Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2015-10-21 ZASJEDAO ODBOR ZA BEZBJEDNOST, DANAS NASTAVAK SJEDNICE Pet sati raspravljali o bezbjednosti
Sjed­ni­ca Od­bo­ra za od­bra­nu i bez­bjed­nost, na ko­joj su raz­ma­tra­ne in­for­ma­ci­je o ak­tu­el­noj bez­bjed­no­snoj si­tu­a­ci­ji u Cr­noj Go­ri, za­vr­še­na je si­noć oko 18 sa­ti, po­sli­je pet sa­ti ras­pra­ve. Ka­ko je sa­op­šte­no, sjed­ni­ca će bi­ti na­sta­vlje­na da­nas. Sjed­ni­ci, ko­ja je odr­ža­na u pro­sto­ri­ji za raz­ma­tra­nje ma­te­ri­ja­la ozna­če­nih ste­pe­nom taj­no­sti i bi­la za­tvo­re­na za jav­nost, pri­su­stvo­va­li su mi­ni­stri unu­tra­šnjih po­slo­va i prav­de Ra­ško Ko­nje­vić i Zo­ran Pa­žin, di­rek­tor Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost De­jan Pe­ru­ni­čić, di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić i spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić.
Pred­sjed­nik od­bo­ra Me­vlu­din Nu­ho­džić ka­zao je da je sjed­ni­ca bi­la „u fo­ku­su re­a­li­za­ci­je za­klju­ča­ka pret­hod­ne sjed­ni­ce od­bo­ra”.
–Raz­ma­tra­li smo in­for­ma­ci­je u okvi­ru za­klju­ča­ka sa pret­hod­ne sjed­ni­ce. Ima­li smo kva­li­tet­nu ras­pra­vu i di­sku­si­ju, ko­ja je bi­la sa­dr­žaj­na, ali, zbog oba­ve­za na­ših go­sti­ju i za­sje­da­nja ko­le­gi­ju­ma, naš sa­sta­nak će bi­ti na­sta­ljen sju­tra – re­kao je Nu­ho­džić no­vi­na­ri­ma u par­la­men­tu.
Ter­min sjed­ni­ce bi­će na­knad­no sa­op­šten, a ni­ko od po­sla­ni­ka ko­ji su pri­su­stvo­va­li sjed­ni­ci ni­je htio da da­je iz­ja­ve na­kon sjed­ni­ce, kao ni čel­ni lju­di po­li­ci­je, ANB-a i tu­ži­la­štva.
Cr­no­gor­ski par­la­ment da­nas će raz­ma­tra­ti ak­tu­el­nu bez­bjed­no­snu si­tu­a­ci­ju u dr­ža­vi u ve­zi sa pro­te­sti­ma De­mo­krat­skog fron­ta u Pod­go­ri­ci.
Na sjed­ni­ci od­bo­ra ko­ja je na istu te­mu odr­ža­na u ne­dje­lju uve­če, usvo­je­ni su za­ključ­ci u ko­ji­ma se na­vo­di da to skup­štin­sko ti­je­lo oče­ku­je od tu­ži­la­štva da u naj­kra­ćem ro­ku pru­ži in­sti­tu­ci­o­nal­ni od­go­vor i prav­nu ocje­nu do­ga­đa­ja ko­ji za po­sle­di­cu ima­ju vi­še po­vri­je­đe­nih po­li­ca­ja­ca, no­vi­na­ra i gra­đa­na, kao i ošte­će­nje ma­te­ri­jal­nih do­ba­ra i dru­ge ob­li­ke šte­te.
Od­bor je is­ka­zao pu­nu po­dr­šku svim nad­le­žnim dr­žav­nim or­ga­ni­ma u spro­vo­đe­nju za­ko­nom utvr­đe­nih nad­le­žno­sti, sa ci­ljom za­šti­te usta­vom za­ga­ran­to­va­nih de­mo­krat­skih vri­jed­no­sti Cr­ne Go­re, in­te­gri­te­ta, slo­bo­de i imo­vi­ne sva­kog gra­đa­ni­na. To skup­štin­sko ti­je­lo je od Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va zah­ti­je­va­lo pre­ip­si­ti­va­nje, u pro­pi­si­ma pred­vi­đe­noj pro­ce­du­ri, za­ko­ni­to­sti od­re­đe­nih pred­u­ze­tih mje­ra i rad­nji po­je­di­na­ca, a u ci­lju utvr­đi­va­nja even­tu­al­nih pre­ko­ra­če­nja ili zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nih ovla­šće­nja i sank­ci­o­ni­sa­nja po­či­ni­la­ca. Od­bor je oci­je­nio da je neo­p­hod­no us­po­sta­vlja­nje po­li­tič­kog di­ja­lo­ga u in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma, u uvje­re­nju da će kroz di­ja­log bi­ti oja­ča­no me­đu­sob­no po­vje­re­nja, kao i po­vje­re­nje u in­sti­tu­ci­je si­ste­ma.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"