Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-10-20 IZ BANKE HRANE APELOVALI
Pomozimo Mirjani i njenoj djeci
Porodica Milačić Pomozimo Mirjani i njenoj djeci
Iz Hu­ma­ni­tar­ne or­ga­ni­za­ci­je Ban­ka hra­ne ape­lo­va­li su na sve lju­de do­bre vo­lje da po­mog­nu sa­mo­hra­noj maj­ci Mir­ja­ni Mi­la­čić i nje­noj ma­lo­ljet­noj dje­ci, ko­ji se na­la­ze u te­škoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji. Iz Ban­ke hra­ne su uka­za­li da bi im naj­ve­ća po­moć bio špo­ret na dr­va i dr­va za ogrev, kao i obu­ća za dje­voj­či­ce (bro­je­vi su 33, 31, 29, 26 i 23).
– Pi­dža­me, veš, pa­pe, zim­ske jak­ne, džem­pe­ri – sve to nji­ma tre­ba – ka­za­li su iz Ban­ke hra­ne.
Ka­ko is­ti­ču, na­kon za­vr­še­ne hu­ma­ni­tar­ne ak­ci­je „Pru­ži­te nam ru­ku i po­mo­zi­te”, vo­lon­te­ri Ban­ke hra­ne Cr­ne Go­re pa­ko­va­li su hra­nu i hi­gi­jen­ska sred­stva za naj­u­gro­že­ni­je po­ro­di­ce ko­je su na spi­sku ove fon­da­ci­je već du­ži pe­ri­od, me­đu ko­ji­ma je i Mir­ja­na Mi­la­čić, maj­ka pe­to­ro ma­lo­ljet­ne dje­ce.
– Za­hva­lju­ju­ći do­go­vo­ru iz­me­đu Op­šti­ne Pod­go­ri­ca i Ko­me­se­ri­ja­ta za iz­bje­gli­ce, ona je sa dje­com smje­šte­na u ta­ko­zva­no Bo­san­sko na­se­lje. Njih še­sto­ro ži­vi u jed­noj so­bi, a ku­pa­ti­lo di­je­le sa kom­ši­jom. Do pri­je dva mje­se­ca Mi­ra je bi­la ko­ri­snik so­ci­jal­ne po­mo­ći i dječ­jeg do­dat­ka od 178 eura. Ko­ri­snik je na­rod­ne ku­hi­nje, pa ta­ko ima je­dan si­gu­ran obrok za se­be i dje­cu. Ka­da se use­li­la u ovaj stan za­te­kla je ogro­man dug za stru­ju. Sa Di­stri­bu­ci­jom se do­go­vo­ri­la da ot­pla­ću­je dug na ra­te. Od­mah je pla­ti­la 160 eura i po­sled­nji ra­čun. Na­kon to­ga je pla­ća­la 20 eura fik­sno – ka­za­li su u Ban­ci hra­ne.
Ka­da je pri­je dva mje­se­ca do­šla u Po­štu po so­ci­jal­nu po­moć, sa­zna­la je da može da po­dig­ne sa­mo 57 eura.
– Oti­šla je u Cen­tar za so­ci­jal­ni rad, gdje su joj re­kli da joj je so­ci­jal­na po­moć uki­nu­ta jer ne po­sje­du­je pre­su­de o sta­ra­telj­stvu i ali­men­ta­ci­ji, u spo­ru ko­ji vo­di sa biv­šim su­pru­gom – ka­za­li su u fon­da­ci­ji.
Ob­ja­šnja­va­ju da je Mi­la­čić pri­je če­ti­ri go­di­ne po­kre­nu­la spor sa biv­šim su­pru­gom oko sta­ra­telj­stva i ali­men­ta­ci­je.
-Cen­tar za so­ci­jal­ni rad po­zi­vao je biv­šeg su­pru­ga tri-če­ti­ri pu­ta na raz­go­vor na ko­ji se on ni­je oda­zi­vao. Sud­skih ro­či­šta ni­je bi­lo do pri­je mje­sec. Biv­ši su­prug se ni­je po­ja­vio, dok je sle­de­će ro­či­šte za­ka­za­no za 24. no­vem­bar, a Mi­ri je uki­nu­ta so­ci­jal­na po­moć – uka­zu­ju u Ban­ci hra­ne.
Fon­da­ci­ja je upi­ta­la Cen­tar za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ca i Mi­ni­star­stvo ra­da šta Mir­ja­na mo­že ura­di­ti ka­ko bi po­vra­ti­la pra­vo na ma­te­ri­ja­la­no obez­bje­đe­nje po­ro­di­ce u iz­no­su od 121 euro. Uka­zu­ju da je po­ro­di­ci Mi­la­čić is­klju­če­na stru­ja zbog ne­mo­guć­no­sti da pla­ti ra­ču­ne.
– Za one ko­ji nov­ča­no mo­gu po­mo­ći ži­ro ra­čun je otvo­ren kod So­si­je­te že­ne­ral ban­ke na ime Mir­ja­na Mi­la­čić 550-0010300005697-61 – ka­žu u Ban­ci hra­ne.
A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"