Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-12-14 NEOBIČNA POTJERNICA SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA ZA NEMANJOM RISTIĆEM, OSUMNJIČENIM „TERORISTOM”
Dok ga Katnić traži, slika se sa Lavrovom
Ristić tokom prekjučerašnje posjete Lavrova Beogradu Dok ga Katnić traži, slika se sa Lavrovom U komentaru ispod jedne fotografije, Ristić je u šaljivom tonu napisao da je razgovarao sa Lavrovom, koji mu je kazao da ga Milivoje Katnić neće uhapsiti
Op­tu­že­ni Ne­ma­nja Ri­stić, ko­jeg Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo Cr­ne Go­re te­re­ti za te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju, pri­je dva da­na bio je na do­če­ku Ser­ge­ja La­vro­va, ru­skog še­fa di­plo­ma­ti­je, u Be­o­gra­du. Ri­stić, za ko­jim je na­vod­no ras­pi­sa­na me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca, na svom fej­sbuk pro­fi­lu ob­ja­vio je 12. de­cem­bra vi­še fo­to­gra­fi­ja sa do­če­ka La­vro­va. U ko­men­ta­ru is­pod jed­ne fo­to­gra­fi­je Ri­stić je u ša­lji­vom to­nu pro­ko­men­ta­ri­sao da je raz­go­va­rao sa La­vro­vom, ko­ji mu je ka­zao da ga Mi­li­vo­je Kat­nić ne­će uhap­si­ti.
– Usko­ro će bi­ti mo­jih fo­to­gra­fi­ja sa Vla­di­mi­rom Pu­ti­nom, ko­je ću da pot­pi­šem i po­ša­ljem Kat­ni­ću – iro­nič­no je pro­ko­men­ta­ri­sao Ri­stić či­nje­ni­cu da je za njim na­vod­no ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca u Cr­noj Go­ri a da je on i da­lje na slo­bo­di.
Ime Ne­ma­nje Ri­sti­ća na­la­zi se u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge ve­za­no za spre­ma­nje dr­žav­nog uda­ra u Cr­noj Go­ri 16. ok­to­bra, na dan iz­bo­ra. Ri­stić je na­kon ob­ja­vlji­va­nja te in­for­ma­ci­je de­man­to­vao da ima ve­ze sa gru­pom u ko­joj je Alek­san­dar Sin­đe­lić i tvr­dio da ga ni­ko ni­je sa­slu­ša­vao po­vo­dom sve­ga to­ga.
– Pro­či­tao sam u me­di­ji­ma da me tu­ži­la­štvo Cr­ne Go­re te­re­ti da sam sa Sin­đe­li­ćem pra­vio ne­ku kri­mi­nal­nu or­ga­ni­za­ci­ju da vr­ši­mo te­ro­ri­stič­ke na­pa­de. To ni­je tač­no i zbog to­ga sam pod­nio kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Sin­đe­li­ća i Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Cr­ne Go­re – ka­zao je ta­da Ri­stić.
On je tvr­dio da se pro­tiv nje­ga ne vo­di ni­ka­kva is­tra­ga, kao i da ga ni­ko ni­je zvao da da­je iz­ja­vu u tu­ži­la­štvu.
– Ovo je kla­sič­na pod­me­ta­či­na. Sin­đe­lić je po­li­cij­ski do­u­šnik i la­žno me op­tu­žio da imam ve­ze sa njim i pla­no­vi­ma nje­go­vih men­to­ra. Slo­bod­no se še­tam Be­o­gra­dom, ži­vim po­ro­dič­nim ži­vo­tom, ni­sam kri­mi­na­lac i za­to sam od­lu­čio da pod­ne­sem pri­ja­ve pro­tiv Sin­đe­li­ća i Kat­ni­ća – sa­op­štio je Ri­stić.
Bra­ti­slav Di­kić i još 14 oso­ba ko­je se te­re­te za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ja je, na­vod­no, pla­ni­ra­la na­pa­de 16. ok­to­bra i da­lje su u pri­tvo­ru. Ape­la­ci­o­ni sud Cr­ne Go­re je od­bio za­htje­ve nji­ho­vih bra­ni­la­ca da se pu­ste na slo­bo­du.
Uhap­še­ni su i Kri­sti­na Hri­stić (39), Bran­ka Mi­lić (61), Mi­lan Du­šić (59), Dra­gan Mak­sić (40), Sr­bo­ljub Đor­đe­vić (52), Alek­san­dar Ču­ro­vić (33), Alek­san­dar Alek­sić (42), Ni­ko­la Đu­rić (33), Si­ni­ša Ćet­ko­vić (37), De­jan Sta­no­je­vić (42), Mi­loš Aći­mo­vić (26), Ivi­ca Ma­tić (36) i Pe­ri­ca An­drić (39)
Alek­san­dar Sin­đe­lić, za ko­jeg je spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić tvr­dio da je or­ga­ni­za­tor po­me­nu­te gru­pe, do­bio je sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka i već se na­la­zi na slo­bo­di. Ta­ko­đe, Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić, zva­ni Pa­ja, ko­ji je imao ak­tiv­nu ulo­gu u stva­ra­nju po­me­nu­te kri­mi­nal­ne gru­pe, sklo­pio je spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, na osno­vu ko­jeg je osu­đen na šest mje­se­ci uslov­no na go­di­nu da­na.
Po­tra­žu­ju se Pre­drag Bo­gi­će­vić, Ne­ma­nja Ri­stić, Mi­loš Jo­va­no­vić, Edu­ard Vla­di­mi­ro­vič Ši­ro­kov i Vla­di­mir Ni­ko­la­je­vič Po­pov, za ko­je se osno­va­no sum­nja da su, po­red Di­ki­ća i Alek­san­dra Sin­đe­li­ća, ima­li ključ­nu ulo­gu u stva­ra­nju kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je pro­tiv ustav­nog po­ret­ka Cr­ne Go­re.D.Ž.


Bez od­go­vora iz tu­ži­la­štva

Re­dak­ci­ja „Da­na” ju­če je upu­ti­la pi­ta­nja Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu ve­za­no za po­tjer­ni­cu ko­ja je ras­pi­sa­na za Ne­ma­njom Ri­sti­ćem.
– Da li je ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca za Ne­ma­njom Ri­sti­ćem i ima li tu­ži­la­štvo sa­zna­nja gdje se on kri­je – na­vo­di se u mej­lu ko­ji smo pro­sli­je­di­li tu­ži­la­štvu.
Me­đu­tim, do za­klju­če­nja ovog bro­ja na­šeg li­sta od­go­vor iz tu­ži­la­štva ni­je­smo do­bi­li.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"