Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2015-10-21 ALEKSANDAR ANDRIJA PEJOVIĆ BORAVIO U ZVANIČNOJ POSJETI VELIKOJ BRITANIJI London podržava integracije
Ostva­ri­va­njem re­zul­ta­ta u svim pre­go­va­rač­kim po­gla­vlji­ma Cr­na Go­ra po­ka­zu­je da je na do­brom pu­tu ka­da je u pi­ta­nju član­stvo u Evrop­skoj uni­ji, oci­je­nje­no je to­kom po­sje­te dr­žav­nog se­kre­ta­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je i glav­nog pre­go­va­ra­ča am­ba­sa­do­ra Alek­san­dra An­dri­je Pe­jo­vi­ća Lon­do­nu. Is­tak­nu­to je da će Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja kroz bi­la­te­ral­nu i teh­nič­ku sa­rad­nju na­sta­vi­ti da pru­ža po­dr­šku Cr­noj Go­ri u is­pu­nja­va­nju oba­ve­za iz evrop­ske agen­de. To­kom po­sje­te Lon­do­nu, Pe­jo­vić je imao sa­stan­ke sa mi­ni­strom za Evro­pu u Fo­rin ofi­su Dej­vi­dom Li­ding­to­nom, pred­sjed­ni­kom Od­bo­ra za EU u Gor­njem do­mu par­la­men­ta lor­dom Ti­mom Bo­zve­lom i di­rek­to­rom za me­đu­na­rod­na i prav­na pi­ta­nja u Mi­ni­star­stvu prav­de Sko­tom Mek Fer­so­nom.
–Na sa­stan­ku sa mi­ni­strom za Evro­pu Dej­vi­dom Li­ding­to­nom, sa­go­vor­ni­ci su raz­mi­je­ni­li mi­šlje­nja o do­sa­da­šnjim us­pje­si­ma Cr­ne Go­re u usva­ja­nju i pri­mje­ni evrop­skih stan­dar­da i stra­te­ških pra­va­ca. Am­ba­sa­dor Pe­jo­vić je upo­znao sa­go­vor­ni­ka sa ostva­re­nim re­zul­ta­ti­ma, sa fo­ku­som na re­for­me u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va. Is­ta­kao je da je od otva­ra­nja pre­go­vo­ra u toj obla­sti do­ni­je­to sko­ro 50 za­ko­na, da su for­mi­ra­ne naj­va­žni­je in­sti­tu­ci­je i da se u kon­ti­nu­i­te­tu ra­di na ja­ča­nju ka­dra za iz­vr­ša­va­nje oba­ve­za iz 23. i 24. po­gla­vlja. Na­gla­sio je da su sve cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je usmje­re­ne na is­pu­nja­va­nje pri­vre­me­nih i do­bi­ja­nje za­vr­šnih mje­ri­la iz tih po­gla­vlja – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Mi­ni­star Li­ding­ton je pre­nio da je bri­tan­ska vla­da po­sto­jan za­go­vor­nik pro­ši­re­nja EU i da na­sta­vlja da pru­ža sna­žnu po­dr­šku pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re. On je po­hva­lio na­po­re ko­je Cr­na Go­ra pred­u­zi­ma na svim po­lji­ma pre­go­vo­ra, a po­seb­no u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va.
–Lord Bo­zvel je is­ta­kao da je Cr­na Go­ra re­zul­ta­ti­ma u svim obla­sti­ma pre­go­vo­ra, a po­seb­no u di­je­lu vla­da­vi­ne pra­va, po­ka­za­la da je na do­brom pu­tu pre­ma EU – sa­op­šte­no je na­kon sa­stan­ka.
Pri­li­kom sa­stan­ka s di­rek­to­rom za me­đu­na­rod­na i prav­na pi­ta­nja u Mi­ni­star­stvu prav­de Sko­tom Mek Fer­so­nom, bi­lo je ri­je­či o pred­sto­je­ćim oba­ve­za­ma Cr­ne Go­re u ve­zi sa 23. i 24. po­gla­vljem, ko­ja se od­no­se na na­sta­vak za­o­kru­ži­va­nja za­ko­no­dav­nih ak­tiv­no­sti, da­lje ja­ča­nje ad­mi­ni­stra­tiv­nih ka­pa­ci­te­ta, ko­or­di­na­ci­ju iz­me­đu nad­le­žnih or­ga­na i us­po­sta­vlja­nje bi­lan­sa ostva­re­nih re­zul­ta­ta.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"