Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-10-21 FLEŠ
Ka­zalj­ke sat una­zad
Zim­sko ra­ču­na­nje vre­me­na po­či­nje u no­ći iz­me­đu 24. i 25. ok­to­bra po­mje­ra­njem ka­zalj­ki na ča­sov­ni­ci­ma sat una­zad. U ne­dje­lju, 25. ok­to­bra, u 3.00 ča­sa ča­sov­ni­ke tre­ba vra­ti­ti za je­dan sat. Zim­sko ra­ču­na­nje vre­me­na tra­ja­će do po­sled­njeg vi­ken­da u mar­tu.
U ne­dje­lju se za­vr­ša­va ljet­nje ra­ču­na­nje vre­me­na ko­je je tra­ja­lo od po­sled­njeg vi­ken­da u mar­tu. A.T.

Mi­li­ca u Du­brov­ni­ku
Mi­ni­star­ka od­bra­ne Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić uče­stvu­je da­nas i sju­tra na re­gi­o­nal­nom sa­stan­ku mi­ni­sta­ra od­bra­ne ze­ma­lja ju­go­i­stoč­ne Evro­pe, ko­ji se ove go­di­ne odr­ža­va u Du­brov­ni­ku.
Ka­ko je sa­op­šte­no iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne, Sve­o­bu­hvat­ni re­gi­o­nal­ni sa­sta­nak ob­u­hva­ta su­sre­te mi­ni­sta­ra od­bra­ne i zva­nič­ni­ka za od­bram­be­nu po­li­ti­ku tri re­gi­o­nal­ne ini­ci­ja­ti­ve – Ame­rič­ko-ja­dran­ske po­ve­lje (A-5), Fo­ru­ma mi­ni­sta­ra od­bra­ne ze­ma­lja ju­go­i­stoč­ne Evro­pe i Po­li­tič­kih di­rek­to­ra za od­bram­be­nu po­li­ti­ku ze­ma­lja za­pad­nog Bal­ka­na.
– To­kom dva da­na, mi­ni­stri i dru­gi vi­so­ki zva­nič­ni­ci za od­bram­be­nu po­li­ti­ku ras­pra­vlja­će u okvi­ru na­ve­de­nih ini­ci­ja­ti­va o re­gi­o­nal­noj si­gur­no­snoj i od­bram­be­noj sa­rad­nji, kao i o ak­tu­el­nim iza­zo­vi­ma i pri­jet­nja­ma si­gur­no­sti. Cilj sa­stan­ka je ja­ča­nje re­gi­o­nal­ne sa­rad­nje na po­lju od­bra­ne u za­jed­nič­kim pro­jek­ti­ma na ak­tu­el­ne te­me iz obla­sti si­gur­no­sti – sa­op­šte­no je iz MO.A.T.

Okru­gli sto „Par­ko­va”
Jav­no pred­u­ze­će Na­ci­o­nal­ni par­ko­vi Cr­ne Go­re (NPCG) or­ga­ni­zu­je da­nas okru­gli sto na te­mu „Raz­voj­na funk­ci­ja cr­no­gor­skih na­ci­o­nal­nih par­ko­va – na­cr­ti pe­to­go­di­šnjih pla­no­va upra­vlja­nja”.
– Pe­to­go­di­šnjim pla­no­vi­ma upra­vlja­nja de­fi­ni­sa­ne su upra­vljač­ke vi­zi­je za sva­ki na­ci­o­nal­ni park po­je­di­nač­no, stra­te­ške obla­sti i po­seb­ni ci­lje­vi, kao i pla­no­vi nji­ho­ve im­ple­men­ta­ci­je u na­red­nom pe­ri­o­du. Jed­na od ključ­nih stra­te­ških obla­sti pred­sta­vlje­na je kroz seg­ment tu­ri­zam i re­kre­a­ci­ja u ko­joj su pred­lo­že­ni pri­o­ri­tet­ni raz­voj­ni pro­jek­ti ko­ji će bi­ti pred­sta­vlje­ni to­kom okru­glog sto­la – na­vo­di se u na­ja­vi.
A.T.

Ustav­ni sud i su­do­vi
Pred­sjed­ni­ca Ustav­nog su­da Cr­ne Go­re De­san­ka Lo­pi­čić pri­su­stvo­va­la je 17. Me­đu­na­rod­nom kon­gre­su evrop­skog i kom­pa­ra­tiv­nog ustav­nog pra­va, ko­ji se odr­žao 16. i 17. ok­to­bra u Re­gen­sbu­r­gu, na te­mu „Ustav­ni su­do­vi i re­dov­no sud­stvo: sa­rad­nja ili kon­flikt“.
– Pred­sjed­ni­ca je ima­la iz­la­ga­nje na te­mu: „Ustav­ni sud Cr­ne Go­re i su­do­vi (ri­va­li­tet ili part­ner­ski od­nos)” – sa­op­šte­no je iz Ustav­nog su­da.
Or­ga­ni­za­tor kon­gre­sa je Uni­ver­zi­tet u Re­gen­sbur­gu uz po­dr­šku Nje­mač­ke fon­da­ci­je za me­đu­na­rod­no­prav­nu sa­rad­nju (IRZ).A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"