Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2015-12-25 POLICIJA TRAGA ZA OSUĐENIKOM IVANOM VUJOVIĆEM ZBOG BJEKSTVA IZ BJELOPOLJSKOG ZAVODA ZA IZVRŠENJE SANKCIJA
Stražaru oteo pištolj pa pobjegao iz zatvora
Stražaru oteo pištolj pa pobjegao iz zatvora Ivan Vujović, koji je osuđen na 14 godina zbog ubistva, potegao je pištolj i zaprijetio zatvorskim čuvarima da će početi da ubija ukoliko mu se neko približi ili ako pokušaju da ga spriječe u bjekstvu, nakon čega je napustio bjelopoljski zatvor Dežurni službenici Slaviša Kljajević, Nikola Konatar i Petar Šuković koji su bili prisutni u momentu bjekstva Vujovića sinoć su dali izjave u policiji u vezi sa ovim incidentom U poslednja dva mjeseca ovo je drugo bjekstvo iz bjelopoljskog zatvora. Početkom
Osu­đe­nik Ivan Vu­jo­vić po­bje­gao je si­noć iz bje­lo­polj­skog za­tvo­ra. Vu­jo­vić, ko­ji slu­ži ka­znu za­tvo­ra od 14 go­di­na za­tvo­ra, za­tvor­ske pro­sto­ri­je na­pu­stio je na­kon što je ko­man­di­ru oteo pi­štolj. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Vu­jo­vić je od­ve­den da oba­vi te­le­fon­ski raz­go­vor što je, ka­ko se sum­nja, bio dio nje­go­vog una­pri­jed pri­pre­mlje­nog pla­na za bjek­stvo. Na­kon što je u prat­nji ko­man­di­ra spu­šten na pri­ze­mlje oteo je pi­štolj slu­žbe­ni­ku za­tvo­ra, a ka­da su za­tvor­ski slu­žbe­ni­ci kre­nu­li pre­ma nje­mu, Vu­jo­vić je za­pri­je­tio da će po­če­ti da pu­ca uko­li­ko mu se ne­ko pri­mak­ne ili po­ku­ša­ju da ga spri­je­če. Pod pri­jet­njom smr­ću spro­vod­ni­ci su bi­li pri­mo­ra­ni da mu oslo­bo­de pro­laz. Ubr­zo za­tim is­tr­čao je va­ni, is­pri­čao je sa­go­vor­nik „Da­na”.
Dežurni službenici Slaviša Kljajević, Nikola Konatar i Petar Šuković koji su bili prisutni u momentu bjekstva Vujovića sinoć su dali izjave u policiji u vezi sa ovim incidentom.
In­ci­dent se do­go­dio ne­što po­sli­je 17 ča­so­va, a slu­žbe­ni­ci za­tvo­ra od­mah su po­zva­li po­li­ci­ju i oba­vi­je­sti­li ih o bjek­stvu ro­bi­ja­ša. Po­li­cij­ske pa­tro­le blo­ki­ra­le su grad i kre­nu­le u de­talj­nu kon­tro­lu i pre­tre­se ka­ko bi pro­na­šli od­bje­glog za­tvo­re­ni­ka.
Za­sad ni­je po­zna­to da li je Vu­jo­vić imao po­ma­ga­če i da li ga je ne­ko če­kao u bli­zi­ni za­tvo­ra. Po­li­ci­ja je o bjek­stvu oba­vi­je­sti­la i ko­le­ge u Sr­bi­ji ka­ko bi po­ja­ča­li nad­zor na gra­ni­ci. Pre­ma sum­nja­ma po­li­cij­skih in­spek­to­ra, Vu­jo­vić se i da­lje na­la­zi na cr­no­gor­skoj te­ri­to­ri­ji.
On je pri­je dvi­je go­di­ne zbog broj­nih tu­ča iz spu­škog za­tvo­ra pre­mje­šten u za­tvor­sku je­di­ni­cu u Bi­je­lom Po­lju. Na 14 go­di­na za­tvo­ra 2011. go­di­ne osu­di­lo ga je vi­je­će Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­jim je pred­sje­da­va­la su­di­ja Evi­ca Du­ru­to­vić, a ogla­šen je kri­vim za ubi­stvo Ra­do­mi­ra Sa­vo­vi­ća ko­je se do­go­di­lo 7. ma­ja 2008. go­di­ne, u bli­zi­ni zgra­de RTV Cr­ne Go­re.
Sud ni­je pri­hva­tio na­vo­de op­tu­žni­ce da se ra­di o pod­mu­klom ubi­stvu uči­nje­nom iz bez­ob­zir­ne osve­te, ali da mo­tiv je­ste bi­la osve­ta. Osu­đe­ni Ivan Vu­jo­vić je od­lu­čio da se osve­ti Sa­vo­vi­ću, jer mu je 27. mar­ta 2008. na­nio te­ške po­vre­de, u lo­ka­lu „Sta­ra Cr­na Go­ra” u Bu­dvi.
Ka­da je kri­tič­ne ve­če­ri vi­dio Sa­vo­vi­ća da sa dru­štvom sje­di u pi­ce­ri­ji „Pri­mi­ci­ja” u Po­slov­nom cen­tru Kru­še­vac, Vu­jo­vić ga je sa­če­kao is­pred. U tre­nut­ku dok je Sa­vo­vić pre­la­zio uli­cu, op­tu­že­ni mu je pri­šao iza le­đa i iz re­volve­ra u nje­ga is­pa­lio vi­še hi­ta­ca, na­no­se­ći mu po­vre­de od ko­jih je Sa­vo­vić od­mah pre­mi­nuo.
U po­sled­nja dva mje­se­ca ovo je dru­go bjek­stvo iz bje­lo­polj­skog za­tvo­ra. Po­čet­kom ok­to­bra za­tvor­skim ču­va­ri­ma po­bje­gao je Plje­vljak Jo­vi­ca Zin­do­vić ko­ji slu­ži ka­znu od 15 go­di­na za­tvo­ra zbog ubi­stva Lu­ke Po­po­vi­ća. Zin­do­vi­ću je to­ga da­na do­zvo­lje­no da zbog te­ške bo­le­sti čla­na po­ro­di­ce ode u kuć­nu po­sje­tu u Moj­ko­vac. On je tom pri­li­kom po­bje­gao iako su mu u prat­nji bi­la če­ti­ri slu­žbe­ni­ka za­tvo­ra. Po­tra­ga za Plje­vlja­kom tra­je već dva mje­se­ca, a sum­nja se da je ne­du­go na­kon bjek­stva ko­je je bi­lo de­talj­no is­pla­ni­ra­no na­pu­stio Cr­nu Go­ru. M.N. –M.V.P.

Po­kre­nut iz­vi­đaj
Srđa Popović iz Uprave bjelopoljskog zatvora sinoć nije dozvolio našem novinaru da uđe u tu instituciju, uz obrazloženje da informacije može dobiti samo od portparola ZIKS-a.
Iz Upra­ve Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja je sa­op­šte­no da će po­kre­nu­ti po­stu­pak ra­di utvr­đi­va­nja o even­tual­nim propustima slu­žbe­ni­ka te usta­no­ve pri­li­kom obez­bje­đi­va­nja za­tvo­re­ni­ka. Oni su sa­op­šti­li da je o do­ga­đa­ju oba­vi­je­šte­no tu­ži­la­štvo u Bi­je­lom Po­lju ko­je spro­vo­di iz­vi­đaj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"