Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-05-30 GRADSKI ORKESTAR ODRŽAO KONCERT U NIKŠIĆU
Ponovo na trgu
Ponovo na trgu
Kao što su i obe­ća­li Kul­tur­ni cen­tar Punkt i Ci­vis Di­ver­sus, Grad­ski or­ke­star­je opet ju­če su­gra­đa­ni­ma pri­re­dio kon­cert n tr­gu. Nik­ši­ća­ni su mo­gli uži­va­ti u dvo­ča­sov­noj svir­ci slu­ša­ju­ći mar­še­ve i po­zna­te mu­zič­ke te­me... Ru­ko­vo­di­lac or­ke­stra Ste­fan Bje­le­tić je sa­op­štio da je na­stup na tr­gu bio pri­li­ka da or­ke­star po­ka­že re­zul­ta­te tro­mje­seč­nog ra­da svi­ra­ju­ći na no­vim in­stru­men­ti­ma.
- Pri­je mje­sec da­na kon­cer­tom na tr­gu obi­lje­ži­li smo na­sta­vak jed­ne od tra­di­ci­ja ko­je su Nik­šić či­ni­le ori­gi­nal­nim i pre­po­zna­tlji­vim kul­tur­nim cen­trom. Na­sta­vi­li smo ta­da tra­di­ci­ju pre­ki­nu­tu pri­je 19 go­di­na. Tre­nut­no bro­ji­mo dva­de­set no­vih čla­no­va, od če­ga je osam po­la­zni­ka. Tu su i no­vi in­stru­men­ti. A, za­što baš na cen­tru?! Že­lje­li smo da ma­lo raz­bu­di­mo ovaj na­rod – ka­že Bje­le­tić. Bje­le­tić po­ja­šnja­va da su bi­li pla­ni­ra­li da or­ke­star bro­ji 12 čla­no­va, ali je znat­no ve­će in­te­re­so­va­nje onih ko­ji su že­lje­li da se uklju­če u rad or­ke­stra.
- Ve­ći­nom su to mu­zi­ča­ri iz Nik­ši­ća ko­ji ži­ve i ra­de u Pod­go­ri­ci jer ni­je­su ima­li an­ga­žma­ne. To su pro­fe­si­o­nal­ci ta­ko da ni­je­sam ni sum­njao u njih. Mi­slim da su se ne­ki pri­sje­ti­li grad­ske mu­zi­ke prof. Bo­ži­da­ra Ba­kra­ča te da su želj­ni opet da ču­ju ovaj re­per­to­ar dva-tri pu­ta mje­seč­no – ka­zao je Bje­le­tić.
On po­ja­šnja­va da se or­ke­star oku­plja tri pu­ta ne­dje­ljo, te da su dva pu­ta re­dov­ne pro­be, a tre­će sa­sta­ja­nje ob­u­hva­ta sek­cij­ske pro­be za pri­pre­mu ne­kih bu­du­ćih no­vih čla­no­va. Or­ga­ni­za­to­ri do­ga­đa­ja su „Ci­vis Di­ver­sus” i Kul­tur­ni cen­tar „Punkt”, u sa­rad­nji sa usta­no­va­ma Nik­šić­ko po­zo­ri­šte, Na­rod­na bi­bli­o­te­ka „Nje­goš” i „Za­hu­mlje”, a uz po­dr­šku pe­ka­ra „Trend”.L.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"