Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-10-21 SAVEZ SINDIKATA CRNE GORE NIJE UPLAĆIVAO POREZE I DOPRINOSE ZA 33 MJESECA Državi duguju 700.000 eura
Sa­vez sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re (SSCG) još ni­je upla­tio po­re­ze i do­pri­no­se za za­po­sle­ne, usled če­ga je dug po tom osno­vu po­ve­ćan na oko 700.000 eura. Pred­stav­ni­ca Sin­di­ka­ta struč­ne slu­žbe SSCG Sen­ka Ras­to­der ka­za­la je za „Dan” da se po­re­zi i do­pri­no­si du­gu­ju za 33 mje­se­ca, te da se već go­di­na­ma pri­ča ista pri­ča ka­ko će se pro­blem ri­je­ši­ti u ro­ku od ne­ko­li­ko mje­se­ci.
– Sva­ki ge­ne­ral­ni se­kre­tar u po­sled­njih pet go­di­na go­vo­ri ka­ko će se po­sti­ći do­go­vor sa Vla­dom, ko­ja na­ma du­gu­je oko 600.000 eura. Tu pri­ču je pri­čao Zo­ran Ma­so­ni­čić, pa Mar­ko Nik­če­vić, pa sa­da i Du­ško Za­ru­bi­ca. Na­ma je de­se­tak za­po­sle­nih spo­ra­zum­no ras­ki­nu­lo rad­ni od­nos i oti­šlo iz SSCG, a ni za njih ni­je­su upla­će­ni do­pri­no­si – iz­ja­vi­la je Ras­to­der.
Ona na­vo­di da je po­zi­tiv­na stvar u SSCG što se sa­da bar pla­te pri­ma­ju re­dov­no, po­što je Nik­če­vić uspio da pod­mi­ri sva du­go­va­nja iz ra­ni­jeg pe­ri­o­da.
– Je­di­no što sa­da vi­dim kao spor­no je­ste či­nje­ni­ca da lju­di ko­ji su bi­li uz Nik­če­vi­ća ni­je­su baš do­bro­do­šli kod no­vog ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra. Obič­no oni ko­ji su bi­li uz Nik­če­vi­ća do­bi­ja­ju ma­nje rad­nih za­da­ta­ka ili ih ne do­bi­ja­ju uop­šte, a to je mo­bing – oci­je­ni­la je Ras­to­der.
Ge­ne­ral­ni se­kre­tar SSCG Du­ško Za­ru­bi­ca ka­že da ga ču­di da Ras­to­der ni­je upo­zna­ta sa pre­go­vo­ri­ma ko­je čel­ni­ci SSCG vo­de sa pred­stav­ni­ci­ma re­so­ra fi­nan­si­ja i ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja.
– Mi smo za­po­če­li pre­go­vo­re sa Vla­dom ka­ko bi­smo pre­bi­li dug ko­ji oni ima­ju pre­ma na­ma. Ra­di se o to­me da je na­ma sa ra­ču­na uze­to 923.401 euro ka­da su se is­pla­ći­va­le ot­prem­ni­ne „žr­tva­ma tran­zi­ci­je”. Na­ma je Vla­da upla­ti­la sred­stva ko­ja smo mi po­di­je­li­li, ali su pri to­me uze­ta i na­ša sred­stva od čla­na­ri­na i dru­gih pri­ho­da. Vla­da ni­je spo­ri­la taj dug, i vra­ti­la nam je 258.157 eura, a osta­lo je još 665.243. Ta sred­stva će se is­ko­ri­sti­ti da se pre­bi­je dug i sve će bi­ti u re­du – po­ru­ču­je Za­ru­bica. M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"