMA Orić negirao krivicu
Ne­ka­da­šnji rat­ni ko­man­dant Sre­bre­ni­ce Na­ser Orić iz­ja­snio se pred Su­dom BiH da ni­je kriv za zlo­či­ne po­či­nje­ne nad rat­nim za­ro­blje­ni­ci­ma na pod­ruč­ju Bra­tun­ca i Sre­bre­ni­ce pre­ma op­tu­žni­ci po­dig­nu­toj 27. av­gu­sta ove go­di­ne.
Ori­ćev sa­bo­rac Sa­ba­hu­din Mu­hić ta­ko­đe se iz­ja­snio da ni­je kriv, pi­še sa­ra­jev­ski por­tal Kliks.
„Sa­da će pred­met bi­ti upu­ćen sud­skom vi­je­ću na glav­ne pre­tre­se. Pre­u­ra­nje­no je go­vo­ri­ti o is­ho­du dok Tu­ži­la­štvo ne poč­ne iz­vo­đe­nje svo­jih do­ka­za”, re­kla je za Kliks Lej­la Čo­vić, je­dan od advo­ka­ta Na­se­ra Ori­ća.
U op­tu­žni­ci ko­ju je Sud BiH po­tvr­dio 10. sep­tem­bra na­vo­di se ka­ko je Orić sa Sa­ba­hu­di­nom Mu­hi­ćem 1992. go­di­ne u mje­sti­ma Za­la­zje, Lo­li­ći i Ku­nje­rac po­či­nio ubi­stvo tri za­ro­blje­ni­ka srp­ske na­ci­o­nal­no­sti.
Tu­ži­la­štvo BiH je na pret­hod­nom ro­či­štu sa­op­šti­lo ka­ko ima 30 is­ka­za i 10 di­rekt­nih svje­do­ka o na­vod­nim zlo­či­ni­ma ko­ji su na­ve­de­ni u tri tač­ke op­tu­žni­ce, a pre­ma ko­ji­ma su Orić i Mu­hić op­tu­že­ni za ubi­stva Slo­bo­da­na Ili­ća, Mi­lu­ti­na Mi­lo­še­vi­ća i Mi­tra Sa­vi­ća.
Ori­će­va od­bra­na iz­ja­vi­la je ka­ko Tu­ži­la­štvo ne­ma kre­di­bil­ne svje­do­ke, što će do­ka­za­ti to­kom po­stup­ka, te da su nji­ho­ve iz­ja­ve kon­tra­dik­tor­ne. Is­ta­kli su i ka­ko ne po­sto­je do­ka­zi za osno­va­nu sum­nju pro­tiv Ori­ća.
Po­čet­kom mje­se­ca Sud BiH ubla­žio je mje­re za­bra­ne Ori­ću i pro­ši­rio mu kre­ta­nje na pod­ruč­je ci­je­le Fe­de­ra­ci­je BiH.
Do ta­da mu je bi­lo do­zvo­lje­no kre­ta­nje sa­mo u dva kan­to­na u Fe­de­ra­ci­ji BiH, i to u Sa­ra­jev­skom i Ze­nič­ko-do­boj­skom.
Na sna­zi su osta­le mje­re za­bra­ne pu­to­va­nja van ze­mlje, od­u­zi­ma­nje put­nih is­pra­va i oba­ve­zno ja­vlja­nje u nad­le­žnu po­li­cij­sku sta­ni­cu jed­nom sed­mič­no.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"