Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-12-23 PREDSTAVLJEN NOVI SISTEM PRAĆENJA STANJA ŽIVOTNE SREDINE
Efikasnije praćenje zagađenja
Perfomans NVO Breznica Efikasnije praćenje zagađenja
No­vi si­stem pra­će­nja sta­nja kva­li­te­ta va­zdu­ha i umre­ža­va­nje nad­le­žnih in­sti­tu­a­ci­ja po­mo­ći će nad­le­žni­ma da pre­po­zna­ju ko­je mje­re tre­ba da pre­du­zmu ka­ko bi po­pra­vi­li si­tu­a­ci­ju i spri­je­či­li uti­caj za­ga­đe­nja na zdra­vlje lju­di, po­ru­če­no je na juč­le­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji Agen­ci­je za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. No­vi si­stem, ko­ji je us­po­sta­vi­la Agen­ci­ja, u sa­rad­nji sa In­sti­tu­tom za jav­no zdra­vlje, Cen­trom za eko­tok­si­ko­lo­ška is­pi­ti­va­nja (CE­TI) i Za­vo­dom za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju, osim stan­dard­nog iz­vje­šta­va­nja o kva­li­te­tu va­zdu­ha, sa­dr­ža­će i pre­po­ru­ke gra­đa­ni­ma šta da pre­du­zmu i ka­ko da se po­na­ša­ju u si­tu­a­ci­ja­ma ka­da je po­ve­ća­no za­ga­đe­nje.
Di­rek­tor Agen­ci­je Er­vin Spa­hić pod­sje­tio je da su 20. fe­bru­a­ra 2014. go­di­ne us­po­sta­vi­li si­stem za iz­vje­šta­va­nje o kva­li­te­tu va­zdu­ha.
– Ima­li smo od­re­đe­ni ste­pen ne­ra­zu­mi­je­va­nja i kod gra­đa­na i u me­di­ji­ma o na­či­nu tu­ma­če­nja re­zul­ta­ta, a upr­kos na­šim na­po­ri­ma da iz­mje­re­ne po­dat­ke pred­sta­vi­mo na pra­vi na­čin, od­re­đe­ni ni­vo ne­ra­zu­mi­je­va­nja po­sto­ji i da­lje. To je raz­log što smo una­pri­je­di­li si­stem, ko­ji osim za­jed­nič­kog in­dek­sa kva­li­te­ta va­zdu­ha, omo­gu­ća­va i olak­ša­va zdrav­stve­nim usta­no­va­ma iz­ra­du pre­po­ru­ka u slu­ča­ju po­ve­ća­nih kon­cen­tra­ci­ja i even­tu­al­nog štet­nog uti­ca­ja na zdra­vlje – ka­zao je Spa­hić.
Di­rek­tor In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje Bo­ban Mu­go­ša na­veo je da u Cr­noj Go­ri po­sto­je hi­lja­de in­di­vi­du­al­nih lo­ži­šta, ali i ve­li­ki pro­iz­vo­đa­či stru­je ko­ji ko­ri­ste ugalj, kao i ve­li­ki broj auto­mo­bi­la.
– Sve to uti­če na sta­nje va­zdu­ha i uti­če na zdra­vlje – sa­op­štio je Mu­go­ša.
A.O.


Nad­le­žni pro­da­ju ma­glu

Eko­lo­ška or­ga­ni­za­ci­ja Bre­zni­ca or­ga­ni­zo­va­la je ju­če per­for­mans is­pred Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja. Ka­ko su ka­za­li iz te NVO, per­for­man­som su že­lje­li na­ja­vi­ti da­na­šnji gra­đan­ski skup u Plje­vlji­ma, či­ji je cilj ubr­za­va­nje rje­ša­va­nja pro­ble­ma aero­za­ga­đe­nja ko­je ugro­ža­va jav­no zdra­vlje sta­nov­ni­štva i kva­li­tet ži­vot­ne sre­di­ne.
Sma­tra­ju da su se do­no­si­o­ci od­lu­ka uspa­va­li i za­bo­ra­vi­li „da gra­đa­ni Plje­va­lja ne mo­gu da udi­šu čist va­zduh“.
– Na­da­mo se da smo ih raz­bu­di­li iz zim­skog sna. Ako ne, po­zi­va­mo ih da se pro­bu­de jer si­gur­no ne­će­mo do­zvo­li­ti da se i da­lje jav­no­sti pro­da­je ma­gla i ma­ni­pu­li­še sa ži­vot­nim pro­ble­mom ko­ji sva­ko­dnev­no pra­ve ne­sa­gle­di­ve de­mo­graf­ske, eko­lo­ške i eko­nom­ske po­sle­di­ce – po­ru­či­li su iz Bre­zni­ce.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"