Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2015-10-21 SLUŽBA ZAŠTITE FORMIRALA SEDMOČLANI INTERVENTNI TIM
Spremni za vanredne situacije
Interventni tim Spremni za vanredne situacije
Slu­žba za­šti­te i spa­sa­va­nja Op­šti­ne Her­ceg No­vi pr­vi put od osni­va­nja for­mi­ra­la je in­ter­vent­ni tim ko­ji či­ne se­dam pri­pad­ni­ka po­sto­je­ćeg sa­sta­va.
Pre­ma ri­je­či­ma Alek­san­dra Ško­ba­lja, na­čel­ni­ka slu­žbe, sed­mo­čla­ni tim bi­će an­ga­žo­van u slu­ča­je­vi­ma van­red­nih si­tu­a­ci­ja, pri­rod­nih ka­ta­stro­fa, kao i za po­moć dru­gim gra­do­vi­ma ili dr­ža­va­ma.
-Čla­no­vi ti­ma, kao i osta­li pri­pad­ni­ci slu­žbe, pro­šli su obu­ku pr­ve po­mo­ći, kao i po­mo­ći u slu­ča­ju ze­mljo­tre­sa ili po­pla­ve, po­ža­ra na otvo­re­nom i za teh­nič­ke in­ter­ven­ci­je. Opre­ma ko­jom ras­po­la­že naš tim je na­mjen­ska- za spa­si­lač­ke ak­ci­je na kop­nu. Ras­po­la­že­mo ja­ko kva­li­tet­nom al­pi­ni­stič­kom opre­mom, vri­jed­nom 2.000 eura- ka­zao je Ško­balj.
Ove sed­mi­ce sti­gla je i no­va opre­ma ko­ja će pri­pad­ni­ci­ma in­te­r­vent­nog ti­ma olak­ša­ti rad i pru­ži­ti si­gur­nost u slu­ča­ju po­pla­ve.
On je na­ja­vio da će Slu­žba za­šti­te usko­ro ima­ti i ro­ni­lač­ki tim, kao i opre­mu za spa­sa­va­nje na mo­ru, na­gla­siv­ši da sve­ga to­ga ne bi bi­lo bez do­na­to­ra ko­ji su kom­plet­no opre­mi­li in­ter­vent­ni tim.
-Op­šti­na Her­ceg No­vi nam pru­ža ve­li­ku po­dr­šku, po­go­to­vo An­dri­ja Rad­man, pred­sjed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne, ko­ji je pu­no po­mo­gao u mo­der­ni­zo­va­nju Slu­žbe za­šti­te. Ali, do kva­li­tet­ni­jeg ra­da ne bi do­šlo da ne­ma vo­lje pri­pad­ni­ka je­di­ni­ce, ko­ji od­go­vor­no i ča­sno oba­vlja­ju svoj po­sao, is­ta­kao je Ško­balj, uz po­ru­ku da će Slu­žba za­šti­te, kao i u pret­hod­nom pe­ri­o­du či­ni­ti sve da se gra­đa­ni osje­ća­ju što bez­bjed­ni­je.
K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"