Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-07-23 U ROŽAJAMA SE ODRŽAVA MEMORIJAL POSVEĆEN NESTALOM TAKSISTI HALITU NURKOVIĆU
Kćerke za ocem tragaju 17 godina
Kćerke za ocem tragaju 17 godina
RO­ŽA­JE - U znak sje­ća­nja na Ha­li­ta Nur­ko­vi­ća, ko­ji je ne­stao pri­je 17 go­di­na na Ko­sme­tu, ovog vi­ken­da u Ro­ža­jama će se odr­ža­ti tra­di­ci­o­nal­ni me­mo­ri­jal pod na­zi­vom „Tra­gom ne­sta­lih- sje­ća­nje na Ha­li­ta Nur­ko­vi­ća”. Me­mo­ri­jal će obi­lje­ži­ti ma­ra­ton ko­ji or­ga­ni­zu­ju šest Nur­ko­vi­će­vih kćer­ki.
-U znak sje­ća­nja na na­šeg oca ali i ne­ko­li­ko hi­lja­da onih ko­ji su ne­sta­li to­kom rat­nih go­di­na na pro­sto­ri­ma eks Ju­go­sla­vi­je, or­ga­ni­zu­je­mo me­mo­ri­jal ka­ko se ne­sta­li ne bi za­bo­ra­vi­li, ali i ka­ko bi se ko­nač­no do­šlo do isti­ne i ot­kri­la nji­ho­va sud­bi­na. Or­ga­ni­zo­va­njem ove ma­ni­fe­sta­ci­je že­li­mo da pod­sje­ti­mo jav­nost u Cr­noj Go­ri i re­gi­o­nu na pro­ble­me po­ro­di­ca ne­sta­lih oso­ba, ka­ko bi smo od­go­vor­ne pod­sta­kli da po­ra­de na ra­svje­tlja­va­nju sud­bi­ne ne­sta­lih me­đu ko­ji­ma je i na­ša po­ro­di­ca – ka­za­la je El­sa­na Nur­ko­vić, jed­na od šest Nur­ko­vi­će­vih kćer­ki ko­ji je ne­stao na Ko­sme­tu ra­de­ći kao tak­si­sta.
-Sa ma­ra­ton­ske tr­ke ko­ja kre­će iz cen­tra Ro­ža­ja a za­vr­ša­va se u mje­stu Gro­pe na Haj­li, upu­ti­će­mo po­ru­ku jav­no­sti da dru­štvo ne smi­je za­bo­ra­vi­ti lju­de ko­je je oteo rat­ni vi­hor od nji­ho­vih naj­mi­li­jih, te da je du­žnost i oba­ve­za nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja da nji­ho­vim po­ro­di­ca­ma obez­bi­je­de pra­vo na isti­nu – po­ruč­ju­je Nur­ko­vi­će­va.
Ma­ra­ton­ci će pre­ći sta­zu du­gu 18 ki­lo­me­ta­ra i sa­vla­da­ti uspon od 1.000 me­ta­ra nad­mor­ske vi­si­ne. Sta­za u pr­vom di­je­lu vo­di re­gi­o­nal­nim pu­tem pre­ma Ku­li, a po­tom pro­la­zi šu­mar­ci­ma i za­rav­ni­ma ča­rob­nog pla­nin­skog svi­je­ta Haj­le, sve do pla­ni­nar­skog do­ma „Gro­pe”, gdje će za uče­sni­ke bi­ti or­ga­ni­zo­va­no okre­plje­nje a naj­u­spje­šni­ji­ma će se do­di­je­li­ti me­da­lje i di­plo­me.
-Ni­ko ni­ka­da ni­je mo­gao ni po­mi­sli­ti da će o na­šem ocu pi­sa­ti me­di­ji pa čak i svjet­ski kao što je Nju­jork Tajms, kao i da će se o nje­go­voj sud­bi­ni pri­ča­ti od Pri­šti­ne do Ha­ga, i od Mel­bur­na do Li­me. Ni­smo mo­gle ni za­mi­sli­ti da će nje­go­vo ime po­sta­ti sim­bol be­smi­sle­no­sti ra­ta ali i bes­kraj­ne uporz­no­sti u tra­ga­nju za isti­nom i bor­be pro­tiv mr­žnje i za­bo­ra­va – ka­za­la je Nur­ko­vi­će­va, podsje­ća­ju­ći da je njen otac je ne­stao 24. ju­la 1999. go­di­ne, na­kon što je po­sljed­nju mu­šte­ri­ju od­ve­zao iz Ro­ža­ja za Peć, gdje mu se iz­gu­bio sva­ki trag.V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"