Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21
Marovićev kum svjedok saradnik
Marko Vujović (Foto: portal Vijesti) Marovićev kum svjedok saradnik
Bu­dva­nin Mar­ko Vu­jo­vić, kum Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, za ko­jim je bio iz­dat na­log za hap­še­nje zbog sum­nje da je uče­stvo­vao u mal­ver­za­ci­ja­ma oko pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za, pri­hva­tio je po­nu­du Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva da u tom pred­me­tu bu­de svje­dok sa­rad­nik. Kao i nje­gov kum i sin pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, i Vu­jo­vić je bio van ze­mlje ka­da je uhap­šen Ste­vi­ca Dra­go­vić, biv­ši di­rek­tor bu­dvan­skog Za­vo­da za iz­grad­nju.
Ta­da je iz­dat na­log za hap­še­nje Ma­ro­vi­ća i Vu­jo­vi­ća. Ma­ro­vić je pre­ko advo­ka­ta oba­vi­je­stio tu­ži­la­štvo da se na­la­zi na li­je­če­nju u Be­o­gra­du i da će se pri­ja­vi­ti nad­le­žnim or­ga­ni­ma čim mu to bu­de do­zvo­lja­va­lo zdrav­stve­no sta­nje.
Vu­jo­vić je pre­kju­če do­šao u Pod­go­ri­cu, gdje je u tu­ži­la­štvu de­talj­no is­pri­čao ko je imao ka­kvu ulo­gu pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za.
Pri­je Vu­jo­vi­ća, sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u ovom pred­me­tu do­bi­li su biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča i ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva Igor Trn­ski.
Sin Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća na­pu­stio je Cr­nu Go­ru dvi­je ne­dje­lje pri­je ne­go što je iz­dat na­log za nje­go­vo hap­še­nje. Ma­ro­vić, Vu­jo­vić i Dra­go­vić do­vo­de se u ve­zu sa ten­de­rom za pro­da­ju ze­mlji­šta ko­ji je Op­šti­na ras­pi­sa­la u ok­to­bru 2008. go­di­ne. 
–U okvi­ru is­tra­ge ko­ja se vo­di pro­tiv biv­šeg pred­sjed­ni­ka op­šti­ne La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća i dru­gih zbog kri­vič­nih dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja, ko­ja su iz­vr­še­na na or­ga­ni­zo­van na­čin, iz­dat je na­log Upra­vi po­li­ci­je da uhap­si tri oso­be. Uhap­šen je S.D., za kog se osno­va­no sum­nja da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja. Dvi­je oso­be, za či­je je hap­še­nje ta­ko­đe iz­dat na­log, ni­je­su do­stup­ne. Ri­ječ je o M.M. i M.V., za ko­je se osno­va­no sum­nja da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja –sa­op­šte­no je iz Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva na­kon hap­še­nja Dra­go­vi­ća.
Po­red biv­šeg pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Bu­dva La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća, u tom pred­me­tu su osum­nji­če­ni i vla­snik bu­dvan­ske fir­me „Me­ga­pro­met” Mi­o­drag Mi­tro­vić, biv­ša di­rek­tor­ka bu­dvan­skog ka­ta­stra Mir­ja­na Ma­ro­vić i pro­cje­ni­te­lji Mar­ko Ra­du­no­vić, Mil­ka La­za­re­vić i Lju­bi­ša Ba­će­vić. Ra­ni­jim sud­skim od­lu­ka­ma, Ra­đe­no­vi­ću, Mi­tro­vi­ću, Ma­ro­vi­će­voj, Ra­du­no­vi­ću, La­za­re­vi­ću i Ba­će­vi­ću od­re­đen je pri­tvor do 30 da­na.M.V.P.


Sve­tov sin oba­vio po­sao pre­ko Vu­jo­vi­ća

Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je iz­u­ze­lo je do­ku­men­ta­ci­ju iz Auto-mo­to dru­štva Bu­dva zbog sum­nje da je ne­ko­li­ko oso­ba zlo­u­po­tri­je­bi­lo slu­žbe­ni po­lo­žaj pri­li­kom ku­po­pro­da­je dr­žav­nog ze­mlji­šta u se­lu Pri­je­vor iz­nad Ja­za. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, svje­do­ci sa­rad­ni­ci Raj­ko Ku­lja­ča i Igor Trn­ski su u svo­jim is­ka­zi­ma tvr­di­li da je iza či­ta­vog po­sla sta­jao Mi­loš Ma­ro­vić, a sve je od­ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. Trn­ski je is­pri­čao tu­ži­o­cu da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za, ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­šta ni­je bi­lo. Ta­ko­đe, Ku­lja­ča i Trn­ski su tu­ži­o­cu ka­za­li da je či­tav po­sao oko tran­sfor­ma­ci­je Auto-mo­to dru­štva Bu­dva od­ra­đen po na­lo­gu Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, ko­ji ni­je že­lio da se nje­go­vo ime po­mi­nje u tim tran­sak­ci­ja­ma, pa je sve ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. 


Danas saslušanje svjedoka

Istraga o malverzacijama prilikom prodaje zemljišta iznad Jaza biće nastavljena danas u Specijalnom držanvom tužilaštvu. Kako „Dan” saznaje iz tužilaštva, za danas je planirano saslušanje svjedoka, a spekuliše se da će izjavu dati upravo Vujović, sa kojim je tužilaštvo bez znanja ostalih stranaka u postupku postiglo dogovor da prihvati status svjedoka- saradnika.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"