Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-05-12 SINDIKAT LUKE BAR PODRŽAVA RADNIKE PREDUZEĆA „SIMO MILOŠEVIĆ” Ne prodavati Institut po bagatelnoj cijeni
Iz­vr­šni od­bor Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Lu­ke Bar upu­tio je pi­smo po­dr­ške za­po­sle­ni­ma u In­sti­tu­tu „Si­mo Mi­lo­še­vić”, u ko­jem je na­ve­de­no da su sprem­ni na niz mje­ra ka­ko bi po­mo­gli da se za­htje­vi rad­ni­ka ču­ju.
Po­dr­ška je upu­će­na iz raz­lo­ga što dr­ža­va pla­ni­ra da pro­da In­sti­tut, če­mu se sin­di­kat tog pred­u­ze­ća pro­ti­vi.
– In­sti­tut se pro­da­je po ci­je­ni ko­ja je mno­go ni­ža u od­no­su na no­mi­nal­nu vri­jed­nost, a ne ga­ran­tu­je se za­šti­ta za­po­sle­ni­ma i osnov­no sin­di­kal­no pra­vo – pra­vo na rad. Ne­ma sum­nje da je do­sa­da­šnja raz­li­ka u ci­je­ni isu­vi­še ve­li­ka, da se po sve­mu su­de­ći ra­di­lo o na­mjer­nom pro­u­zro­ko­va­nju šte­te dr­ža­vi Cr­noj Go­ri, rad­ni­ci­ma i gra­đa­ni­ma – na­ve­de­no je u pi­smu po­dr­ške.
In­sti­tut „Si­mo Mi­lo­še­vić” je, ka­ko su na­ve­li, stra­te­ško pred­u­ze­će ko­je će do­no­si­ti pro­fit, te sto­ga sma­tra­ju da gra­đa­ne tre­ba upo­zo­ri­ti na to da su ci­je­ne, po ko­ji­ma je In­sti­tut do sa­da nu­đen na pro­da­ju, mno­go ni­že od re­al­ne. Na­gla­si­li su i da sa te pri­va­ti­az­ci­je tre­ba da se ski­ne ozna­ka taj­no­sti.
– Isti taj mo­del po ko­jem dje­lu­je tran­zi­cij­ska pro­da­ja dr­žav­nog bo­gat­stva pri­mi­je­njen je kod Lu­ke Bar, gdje dje­lu­ju gra­blji­ve svjet­ske kor­po­ra­ci­je, ko­je kre­i­ra­ju okol­no­sti za pro­da­ju ko­je ne­ma­ju eko­nom­skih osno­va i ar­gu­me­na­ta. Rad­ni­ci udru­že­ni u sin­di­kat mo­gu spri­je­či­ti ta­kve štet­ne pro­da­je, kao što su to ura­di­li rad­ni­ci Lu­ke Bar udru­že­ni u sin­di­kal­nu or­ga­ni­za­ci­ju. Oni su spri­je­či­li dr­ža­vu da pro­da ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja, u če­mu smo ima­li po­dr­šku sin­di­ka­ta re­gi­o­nal­ne glo­bal­ne or­ga­ni­za­ci­je luč­kih rad­ni­ka IDC (In­ter­na­ti­o­nal Do­kers Co­un­cil) – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.
J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"