Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-10-21 FLEŠ
Vratile se još tri po­ro­di­ce
Još tri po­ro­di­ce sa 19 čla­no­va iz kam­pa Ko­nik vra­ti­le su se u op­šti­nu Is­tok na Ko­so­vu, sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. Po­vra­tak je or­ga­ni­zo­van u okvi­ru pro­jek­ta Po­vra­tak i re­in­te­gra­ci­ja na Ko­so­vo ko­ji spro­vo­di IOM Ko­so­vo.
– Po­ro­di­ce će do­bi­ti hra­nu za na­red­nih šest mje­se­ci, na­mje­štaj, ogrev kao i opre­mu za do­ho­dov­ne ak­tiv­no­sti. Pro­je­kat se  spro­vo­di u sa­rad­nji sa  Mi­ni­star­stvom ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja – Upra­vom za zbri­nja­va­nje iz­bje­gli­ca, UN­HCR-om i  Dan­skim sa­vje­tom za iz­bje­gli­ce, ko­ji će na­sta­vi­ti da iden­ti­fi­ku­ju po­ro­di­ce za­in­te­re­so­va­ne za pro­je­kat – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Pot­pi­su­ju spo­ra­zum
Mi­ni­star za ljud­ska i ma­nji­ska pra­va Su­ad Nu­ma­no­vić pot­pi­sa­će da­nas sa Edi­tom Da­u­to­vić is­pred Udru­že­nja pred­u­zet­ni­ca Me­mo­ran­dum o sa­rad­nji u ci­lju una­pre­đe­nja raz­vo­ja žen­skog pred­u­zet­ni­štva za­jed­nič­kim dje­lo­va­njem, sa ak­cen­tom eko­nom­sko osna­ži­va­nje že­na.
– Žen­sko pred­u­zet­ni­štvo ima po­se­ban zna­čaj u raz­vo­ju sva­kog dru­štva i do­pri­no­si raz­vo­ju eko­no­mi­je. Eko­nom­ski raz­voj dru­štva da­lje stva­ra pred­u­slo­ve za ak­ti­vi­ra­nje žen­skih re­sur­sa, na­ro­či­to u obla­sti ma­lih i sred­njih pred­u­ze­ća, što je je­dan od pred­u­slo­va cje­lo­kup­nog pri­vred­nog raz­vo­ja. Pred­met i cilj ovog me­mo­ran­du­ma je us­po­sta­vlja­nje prin­ci­pa po ko­ji­ma će se vr­ši­ti me­đu­sob­ne kon­sul­ta­ci­je, raz­mje­nji­va­ti in­for­ma­ci­je i za­jed­nič­ki ra­di­ti na re­a­li­za­ci­ji ak­tiv­no­sti ko­je ima­ju za cilj pod­sti­ca­nje žen­skog pred­u­zet­ni­štva us­po­sta­vlje­nog na prin­ci­pi­ma rod­ne rav­no­prav­no­sti na na­ci­o­nal­nom i lo­kal­nom ni­vou – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Se­si­je o raz­vo­ju
Pr­va in­for­ma­tiv­na se­si­ja za grant še­mu „Spro­vo­đe­nje obu­ka i pro­je­ka­ta za za­po­šlja­va­nje li­ca sa in­va­li­di­te­tom i pri­pad­ni­ka RE po­pu­la­ci­je” bi­će odr­ža­na da­nas u Pod­go­ri­ci. Uvod­na pre­da­va­nja će ima­ti mi­ni­star­ka ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Zo­ri­ca Ko­va­če­vić i šef De­le­ga­ci­je EU u Cr­noj Go­ri, am­ba­sa­dor Mi­tja Drob­nič.M.S.

Drob­njak u Sa­ra­je­vu
Pred­sjed­ni­ca Od­bo­ra za rod­nu rav­no­prav­nost Na­da Drob­njak (DPS) pri­su­stvu­je Me­đu­na­rod­noj kon­fe­ren­ci­ji ,,Mo­ni­to­ring i im­ple­men­ta­ci­ja Istam­bul­ske kon­ven­ci­je: no­ve si­ner­gi­je”, ko­ja se u okvi­ru pred­sje­da­va­nja Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne Ko­mi­te­tom mi­ni­sta­ra Sa­vje­ta Evro­pe, odr­ža­va u Sa­ra­je­vu. Cilj kon­fe­ren­ci­je je uklju­či­va­nje u pro­ces raz­ma­tra­nja no­vih sa­ve­za u bor­bi za ljud­ska pra­va. Kon­fe­ren­ci­ja će pru­ži­ti plat­for­mu za raz­mje­nu is­ku­sta­va i zna­nja i us­po­sta­vlja­nje kon­ta­ka­ta me­đu uče­sni­ci­ma.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"