Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-07-23 BIVŠI RADNICI ZAHTIJEVAJU DA TUŽILAŠTVO PREISPITA KAKO JE DOŠLO DO UNIŠTAVANJA CIGLANE Traže kaznu za rušitelje fabrike
Biv­ši rad­ni­ci Ci­gla­ne, naj­sta­ri­jeg pri­vred­nog ko­lek­ti­va u Be­ra­na­ma, po­no­vo su za­tra­ži­li od tu­ži­la­štva i dru­gih nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na da pre­i­spi­ta­ju sva de­ša­va­nja ko­ja su se u pro­te­klih de­se­tak go­di­na od­vi­ja­la u tom pred­u­ze­ću. Oni su ape­lo­va­li da no­vi vla­snik Ci­gla­ne, uz po­moć Vla­de i lo­kal­ne upra­ve, na Ru­de­šu po­no­vo po­kre­ne pro­iz­vod­nju ope­kar­skih pro­iz­vo­da. Ka­za­li su da su ubi­je­đe­ni da je nji­ho­va fa­bri­ka sme­ta­la ne­ko­me od cr­no­gor­skih moć­ni­ka ko­ji se ba­ve uvo­zom gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la, ta da je to glav­nio uzroč­nik što je biv­ši vla­snik Pe­tar Đu­ri­šić u pot­pu­no­sti „po­ga­zio“ od­red­be iz ku­po­pro­daj­nog ugo­vo­ra ko­jeg je pot­pi­sao pri­li­kom pri­va­ti­za­ci­je pred­u­ze­ća.
-Oprav­da­no sum­nja­mo da su moć­ni­ci ku­mo­va­li ru­še­nju fa­bri­ke. Za­to po­no­vo po­zi­vam­no nad­le­žne or­ga­ne da na od­go­vor­nost po­zo­vu sve one ko­ji su, kroz raz­li­či­te zlo­u­po­tre­be i ne­po­što­va­nje ku­po­pro­daj­nog ugo­vo­ra, do­pri­ni­je­li ga­še­nju pred­u­ze­ća. Ta­ko­đe, oče­ku­je­mo da će no­vi ku­pac, uz po­moć dr­ža­ve, oži­vje­ti pro­iz­vod­nju ope­kar­skih pro­iz­vo­da na Ru­de­šu, jer je to od op­šteg in­te­re­sa. Tim pri­je, kad se zna da Cr­na Go­ra u to­ku jed­ne go­di­ne go­di­ne uve­ze ope­kar­ske pro­iz­vo­de u vri­jed­no­sti od oko 20 mi­li­o­na eura – na­gla­sio je pred­sjed­nik sin­di­ka­ta Ve­se­lin Ra­di­če­vić.
Ci­gla­nu je 2005. go­di­ne. pri­va­ti­zo­va­lo pred­u­ze­će Ka­tel iz Pod­go­ri­ce. Vla­snik je mar­ta 2008. go­di­ne od­lu­čio da pre­ki­ne pro­iz­vod­nju i ha­le po­ru­ši do te­me­lja, pod iz­go­vo­rom da će na istom mje­stu na­pra­vi­ti mo­der­nu fa­bri­ku i da će kroz ula­ga­nje od­re­đe­nih sred­sta­va. Sva nje­go­va obe­ća­nja osta­la su sa­mo mr­tvo slo­vo na pa­pi­ru, a ci­je­la pri­ča se, za­vr­ši­la uvo­đe­njem ste­ča­ja, ka­da je pe­de­se­tak rad­ni­ka upu­će­ni na bi­ro ra­da.
Ci­gla­nu je pri­je dvi­je i po go­di­ne na­kon dva­de­se­tak ne­u­spje­šnih li­ci­ta­ci­ja, za 145.000 eura ku­pio Be­ra­nac Ni­ko­la Ob­ra­do­vić. D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"