Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-08-12 ZAVIČAJNI UMJETNICI IZLAŽU NA MURINI Zemljacima na dar
Na Mu­ri­ni je u or­ga­ni­za­ci­ji Udru­že­nja srp­skih knji­žev­ni­ka u otadž­bi­ni i ra­se­ja­nju i mu­rin­skog Do­ma za kul­tu­ru otvo­re­na iz­lo­žba za­vi­čaj­nih sli­ka­ra Gor­njeg Po­li­mlja. Umjet­ni­ci su se ze­mlja­ci­ma pred­sta­vi­li ulji­ma na plat­nu i po­ne­kim du­bo­re­zi­ma. Po­stav­ku či­ne ra­do­vi Vu­ka Mar­se­ni­ća, ko­ji je ve­ći­ni ovih li­kov­nih stva­ra­la­ca bio pro­fe­sor, za­tim Žar­ka Plav­ši­ća, Raj­ka Raj­ko­vi­ća, Mi­lu­na To­mo­vi­ća, Mi­la­na Gar­če­vi­ća i Dra­gi­še Jo­ki­ća.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja srp­skih knji­žev­ni­ka u otadž­bi­ni i ra­se­ja­nju Bra­ni­sla­va Ota­še­vić je ka­zao da, po­red li­kov­ne umjet­no­sti, ova iz­lo­žba pred­sta­vlja i iz­vor knji­žev­no­sti, „po­čev od Stra­hi­nje iz Bu­di­mlje, do naj­mla­đih stva­ra­la­ca, ko­ji će se tek pred­sta­vi­ti pu­bli­ci. To je, re­kao je on, do­kaz da će na ovim pro­sto­ri­ma, od Gu­si­nja do Ru­dog, gdje Lim uvi­re u Dri­nu, i da­lje vla­da­ti pje­snič­ka ri­ječ, ko­ju su is­pi­sa­li i is­pi­su­ju po­čev od Du­ša­na Ko­sti­ća i Ra­do­va­na Zo­go­vi­ća, do Zuv­di­je Ho­dži­ća i Vuk­ma­na Ota­še­vi­ća.
- Li­je­po je vi­dje­ti ovu iz­lo­žbu, li­je­po je sre­sti za­vi­čaj­ne umjet­ni­ke, a mo­ja je pre­po­ru­ka da oni for­mi­ra­ju za­vi­čaj­no udru­že­nje stva­ra­la­ca i da sva­ke go­di­ne bar jed­nom ili dva pu­ta ob­ra­du­ju lju­bi­te­lje li­kov­ne umjet­no­sti, a što je sa­mo je­dan ma­li dio ono­ga što oni stva­ra­ju. Ne­ki od njih ima­li, či­je je ra­do­ve struč­na kri­ti­ka oci­je­ni­la po­zi­tiv­no, ima­li su broj­ne iz­lo­žbe na ši­rem pro­sto­ru Evro­pe, što slu­ži na čast i nji­ma i za­vi­ča­ju iz ko­ga su po­te­kli. Na­dam se da su ovom iz­lo­žbom oni, a pri­je sve­ga mi, za­do­volj­ni, i da će­mo i u bu­duć­no­sti ima­ti pri­li­ku da se di­vi­mo nji­ho­vim ali i dje­li­ma no­ve ge­ne­ra­ci­je umjet­ni­ka, ka­ko bi se ču­vao duh i ime Po­li­mlja i sve­tih vo­da Li­ma – ka­zao je Ota­še­vić pro­gla­siv­ši iz­lo­žbu ot­vore­nom.
Vuk Mar­se­nić je iz­ra­zio oče­ki­va­nje da će se u sko­ri­joj bu­duć­no­sti for­mi­ra­ti udru­že­nje za­vi­čaj­nih umjet­ni­ka Po­li­mlja, ko­je će se, is­ta­kao je on, po­pu­ni­ti no­vim ime­ni­ma, a da će ova iz­lo­žba po­sta­ti tra­di­ci­o­nal­na. Mi­lun To­mo­vić se pu­bli­ci obra­tio i sa gu­sla­ma u ru­ci i ta­ko ovo ve­če uči­nio do­dat­no na­dah­nju­ju­ćim.N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"