Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-12-23 POTVRĐENA PRESUDA ČLANOVIMA KRIMINALNE GRUPE KOJA SE BAVILA ŠVERCOM NARKOTIKA, ZBOG PRIPREMANJA LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI Markoviću šest godina robije, Ferarisu pet
Ape­la­ci­o­ni sud je po­tvr­dio pre­su­du Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­jom su dr­ža­vlja­nin Ju­žno­a­frič­ke Re­pu­bli­ke Majkl Gre­go­ri Fe­ra­ris i Alek­san­dar Mar­ko­vić, ogla­še­ni kri­vim za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i osu­đe­ni na pet, od­no­sno šest go­di­na za­tvo­ra, sa­op­šti­la je sa­mo­stal­ni sa­vjet­nik za od­no­se sa jav­no­šću Iva­na Ko­va­če­vić.
Op­tu­že­ni­ma se sta­vlja na te­ret da su pri­pa­da­li kri­mi­nal­noj or­ga­ni­za­ci­ji, sa još ne­ko­li­ko N.N. li­ca, a or­ga­ni­za­ci­ju je for­mi­ra­lo N.N. li­ce iz Ko­to­ra to­kom no­vem­bra 2014. go­di­ne, sa ci­ljem vr­še­nja kri­vič­nih dje­la neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga i kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo, ra­di sti­ca­nja ne­za­ko­ni­te do­bi­ti od po­slo­va me­đu­na­rod­nog kri­jum­ča­re­nja ko­ka­i­na.
U od­lu­ci Ape­la­ci­o­nog su­da se na­vo­di ka­ko je u po­stup­ku utvr­đe­no da je kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja ima­la za cilj i li­kvi­da­ci­ju jed­ne za­sad ne­i­den­ti­fi­ko­va­ne če­tvo­ro­čla­ne po­ro­di­ce, pri če­mu bi u ne­po­sred­noj li­kvi­da­ci­ji uče­stvo­va­la dva li­ca ko­ja su spe­ci­jal­no ob­u­ča­va­na u Ame­ri­ci. Ova dvo­ji­ca pri­pad­ni­ka kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je – op­tu­že­ni Fe­ra­ris i op­tu­že­ni Mar­ko­vić su 25.5.2015. go­di­ne ot­kri­ve­ni pri­li­kom kon­tro­le vo­zi­la sa fal­si­fi­ko­va­nim re­gi­star­skim ta­bli­ca­ma ko­jim je upra­vljao op­tu­že­ni Fe­ra­ris, a po­vo­dom če­ga je pre­tre­sen stan ko­ji je on u Bu­dvi pri­vre­me­no ko­ri­stio, a u ko­jem su pro­na­đe­ni pla­no­vi za iz­vr­še­nje kri­vič­nog dje­la ubi­stvo na šte­tu vla­sni­ka re­sto­ra­na ko­ji je bio pla­ni­ra­na „me­ta” za li­kvi­da­ci­ju.
Po­zi­va­ju­ći se na do­ka­ze ko­ji su pre­zen­to­va­ni to­kom su­đe­nja, su­di­ja Su­za­na Mu­go­ša je ka­za­la da je ne­spor­no da su op­tu­že­ni iz­vr­ši­li dje­lo ko­je im se sta­vlja na te­ret.VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"