Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2015-10-20 PREDSJEDNIK SANU ODGOVORIO NA OŠTRE REAKCIJE NA NJEGOV STAV O KOSMETU Neće mi određivati šta ću da kažem
Pred­sjed­nik Srp­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umjet­no­sti Vla­di­mir Ko­stić ka­zao je da je va­žno da is­ka­že mi­šlje­nje i ka­da ono ni­je po­god­no ko­lek­tiv­nom umu.
–Ne­ću da do­zvo­lim da mi ne­ko od­re­đu­je šta smi­jem da ka­žem, a šta ne, i šta je je­din­stve­ni kor­pus mi­šlje­nja ko­jeg tre­ba da se dr­žim – re­kao je Ko­stić, pre­no­si Be­ta.
Po­vo­dom re­ak­ci­ja na nje­go­vu iz­ja­vu o Ko­so­vu, Ko­stić je po­no­vio da je to nje­gov lič­ni stav, a ne stav Aka­de­mi­je, ali je do­dao da ni­je u re­du da o nje­go­vim sta­vo­vi­ma di­sku­tu­ju lju­di ko­ji ni­su ni ču­li u cje­li­ni šta je re­kao.
On je re­kao da ne­će da go­vo­ri o to­me da li je pa­tri­o­ta, ali je na­po­me­nuo da je iz Sr­bi­je mo­gao da ode 20 pu­ta, i to za ve­li­ki no­vac, a ipak je od­lu­čio da osta­ne sa svo­jom dje­com i unu­ci­ma.
–Ne­ka Sr­bi­ja sa­ma od­lu­či ko­me će da vje­ru­je –ka­zao je pred­sjed­nik SA­NU i do­dao da je no­vi­nar­ka ko­joj je dao in­ter­vju bi­la pro­fe­si­o­nal­na i da ga ni­je is­pro­vo­ci­ra­la.
Di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za Ko­so­vo i Me­to­hi­ju Mar­ko Đu­rić i pred­sed­nik skup­štin­skog od­bo­ra za KiM Mi­lo­van Dre­cun osu­di­li su ju­če stav pred­sjed­ni­ka SA­NU Vla­di­mi­ra Ko­sti­ća o Ko­so­vu i Me­to­hi­ji, uz ocje­nu da je su­pro­tan in­te­re­si­ma dr­ža­ve Sr­bi­je i Sr­ba u Po­kra­ji­ni. Đu­rić je re­kao no­vi­na­ri­ma da bi­lo ka­kvo po­zi­va­nje na­ših lju­di da na­pu­ste KiM ne ide u pri­log in­te­re­si­ma dr­ža­ve Sr­bi­je. Do­dao je i da osta­je da se vi­di da li je to bio lič­ni stav ili stav SA­NU.
Po­sli­je sjed­ni­ce skup­štin­skog od­bo­ra za KiM, ko­ja je bi­la za­tvo­re­na za jav­nost, Ću­rić je is­ta­kao da je ta, po in­te­re­se dr­ža­ve štet­na iz­ja­va, do­šla u vri­je­me ka­da se Sr­bi­ja bo­ri da Ko­so­vo ne bu­de pri­mlje­no u Une­sko.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ta­kav Ko­sti­ćev stav šte­ti in­te­re­si­ma Sr­bi­je bez ob­zi­ra da li se ra­di o lič­nom sta­vu ili sta­vu SA­NU. Đu­rić je iz­ja­vio i da će Za­jed­ni­ca srp­skih op­šti­na (ZSO) bi­ti for­mi­ra­na i da će dr­ža­va Sr­bi­ja na­sta­vi­ti da fi­nan­si­ra svo­je in­sti­tu­ci­je na KiM. Đu­rić je no­vi­na­ri­ma re­kao i da ovo što se tre­nut­no de­ša­va u pre­go­vo­ri­ma ne zna­či da je pre­sta­la oba­ve­za Pri­šti­ne, ko­ja mo­ra naj­hit­ni­je da usvo­ji iz­vr­šnu ured­bu o prin­ci­pi­ma za us­po­sta­vlja­nje ZSO. Pred­sjed­nik od­bo­ra za KiM Mi­lo­van Dre­cun sa­gla­sio se sa Đu­ri­ćem.
–Dok god je Peć­ka pa­tri­jar­ši­ja ta­mo gdje je­ste, Ko­so­vo je srp­sko – po­ru­čio je Dre­cun pred­sjed­ni­ku SA­NU.
On je do­dao i da je Ko­so­vo srp­sko dok god tom te­ri­to­ri­jom dr­ža­ve Sr­bi­je ho­da i je­dan Sr­bin.
Pred­sjed­nik SA­NU dr Vla­di­mir Ko­stić iz­ja­vio je u po­ne­dje­ljak da je u ovom tre­nut­ku je­di­na po­li­tič­ka mu­drost na ko­ji na­čin sa ele­men­ti­ma do­sto­jan­stva na­pu­sti­ti Ko­so­vo.M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"