Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21 FLEŠ
Po­ma­žu Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu
Am­ba­sa­da Nje­mač­ke u Pod­go­ri­ci sprem­na je da Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu pru­ži sva­ku vr­stu teh­nič­ke i prav­ne po­dr­ške, sa­op­šti­la je nje­mač­ka am­ba­sa­do­r­ka Gu­drun Eli­za­bet Štaj­na­ker. Glav­ni spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić raz­go­va­rao je sa Štaj­na­ker i upo­znao je sa or­ga­ni­za­ci­jom Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva i ak­tiv­no­sti­ma ko­je ono pred­u­zi­ma. Ka­ko je sa­op­šte­no iz tu­ži­la­štva, nje­mač­ka am­ba­sa­dor­ka je če­sti­ta­la glav­nom spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu na nje­go­vom za­la­ga­nju i za­la­ga­nju ti­ma ko­ji pred­vo­di.
–Štaj­na­ker je ta­ko­đe po­dr­ža­la prin­cip da Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo slu­ži dr­ža­vi is­klju­či­vo na osno­vu Usta­va i za­ko­na. Ona je iz­ra­zi­la sprem­nost nje­mač­ke am­ba­sa­de da Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu pru­ži sva­ku vr­stu teh­nič­ke i prav­ne po­dr­ške – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.D.Ž.

Od­u­ze­li mu­ni­ci­ju
Ca­ri­ni­ci i gra­nič­ni po­li­caj­ci od­u­ze­li su na gra­nič­nom pre­la­zu Bo­žaj 85 ko­ma­da lo­vač­ke mu­ni­ci­je. Iz Upra­ve ca­ri­na sa­op­šte­no je da je ne­pri­ja­vlje­na lo­vač­ka mu­ni­ci­ja od­u­ze­ta 16. ok­to­bra 2015. go­di­ne od dr­ža­vlja­ni­na Al­ba­ni­je.
–To­kom kon­tro­le put­nič­kog mo­tor­nog vo­zi­la al­ban­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­jim je upra­vljao dr­ža­vlja­nin Al­ba­ni­je, pro­na­đe­no je 85 ko­ma­da ne­pri­ja­vlje­ne lo­vač­ke mu­ni­ci­je. Zbog po­či­nje­nog pre­kr­ša­ja iz čla­na 240 stav 1 tač­ka 1 Ca­rin­skog za­ko­na Cr­ne Go­re, iz­dat je pre­kr­šaj­ni na­log, a u skla­du sa čla­nom 275 CZ, ro­ba je traj­no od­u­ze­ta – pi­še u sa­op­šte­nju Upra­ve ca­ri­na.
D.Ž.

Po­li­ca­jac pro­mo­vi­sao SDP
Di­sci­plin­ski tu­ži­lac je po­kre­nuo po­stu­pak pro­tiv M.D., mla­đeg po­li­cij­skog in­spek­to­ra za kon­tro­lu za­ko­ni­to­sti vr­še­nja po­li­cij­skih po­slo­va u Odje­lje­nju za unu­tra­šnju kon­tro­lu po­li­ci­je. Ka­ko je sa­op­šte­no, on se 31.5.2015. go­di­ne po­na­šao su­prot­no čla­na 13 ko­dek­sa po­li­cij­ske eti­ke jer je vo­dio pro­gram i na­ja­vlji­vao go­vor­ni­ke na par­tij­skom sku­pu SDP-a, či­me je po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti iz čla­na 106 stav 1 tač­ka 4 Za­ko­na o unu­tra­šnjim po­slo­vi­ma (po­na­ša­nje van slu­žbe su­prot­no ko­dek­su po­li­cij­ske eti­ke).D.Ž.

Op­tu­žen zbog puc­nja­ve
Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva pro­tiv P.E. zbog iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja. Op­tu­žni­com je pred­sta­vlje­no da je op­tu­že­ni 10.7.2015. go­di­ne u Ba­ru sa umi­šlja­jem po­ku­šao da li­ši ži­vo­ta M.M. i Z.L. Op­tu­že­ni je iz pi­što­lja mar­ke „lan­ham MK mag­num 357 CTG”, ko­ji je neo­vla­šće­no no­sio na jav­nom mje­stu, u prav­cu ošte­će­nih is­pa­lio tri pro­jek­ti­la. Je­dan pro­jek­til po­go­dio je M.M. u pred­je­lu de­sne ru­ke i na­nio mu te­šku tje­le­snu po­vre­du. D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"