Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-12-22 NIKŠIĆKA POLICIJA PREKINULA LANAC PRODAJE HEROINA I MARIHUANE
Uhapšeno osam dilera
Privođenje osumnjičenih Uhapšeno osam dilera Uhapšeni su Nikšićani Dejan Delibašić (27), Tadija Ćorović (30), Goran Nikitović (28), Tomo Vučković (30), Vojin Adžić (26), Darko Subotić (32), Petar Musović (35) i Pero Pilipović (37), dok je krivičnom prijavom za isto djelo obuhvaćen i Dragan Miljanić, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu
Nik­šić­ka po­li­ci­ja, uz po­moć ko­le­ga iz Pod­go­ri­ce i pri­pad­ni­ka Po­seb­ne je­di­ni­ce, uhap­si­la je ju­če u Nik­ši­ću osam li­ca za ko­je se osno­va­na sum­nja da su već iz­vje­stan vre­men­ski pe­ri­od ne­ko­li­ko vr­sta dro­ga di­stri­bu­i­ra­li pu­tem ulič­ne pro­da­je. Uhap­še­ni su Nik­ši­ća­ni De­jan De­li­ba­šić (27), Ta­di­ja Ćo­ro­vić (30), Go­ran Ni­ki­to­vić (28), To­mo Vuč­ko­vić (30), Vo­jin Adžić (26), Dar­ko Su­bo­tić (32), Pe­tar Mu­so­vić (35) i Pe­ro Pi­li­po­vić (37), dok je kri­vič­nom pri­ja­vom za isto dje­lo ob­u­hva­ćen i Dra­gan Mi­lja­nić, ko­ji se tre­nut­no na­la­zi na iz­dr­ža­va­nju za­tvor­ske ka­zne u Spu­žu zbog dru­gog kri­vič­nog dje­la. Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, uhap­še­ni Nik­ši­ća­ni su već ne­ko­li­ko mje­se­ci bi­li pod pri­smo­trom, a to­kom pret­hod­ne no­ći i ju­če u ra­nim ju­tar­njim sa­ti­ma po­li­ci­ja je iz­vr­ši­la pre­tres obje­ka­ta u ko­ji­ma su sta­no­vi­li i ko­je su ko­ri­sti­li. Po­li­ci­ja sum­nja da su se uhapšeni u du­žem vre­men­skom pe­ri­o­du ba­vi­li ulič­nom pro­da­jom dro­ge u Nik­ši­ću, kao i u ne­ko­li­ko dru­gih op­šti­na. Iz Upra­ve po­li­ci­je ju­če je sa­op­šte­no da je pre­tres na de­vet lo­ka­ci­ja na te­ri­to­ri­ji Nik­ši­ća oba­vljen po na­red­bi su­di­je za is­tra­gu Vi­šeg su­da i da su tom pri­li­kom pro­na­šli ma­ri­hu­a­nu, he­ro­in i ko­ka­in.
– Pri­li­kom pre­tre­sa sta­no­va na dvi­je lo­ka­ci­je pro­na­đe­na je ra­za­su­ta pra­ška­sta ma­te­ri­ja svi­je­tlo bra­on bo­je, za ko­ju se sum­nja da je he­ro­in, dok je na još dvi­je lo­ka­ci­je pro­na­đe­no 55 pa­ko­va­nja su­ve bilj­ne ma­te­ri­je, ze­le­ne bo­je, za ko­ju se sum­nja da je ma­ri­hu­a­na. Po­sto­je sum­nje da su dro­ge pro­na­đe­ne pri­li­kom pre­tre­sa bi­le na­mi­je­nje­ne ulič­noj pro­da­ji na pod­ruč­ju Nik­ši­ća i ši­re – sa­op­šti­li su iz Upra­ve po­li­ci­je, do­da­ju­ći da će im i ubu­du­će pri­o­ri­tet bi­ti „bor­ba pro­tiv ulič­ne pro­da­je nar­ko­ti­ka”.
Pro­na­đe­na i od­u­ze­ta dro­ga upu­će­na je u Fo­ren­zič­ki cen­tar u Da­ni­lov­gra­du ra­di vje­šta­če­nja, a po­li­ci­ja je pro­tiv De­li­ba­ši­ća, Ćo­ro­vi­ća, Ni­ki­to­vi­ća, Vuč­ko­vi­ća, Adži­ća, Su­bo­ti­ća, Mu­so­vi­ća, Pi­li­po­vi­ća i Mi­lja­ni­ća pre­da­la ukup­no pet kri­vič­nih pri­ja­va zbog sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga, ma­ri­hu­a­ne, he­ro­i­na i ko­ka­i­na, tako što su je na­ba­vlja­li i vr­ši­li ulič­nu di­stri­bu­ci­ju. Svi oni ju­če su pri­ve­de­ni nad­le­žnom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci, ko­je im je, ka­ko sa­zna­je­mo, od­re­di­lo pri­tvor od 72 sa­ta.
Ak­ci­ja ko­ju je po­li­ci­ja re­a­li­zo­va­la na pod­ruč­ju Nik­ši­ća no­si­la je na­ziv „Pa­ke­tić”, a to­kom nje­nog vi­še­mje­seč­nog spro­vo­đe­nja do ju­če ima­li su 27 za­ple­na ma­ri­hu­a­ne, he­ro­i­na i ko­ka­i­na. To­kom ak­ci­je je pod­ni­je­to i 27 pre­kr­šaj­nih pri­ja­va pro­tiv 27 li­ca zbog po­sje­do­va­nja dro­ge i svi su pri­ve­de­ni nad­le­žnom Su­du za pre­kr­ša­je.B.B.


Vi­še ak­ci­ja od po­čet­ka go­di­ne

Po­li­ci­ja u Nik­ši­ću, uz po­moć ko­le­ga iz Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv dro­ge i kri­jum­ča­re­nja, po­čet­kom ja­nu­a­ra ove go­di­ne uhap­si­la je Nik­ši­ća­ni­na M.M. (22), ko­jem su pri­li­kom pre­tre­sa pro­sto­ri­ja i obje­ka­ta ko­je ko­ri­sti pro­na­šli 15,5 gra­ma ko­ka­i­na, auto­mat­sku pu­šku, 41 ko­mad mu­ni­ci­je, PVC ke­su sa 439 gra­ma smje­se za ko­ju se sum­nja da se ko­ri­sti za mi­je­ša­nje sa ko­ka­i­nom, kao i dvi­je di­gi­tal­ne va­ge za pre­ci­zno mje­re­nje. Op­se­žnom ak­ci­jom, ko­ja je or­ga­ni­zo­va­na sre­di­nom istog mje­se­ca, u Nik­ši­ću je li­šen slo­bo­de Z.Š., kod ko­jeg je pro­na­đe­na ku­ti­ja sa 11 gra­ma he­ro­i­na na­mi­je­nje­na, Ka­ko se sum­nja, ulič­noj pro­da­ji. U ok­to­bru na te­ri­to­ri­ji Nik­ši­ća po­li­ci­ja je uhap­si­la dva li­ca, i to G.P. (25), kod ko­ga je pro­na­đe­no 50 gra­ma ko­ka­i­na i oko se­dam ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne, te i pi­štolj u ile­gal­nom po­sje­du, za­tim i nje­go­vog su­gra­đa­ni­na M.L. (30), kod ko­jeg su pro­na­šli i od­u­ze­li 100 gra­ma he­ro­i­na i oko po­la ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"