Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-05-12 MJEŠTANI KAMENARA ZAHTIJEVAJU HITNU REAKCIJU NADLEŽNIH POVODOM GRADNJE NA RTU SV. NEĐELJE Opšte dobro opasano visokim zidovima Sve što se protivpravno gradi ne može se vidjeti, jer je opasano protivpravno izgrađenim debelim kamenim zidovima i protivpravno izgrađenim pontama u moru, te zidovima visokim od tri do pet metara, tvrde mještani Kamenara
HER­CEG NO­VI -Gru­pa gra­đa­na Ka­me­na­ra je na­kon, ka­ko na­vo­de, ni­za bez­u­spje­šnih po­ku­ša­ja da pu­tem do­pi­sa nad­le­žnim op­štin­skim i dr­žav­nim struk­tu­ra­ma uka­žu na pro­blem uzur­pa­ci­je dr­žav­ne imo­vi­ne i op­šteg do­bra na rtu Sv. Ne­đe­lje, upu­ti­la do­pis me­di­ji­ma ka­ko bi jav­no­sti uka­za­li na ovaj pro­blem.
- Bu­du­ći da smo is­cr­pje­li sve adre­se u okvi­ru in­sti­tu­ci­ja si­ste­ma, od­lu­či­li smo da po­moć po­tra­ži­mo od me­di­ja ka­ko bi se ko­nač­no za­u­sta­vi­la uzur­pa­ci­ja pro­sto­ra ko­je pred­sta­vlja op­šte do­bro i na­tje­ra­lo nad­le­žno mi­ni­star­stvo da re­a­gu­je.
Bes­po­moć­no po­sma­tra­mo ka­ko se to­kom apri­la i ma­ja pro­tiv­prav­no gra­di na jed­nom od naj­ljep­ših mje­sta u Bo­ki Ko­tor­skoj, na rtu Sv Ne­đe­lje u Ka­men­ra­i­ma. Je­di­no što nam je po­zna­to i što mo­že­mo vi­dje­ti je ta­bla sa nat­pi­som da ra­do­ve iz­vo­di in­ve­sti­tor „Sea Tra­de” doo Ko­tor. Me­đu­tim, jav­na je taj­na da iza te i ta­kve pro­tiv­prav­ne grad­nje sto­je ja­ki ru­ski in­ve­sti­to­ri. Sve to što se pro­tiv­prav­no gra­di ne mo­že se vi­dje­ti, jer je opa­sa­no pro­tiv­prav­no iz­gra­đe­nim de­be­lim ka­me­nim zi­do­vi­ma i pro­tiv­prav­no iz­gra­đe­nim pon­ta­ma u mo­ru, te zi­do­vi­ma vi­so­kim od tri do pet me­ta­ra.
Pre­gra­đe­ne su i uni­šte­ne pri­rod­ne pje­šča­ne pla­že. Sa ja­dran­skog pu­ta vi­di se da su vi­so­ki ka­me­ni zi­do­vi „ma­ski­ra­ni“ vje­štač­kim ze­le­ni­lom od ko­jeg po­gled ne mo­že da­lje.Ve­li­ki broj tu­ri­sta i pro­la­zni­ka za­sta­je i pi­ta se da li je to mo­gu­će - is­ta­ka­li su mje­šta­ni Ka­me­na­ra u do­pi­su do­sta­vlje­nom me­di­ji­ma. Oni na­vo­de da je MZ Ka­me­na­ri po­ku­ša­la da se toj i ta­kvoj pro­tiv­prav­noj grad­nji, uzur­pa­ci­ji jav­nih po­vr­ši­na i pje­šča­nih pla­ža na Rtu Sv Ne­đe­lja su­prot­sta­vi, te da se ru­ko­vod­stvo MZ obra­ća­lo Mor­sko do­bro i nad­le­žni­ma u op­šti­ni Her­ceg No­vi, ali i da je od­go­vor sa ovih adre­sa iz­o­stao. Na­gla­ša­va­ju da je ova­kvom grad­njom za­tvo­ren iz­vor „ba­ba Ani­na vo­da“.
- Iz­vor ni­ka­da ni­je pre­su­ši­vao. Da­nas on vi­še ne po­sto­ji, već je nje­go­vo ko­ri­to za­be­to­ni­ra­no. Po­sto­je­će klu­pe, na ko­ji­ma su mje­šta­ni i tu­ri­sti od­ma­ra­li, uklo­nje­ne su, a za­hva­lju­ju­ći no­vo­i­zgra­đe­nim be­de­mi­ma ova mje­sta su po­sta­la ne­pri­stu­pač­na.
Ka­me­nim be­de­mi­ma i is­pu­sti­ma de­va­sti­ra­ne su i par­ce­le su­sjed­nih vla­sni­ka.
Nad­le­žni u Op­šti­ni o ovom ću­te, go­vo­re­ći da su za to nad­le­žni Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma i Mor­sko do­bro. Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja po pri­ja­va­ma gra­đa­na o ovoj bes­prav­noj grad­nji ni­ka­da ni­je sa­či­ni­la bi­lo ka­kav za­pi­snik, ili to ne­će ili ne smi­je - ogor­če­ni su ži­te­lji Ka­me­na­ra ko­ji sma­tra­ju da gra­di­telj ko­ri­sti sa­da­šnje sta­nje, od­no­sno ne­dav­no odr­ža­ne lo­kal­ne iz­bo­re i to što još ni­je for­mi­ra­na lo­kal­na upra­va i na­sta­vlja da gra­di.
Mje­šta­ni na­gla­ša­va­ju da je o sve­mu oba­vi­je­šte­no i nad­le­žno Osnov­no tu­ži­la­štvo u Her­ceg No­vom, ko­je bi pre­ma nji­ho­vom mi­šlje­nju tre­ba­lo da efi­ka­sni­je re­a­gu­je i de­talj­no is­pi­ta ovu i ova­kvu grad­nju.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"