Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Za pet mjeseci nezakonito zaposlili 310 medicinara * Sa računa Opštine DPS-u 20.000 eura za članarine * Katnić da se umiješa ako prebace 100 miliona * Pliva ljudskim venama * U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Počast herojima na vječitoj straži
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milena Zoranović, učiteljica OŠ „Jugoslavij:
– Znam ja, ministre prosvjete, da je između hljeba i ćirilice pametnije birati hljeb, ali – JA ipak biram ćirilicu zato što sam UČITELjICA!

Vic Dana :)

Ide puž ulicom i spotakne se, pa kaže:
- Tako mi i treba kad žurim!


Izlazi policajac iz pekare i sretne drugog policajca, pa ga pita:
- Ako pogodiš koliko krofni imam u džepu, daću ti sve tri...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-09-16 SUSRET SA GOSTIMA IZ POLJSKE Djeca vole lutke pa ih razumiju i bez riječi
Kao sva­ka bu­ca, ta­ko je i Len­ka po­ma­lo po­vu­če­na, a i po­ma­lo ne­spret­na. Za­to joj je po­ne­kad te­ško pro­na­ći dru­ga­re za igru, ne­ku srod­nu du­šu ko­ja će ima­ti ra­zu­mi­je­va­nja. Jer, i Len­ka je di­je­te ko­je vo­li da ma­šta i da se igra. I ta­ko, iako ni­je bi­la do­bra u fud­ba­lu, ni­ti se sna­šla sa ko­lu­tom, a ni ško­li­ca joj ni­je išla naj­bo­lje, Len­ki se po­sre­ći­lo, i na­šla je dru­ga, pra­vog, istin­skog pri­ja­te­lja Pal­ka... a me­đu nji­ma se ro­di­la i sim­pa­ti­ja, pa su za­jed­no iz polj­skog gra­da Bja­li­sto­ka na tro­ti­ne­tu do­je­zdi­li na 5. Me­đu­na­rod­ni fe­sti­val lut­kar­stva u Pod­go­ri­ci.
Pred­sta­vu „Len­ka” Lut­kar­skog po­zo­ri­šta iz Bja­li­sto­ka gle­da­li su u ve­li­koj sa­li pod­go­rič­kog KIC „Bu­do To­mo­vić” uče­ni­ci 2, 3. i 4. raz­re­da osnov­ne ško­le iz Spu­ža.
Ko­mad je na­stao po isto­i­me­noj sli­kov­ni­ci Ka­ta­lin Se­ge­di u re­ži­ji Ka­te Ča­to. Lut­ke, sce­no­gra­fi­ju i ko­sti­me je ura­dio Ma­tra­vol­đi Akoš, a mu­zi­ku Bog­dan Šće­pan­ski. Lut­ke vo­de Gra­ži­na Ko­zlov­ska, Ag­nje­ška So­bo­lev­ska, Ivo­na Šće­sna i Ja­cek Doj­ljid­ko.
Ka­ko ka­žu Ko­zlov­ksa, ko­ja oži­vlja­va Len­ku i Doj­ljid­ko, ko­ji udah­nju­je ži­vot Pal­ku, ni­je im bi­lo te­ško ra­di­ti pred­sta­vu bez iz­go­vo­re­ne ri­je­či.
- Sve što tre­ba na­la­zi se unu­tar nas sa­mih, i to su dje­ca pre­po­zna­la.. Dok smo ra­di­li ovu pred­sta­vu za­pi­si­va­li smo ne­ke tek­sto­ve, či­sto za nas, kao ne­ke mo­no­lo­ge, a ko­ji­ma smo se ru­ko­vo­di­li u oži­vlja­va­nju lut­ke – ob­ja­šnja­va Gra­ži­na Ko­zlov­ska.
Glum­ci do­da­ju i da su ve­o­ma za­do­volj­ni re­ak­ci­jom na­še pu­bli­ke, jer u nji­ho­vom te­a­tru, u Polj­skoj, sce­na na ko­joj iz­vo­de ovu pred­sta­vu je mno­go ma­nja.
- Sce­na na ko­joj ra­di­mo u Bja­li­sto­ku mno­go je in­tim­ni­ja, dje­ca su nam mno­go bli­že, pa ta­ko mo­gu čak i da vi­de ka­da Len­ka cr­ta, što i ka­ko cr­ta. No, upr­kos to­me osje­ti­li smo da su dje­ca u ovoj ve­li­koj sa­li pa­žlji­vo pra­ti­la što se de­ša­va – ka­že Doj­ljid­ko.
U pre­vo­đe­nju nam je po­mo­gao di­rek­tor po­zo­ri­šta Ja­cek Ma­li­nov­ski.Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"