Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-08-12 BJELOPOLJSKI FESTIVAL FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI PROMOVIŠE SE U REGIONU Refestikon u Istri
Re­gi­o­nal­ni fe­sti­val fan­ta­stič­ne knji­žev­no­sti Re­fe­sti­kon pred­sta­vi­će se 26. i 27. av­gu­sta u Pa­zi­nu, u okvi­ru Fe­sti­va­la fan­ta­stič­ne knji­žev­no­sti ko­ji se 15. put odr­ža­va u tom istar­skom gra­du. Ko­mi­si­ja ove ma­ni­fe­sta­ci­je ko­ji će se kra­jem av­gu­sta odr­ža­ti u Pa­zi­nu i Žmi­nju oda­bra­la je 19 pri­ča ko­je će se na­ći u u zbir­ci pod na­zi­vom „Ar­he­o­lo­ške pri­če”.
- Ovo je iz­u­zet­na pri­li­ka da part­ne­ri­ma, ko­le­ga­ma i uče­sni­ci­ma pred­sta­vi­mo šta smo ura­di­li za pro­te­kle če­ti­ri go­di­ne, da pro­mo­vi­še­mo do­sa­da­šnje zbir­ke i na­ja­vi­mo pla­no­ve - is­ti­če or­ga­ni­za­tor Re­fe­sti­ko­na Dra­gić Ra­bre­no­vić.
Iako će se u zbir­ci na­ći i nje­go­va pri­ča, Ra­bre­no­vić na­po­mi­nje da su ne­ka od po­zna­tih ime­na me­đu ko­ji­ma su Skro­bo­nja, Be­ni­ni, Ži­ljak i dru­gi, po­tvr­da da je ri­ječ o zna­čaj­nom fe­sti­va­lu.
- Ima­li smo u pla­nu sa­rad­nju sa part­ne­ri­ma u re­gi­o­nu i već smo bi­li u Be­o­gra­du, a pred­sto­je nam još ne­ki gra­do­vi gdje će­mo se pred­sta­vi­ti ka­ko bi pri­vu­kli što vi­še pi­sa­ca za na­še kon­kur­se i ka­ko bi pred­sta­vi­li knji­žev­nost i kul­tu­ru Bi­je­log Po­lja i Cr­ne Go­re – na­veo je on.
Je­dan od or­ga­ni­za­to­ra fe­sti­va­la u Pa­zi­nu Mir­ko Gr­di­nić ka­zao je da sva­ke go­di­ne pi­sci na za­da­tu te­mu pi­šu svo­je pri­če i on­da u lo­kal­noj za­jed­ni­ci pred­sta­vlja­ju zbir­ku.
- Na taj na­čin mi pod­sti­če­mo lo­kal­nu za­jed­ni­cu, pri­če iz lo­kal­ne za­jed­ni­ce, is­ti­če­mo mje­sta ko­ja se na­la­ze u Is­tri i ko­ja su ve­za­na za od­re­đe­ne lo­ka­li­te­te ili do­ga­đa­je. Ove go­di­ne je te­ma zbir­ke bi­la ar­he­o­lo­gi­ja, a raz­log je taj što se na te­ri­to­ri­ji ma­le op­šti­ne Žminj, 15 ki­lo­me­ta­ra uda­lje­ne od Pa­zi­na, na­la­zi ar­he­o­lo­ško na­la­zi­šte i se­lja­ci to­kom ra­do­va na svo­jim ga­zdin­sti­ma sva­ko­dnev­no na­i­la­ze na ar­he­fak­te iz pro­šlo­sti - ka­zao je Gr­di­nić i is­ta­kao da je 19 pi­sa­ca ušlo u ovo­go­di­šnju zbri­ku.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"