Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-05-12 U VEKTRI JAKIĆ STALA PROIZVODNJA Štrajku se pridružili i radnici pilane
Ko­le­ga­ma iz po­go­na pe­le­ta­re, kom­pa­ni­je Vek­tra Ja­kić, vla­sni­ka Dra­ga­na Br­ko­vi­ća, ko­ji su u štraj­ku, u sri­je­du su se pri­dru­ži­le i ko­le­ge iz pi­la­ne.
Raz­log za ne­za­do­volj­stvo za­po­sle­nih u tom pred­u­ze­ću su ne­is­pla­će­ne za­ra­de. Na taj na­čin je pro­iz­vod­nja u tom pred­u­ze­ću u pot­pu­no­sti ob­u­sta­vlje­na.
Štrajk u pe­le­ta­ri je po­čeo u po­sled­njoj sed­mi­ci apri­la, a za­po­sle­ni­ma se u tom tre­nut­ku du­go­va­lo šest za­ra­đe­nih pla­ta. Br­ko­vić je, umje­sto da is­pla­ti rad­ni­ci­ma za­ra­đe­ne pla­te, ras­pi­sao kon­kurs za pri­jem no­vih rad­ni­ka, ko­ji je za­klju­čen ju­če. Nji­ho­vim ko­le­ga­ma ko­ji su an­ga­žo­va­ni u pi­la­ni, po­slo­da­vac du­gu­je pet za­ra­da.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, Br­ko­vić za­po­sle­ni­ma is­pla­ću­je za­ra­de u vi­si­ni mi­ni­mal­ne pla­te od 193 eura, iako je sa za­po­sle­ni­ma do­go­vo­rio pla­te u iz­no­su od oko 300 eura.
Po­gon pe­le­ta­re je po­čeo sa ra­dom kra­jem pro­šle go­di­ne, ali i da­lje ne ra­di pu­nim ka­pa­ci­te­tom zbog ne­do­stat­ka od­re­đe­nih dje­lo­va.
U pe­le­ta­ri je, dvi­je sed­mi­ce pri­je ne­go što je za­po­čet štrajk, ob­u­sta­vlje­na pro­iz­vod­nja, jer su pred­stav­ni­ci po­slo­vod­stva tvr­di­li da ne­ma do­volj­no si­ro­vi­ne i da fa­li re­pro­ma­te­ri­ja­la, pa su rad­ni­ke po­sla­li na ko­lek­tiv­ni od­mor u tra­ja­nju od mje­sec, ali su ih, na­knad­no, ipak po­zva­li na po­sao, što su oni od­bi­li.B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"