Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-12-20 U EKSPLOZIJI AUTOMOBILA U PODGORICI POVRIJEĐEN MARKO MARTINOVIĆ
„Škaljarac” preživio vatrenu buktinju
Eksplozija se dogodila čim je Martinović ušao u vozilo „Škaljarac” preživio vatrenu buktinju Martinović je ušao u vozilo „opel astra”, koje je odmah zatim eksplodiralo. Mladić zahvaćen plamenom istrčao je iz vozila i pao na zemlju, nakon čega su mu pomogli prolaznici
Pod­go­ri­ča­nin Mar­ko Mar­ti­no­vić po­vri­je­đen je u eks­plo­zi­ji ko­ja se do­go­di­la si­noć u Pod­go­ri­ci. On je po­vre­de za­do­bio ka­da je eks­plo­di­ra­lo nje­go­vo vo­zi­lo. Is­tra­ži­te­lji sum­nja­ju da je is­pod auto­mo­bi­la tog Pod­go­ri­ča­ni­na po­sta­vlje­na eks­plo­ziv­na na­pra­va ko­ja je ak­ti­vi­ra­na ka­da je on ušao u vo­zi­lo.
Ka­ko je „Da­nu” sa­op­šte­no iz po­li­ci­je, Mar­ti­no­vić, ni­je po­znat po iz­vr­še­nju te­žih kri­vič­nih dje­la. Mo­tiv za na­pad, ka­ko sum­nja­ju u po­li­ci­ji, tre­ba tra­ži­ti u bli­sko­sti po­vri­je­đe­nog mla­di­ća sa ta­ko­zva­nim „ška­ljar­skim kla­nom”. Iz po­li­ci­je tvr­de da ne­ma­ju do­ka­ze da je Mar­ti­no­vić vr­šio kri­vič­na dje­la za tu kri­mi­nal­nu gru­pu, ali po­sto­je sa­zna­nja da je nji­hov pri­ja­telj. Upra­vo je nje­go­va ve­za sa „ška­ljar­ci­ma” je­dan od mo­gu­ćih mo­ti­va na­pa­da ko­ji po­li­ci­ja pro­vje­ra­va. Na­vod­no, Mar­ti­no­vić je u jed­nom pe­ri­o­du bio član obez­bje­đe­nje vo­đe „ška­ljar­skog kla­na” Jo­va­na Jo­vi­ce Vu­ko­ti­ća.
Upravo zato policija ne isključuje mogućnost da je ovaj napad nastavak obračuna kotorskih klanova koji se već duže vrijeme vodi u Crnoj Gori.
Do in­ci­den­ta je do­šlo oko 17.50 u Uli­ci Va­sa Ra­ič­ko­vi­ća, u bli­zi­ni elek­tro­teh­nič­ke i gra­đe­vin­ske ško­le.
Ka­ko „Dan” sa­zna­je iz po­li­ci­je, Pod­go­ri­ča­nin je ušao u vo­zi­lo, ko­je je od­mah po­tom eks­plo­di­ra­lo. Mla­dić za­hva­ćen pla­me­nom is­tr­čao je iz vo­zi­la i pao na ze­mlju. Pro­la­zni­ci su pri­tr­ča­li ka­ko bi mu po­mo­gli.
Na li­ce mje­sta od­mah su iza­šle Hit­na po­moć i pod­go­rič­ka po­li­ci­ja.
Po­vri­je­đe­ni je od­mah pre­ba­čen u Ur­gent­ni cen­tar Cr­ne Go­re, gdje mu je uka­za­na lje­kar­ska po­moć.
Mar­ti­no­vić je u Ur­gent­ni cen­tar pri­mljen sa ope­ko­ti­na­ma ve­li­ke po­vr­ši­ne na gla­vi, li­cu i po ti­je­lu.
Oče­vi­ci do­ga­đa­ja ka­za­li su da su se ču­le dvi­je eks­plo­zi­je. Pr­va se za­ču­la od­mah po­što je Mar­ti­no­vić ušao u auto­mo­bil. Va­tre­na sti­hi­ja od­mah je za­hva­ti­la ci­je­lo vo­zi­lo. Ne­du­go za­tim ču­la se i dru­ga de­to­na­ci­ja.
U mo­men­tu eks­plo­zi­je, po­red Mar­ti­no­vi­će­vog auto­mo­bi­la na­la­zi­lo se ne­ko­li­ko pro­la­zni­ka, me­đu ko­ji­ma su bi­li i uče­ni­ci obli­žnjih ško­la. Pu­kom sre­ćom, ni­ko od njih ni­je po­vri­je­đen.
Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da je do­šlo do po­ža­ra, a za­tim i do eks­plo­zi­je na Mar­ti­no­vi­će­vom vo­zi­lu, te da se utvr­đu­je uzrok.
– De­žur­noj slu­žbi Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca je oko 17.50 pri­ja­vlje­no da se za­ču­la de­to­na­ci­ja u Uli­ci Va­sa Ra­ič­ko­vi­ća u Pod­go­ri­ci. Na li­ce mje­sta je upu­će­na pa­tro­la CB Pod­go­ri­ca, kao i vo­zi­lo Va­tro­ga­sne slu­žbe. Na mje­stu do­ga­đa­ja je za­te­če­no vo­zi­lo „opel astra“ pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­je je bi­lo u pla­me­nu. U vo­zi­lu je na mje­stu vo­za­ča za­te­čen M.M., ko­ji je iza­šao iz vo­zi­la po do­la­sku po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka. Va­tro­ga­sna slu­žba je lo­ka­li­zo­va­la po­žar. Na vo­zi­lu je, usled dej­stva po­ža­ra, od ko­jeg je po­tom naj­vje­ro­vat­ni­je na­sta­la i eks­plo­zi­ja, na­stu­pi­la ma­te­ri­jal­na šte­ta. M.M., ko­ji je ina­če tzv. bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­no li­ce, tran­spor­to­van je u Ur­gent­ni blok Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re, gdje su mu, pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma ko­je po­sje­du­je­mo u ovom mo­men­tu, kon­sta­to­va­ne lak­še tje­le­sne po­vre­de u vi­du bla­žih ope­ko­ti­na ko­že. Po­žar na vo­zi­lu je na­stao dok je vo­zi­lo bi­lo u fa­zi mi­ro­va­nja. Na li­cu mje­sta se vr­ši uvi­đaj. Uzrok po­ža­ra na vo­zi­lu bi­će utvr­đen na­kon vje­šta­če­nja – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.M.V.P.


Pri­vo­đen zbog ka­me­no­va­nja am­ba­sa­de Al­ba­ni­je

Mar­ti­no­vić je pri­je dvi­je go­di­ne pri­vo­đen zbog sum­nje da je ka­me­no­vao am­ba­sa­du Al­ba­ni­je u Pod­go­ri­ci. Ta­da su pri­ve­de­ni i Ivan Iva­no­vić (33) i Bor­ko Vuk­če­vić (33) iz Pod­go­ri­ce. Oni su se te­re­ti­li da su od­lo­mlje­nim dje­lo­vi­ma be­to­na po­lo­mi­li sta­kla na zgra­di am­ba­sa­de.
Mar­ti­no­vić je pri­vo­đen i go­di­nu da­na pri­je to­ga, ka­da je kod nje­ga pro­na­đe­no oruž­je za ko­je ni­je imao do­zvo­lu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"