Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2015-12-31 NAJBOLJI TENISER SVIJETA ODIGRAO JEDNU OD NAJBOLJIH SEZONA U ISTORIJI
Novakova godina za pamćenje
Novakova godina za pamćenje
Ro­lan Ga­ros i Sin­si­na­ti su osta­li san i no­vo­go­di­šnje že­lje ko­je će za­mi­sli­ti pod jel­kom 31. de­cem­bra u po­noć, uz na­rav­no olim­pij­sko zla­to u Rio de Ža­ne­i­ru za 2016. go­di­nu, ali ono što je No­vak Đo­ko­vić ura­dio u 2015. je za pam­će­nje. O naj­bo­ljoj se­zo­ni u ka­ri­je­ri pr­vog igra­ča svi­je­ta i jed­noj od naj­bo­ljih u isto­ri­ji te­ni­sa je pu­no to­ga re­če­no i na­pi­sa­no, ali ta­kvu do­mi­na­ci­ju svi­jet odav­no ni­je vi­dio. Su­per­i­o­ran je No­vak bio na svim kon­ti­nen­ti­ma - Austra­li­ji, Ame­ri­ci, Evro­pi, Azi­ji. Na svim pod­lo­ga­ma bi­lo da se igra­lo na otvo­re­nom ili u dvo­ra­na­ma. Na šlja­ci, tra­vi, be­to­nu No­vak je te­ro­ri­sao ri­va­le, od­go­va­rao na sve iza­zo­ve i po­mje­rio mno­ge gra­ni­ce. U se­zo­ni sno­va du­goj 11 mje­se­ci ma­e­stral­ni Sr­bin je osvo­jio isto to­li­ko ti­tu­la - me­đu ko­ji­ma su tri grend sle­ma i šest Ma­ster­sa. Re­kor­di su pa­da­li na sva­kom tur­ni­ru, a hva­lo­spje­vi sti­za­li sa svih stra­na. Že­tvu je No­le za­po­čeo u Mel­bur­nu, a za­klju­čio na Za­vr­šnom Ma­ster­su u Lon­do­nu. Po­ka­zao je No­vak da je je­dan od naj­bo­ljih igra­ča svih vre­me­na a za ko­ju go­di­nu mo­že bi­ti i naj­ve­ći u isto­ri­ji, uko­li­ko ga zdra­vlje po­slu­ži i po­vre­de mi­mo­i­đu. Jer, ni­ko ne­ma to­li­ku glad za po­bje­da­ma, ni­ko to­li­ko ni­je po­sve­ćen i fo­ku­si­ran na tre­nin­ge i me­če­ve kao No­vak Đo­ko­vić. Za­to je Sr­bin na kro­vu svi­je­ta i pi­še isto­ri­ju te­ni­skog spor­ta iz go­di­ne u go­di­nu.

Men­tal­no naj­ja­či

Na­čin na ko­ji se No­vak Đo­ko­vić psi­hič­ki iz­bo­rio sa svim pre­pre­ka­ma u 2015. go­di­ni je za­di­vulj­ju­ći. De­fi­ni­tiv­no men­tal­no je No­vak is­pred svih na ATP tu­ru, a za to ve­li­ke za­slu­ge ima i nje­gov tre­ner le­gen­dar­ni Bo­ris Be­ker. Jer, upra­vo ta men­tal­na zre­lost je glav­ni raz­log jed­ne od naj­do­mi­nant­ni­jih te­ni­skih se­zo­na ko­joj smo ika­da svje­do­či­li.  I ma­da je i 2011. bi­la sjaj­na, ja­sno je da je No­vak da­nas teh­nič­ki kom­plet­ni­ji, men­tal­no zre­li­ji i igrač­ki is­ku­sni­ji te­ni­ser.

Na­pad na „Zlat­ni slem”
Mo­že li No­vak u 2016. da ura­di ono što ni­ko ni­kad ni­je u isto­ri­ji te­ni­sa – da osvo­ji če­ti­ri grend sle­ma i olim­pij­sko zla­to? Na­kon sjaj­ne 2015. go­di­ne, kla­di­o­ni­ce da­ju ve­li­ke šan­se Đo­ko­vi­ću za osva­ja­nje „Zlat­nog sle­ma”, a buk­mej­ke­ri kla­di­o­ni­ce „Betway” i po­pri­lič­no ma­lu kvo­tu 21 na osva­ja­nje svih pet naj­ve­ćih pe­ha­ra u sle­de­ćoj se­zo­ni. Ista kla­di­o­ni­ca nu­di kvo­tu 10 za osva­ja­nje ka­len­dar­skog sle­ma, od­no­sno če­ti­ri grend sle­ma u se­zo­ni, a No­vak je fa­vo­rit i za ti­tu­lu na sva­kom po­je­di­nač­no. No­vu sezo­nu Đo­ko­vić će za­po­le­ti na tur­ni­ru u Do­hi če­tvr­tog ja­nu­a­ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"