Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Za pet mjeseci nezakonito zaposlili 310 medicinara * Sa računa Opštine DPS-u 20.000 eura za članarine * Katnić da se umiješa ako prebace 100 miliona * Pliva ljudskim venama * U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Počast herojima na vječitoj straži
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milena Zoranović, učiteljica OŠ „Jugoslavij:
– Znam ja, ministre prosvjete, da je između hljeba i ćirilice pametnije birati hljeb, ali – JA ipak biram ćirilicu zato što sam UČITELjICA!

Vic Dana :)

Ide puž ulicom i spotakne se, pa kaže:
- Tako mi i treba kad žurim!


Izlazi policajac iz pekare i sretne drugog policajca, pa ga pita:
- Ako pogodiš koliko krofni imam u džepu, daću ti sve tri...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-09-16 PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL INTERNACIONALNOG ALTERNATIVNOG TEATRA
Nagrade za Projkovskog, Karanović i Grahovca
Laureati petog FIAT-a Nagrade za Projkovskog, Karanović i Grahovca
Ap­so­lut­ni po­bjed­nik ovo­go­di­šnjeg Fe­sti­va­la in­ter­na­ci­o­nal­nog al­ter­na­tiv­nog te­a­tra – FI­AT 2016. je ma­ke­don­ski re­di­telj De­jan Proj­kov­ski ko­ji je jed­no­gla­snom od­lu­kom ži­ri­ja pro­gra­šen naj­bo­ljim re­di­te­ljem, a nje­gov ko­mad „Na dnu” Na­rod­nog te­a­tra „Aco Šo­pov” iz Šti­pa, naj­bo­ljom pred­sta­vom. Proj­kov­ski, ka­ko je is­ta­kao ži­ri ko­jeg su či­ni­li ba­le­ri­na i ko­re­o­graf So­nja Vu­ki­će­vić, no­vi­nar­ka Ro­san­da Mu­ča­li­ca i dra­ma­turg Bal­ša Po­ček, spe­ci­fič­nim re­di­telj­skim po­stup­kom upe­ča­tlji­vo ukr­stio at­mos­fe­ru kla­sič­ne dra­me Mak­si­ma Gor­kog sa eks­pe­ri­men­tal­nom for­mom na­gla­ša­va­ju­ći uni­ver­zal­ni sloj ko­ma­da – pi­ta­nje be­smi­sla ži­vo­ta. Ko­mad „Na dnu” do­bio je Gran pri zbog „vr­hun­skih estet­skih i umjet­nič­kih do­me­ta u cje­lo­kup­nom te­a­tar­skom či­nu”.
Proj­kov­ski je pri­ma­ju­ću na­gra­de FI­AT-a na­gla­sio da su mu ve­o­ma dra­ge pr­ven­stve­no zbog Na­rod­nog te­a­tra iz Šti­pa, sa ko­jim sa­ra­đu­je već go­di­na­ma.
- Ta­mo sam re­ži­rao već pet pred­sta­va, ko­je sve ima­ju fe­sti­val­sku pri­ču. Ova pred­sta­va mi je ve­o­ma va­žna, pa mi je ve­o­ma dra­go što je an­sambl na­gra­đen Gran pri­jem – ka­zao je Proj­kov­ski.
Naj­bo­lja glu­mi­ca tek za­vr­še­nog FI­AT-a je Mir­ja­na Ka­ra­no­vić, ko­ja je pred na­šom pu­bli­kom za­bli­sta­la u ko­ma­du „Mi smo oni na ko­je su nas ro­di­te­lji upo­zo­ra­va­li” BNP Ze­ni­ca i Ka­mer­nog te­a­tra 55, a naj­bo­lji glu­mac Sr­đan Gra­ho­vac, ko­ji je ostva­rio ulo­gu u ko­ma­du „Lep­tir” Kra­ljev­skog po­zo­ri­šta „Zet­ski dom”.
- Mo­je kon­cept je da sva­ki dan do­bi­jem ne­ku ma­lu, sit­nu na­gra­du. Evo, i da­nas mi je sti­gla jed­na. Za­to se za­hva­lju­jem ži­ri­ju na to­me. Hva­la ži­vo­tu što sam od­i­grao ovu pred­sta­vu i hva­la mu na ovoj na­gra­di – re­kao je Gra­ho­vac.
Sve od­lu­ke o na­gra­đe­ni­ma ži­ri je do­nio jed­no­gla­sno, re­kla je pi-ar fe­sti­va­la Mi­le­na Đu­rić. Na ovo­go­di­šnjem FI­AT-u iz­ve­de­no je 11 pred­sta­va, od ko­jih pre­mi­jer­no iz­ve­de­na „Dan­zen” Be­tol­da Breh­ta ko­ju je re­ži­rao stu­dent re­ži­je Da­mjan Pe­ja­no­vić za ovaj fe­sti­val i CNP. U Of pro­gra­mu odr­ža­no je ne­ko­li­ko pre­da­va­nja i ra­di­o­ni­ca cir­ku­skih vje­šti­na, ta­ko­đe kao gost pred­sta­vio se i po­zna­ti bo­san­sko­her­ce­go­vač­ki umjet­nik, per­for­mer i stend-ap ko­mi­čar Da­mir Nik­šić.S.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"