Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-05-12 RASTE NEZADOVOLJSTVO BIVŠIH RADNIKA „POLIMKE“
Otpremnine čekaju 11 godina
Polimka Otpremnine čekaju 11 godina
BE­RA­NE – Ni po­sli­je je­da­na­est go­di­na, še­zde­se­tak biv­ših rad­ni­ka fa­bri­ke ko­že „Po­lim­ka“ ni­je­su uspje­li da na­pla­te za­o­sta­la po­tra­ži­va­nja. Oni tvr­de da su pri­li­kom od­la­ska na bi­ro ra­da, još 2006. go­di­ne, od Vla­de Cr­ne Go­re do­bi­li obe­ća­nje da će na ime ot­prem­ni­ne do­bi­ti od 500 do 700 eura po go­di­ni rad­nog sta­ža. Me­đu­tim, ka­ko na­vo­de, po tom osno­vu su do­bi­li sa­mo po 3.920 eura.
-Mi smo i pre­va­re­ni i po­ni­že­ni. Oti­šli smo na bi­ro ra­da, uz obe­ća­nje nad­le­žnih iz Vla­de Cr­ne Go­re da će se ura­di­ti kva­li­te­tan so­ci­jal­ni pro­gram ko­jim će svi bi­ti za­do­volj­ni, i da će­mo od do­bi­je­nog mo­ći da or­ga­ni­zu­je­mo sop­stve­ni bi­znis. Re­če­no je da će­mo do­bi­ti od 500 do 700 eura po go­di­ni rad­nog sta­ža i da će rad­ni­ci ko­ji bu­du rad­no an­ga­žo­va­ni bi­ti uklju­če­ni u pro­iz­vod­nju ko­že. Na­sje­li smo na tu pri­ču, uvi­djev­ši ka­sni­je da smo pre­va­re­ni i iz­i­gra­ni, jer da­ta obe­ća­nja ni­je­su is­pu­nje­na ni do da­na­šnjeg da­na. Da stvar bu­de još tra­gič­ni­ja, mi smo grd­no vri­je­me i no­vac po­tro­ši­li po­ku­ša­va­ju­ći da pu­tem su­da do­ka­že­mo da smo ošte­će­ni – na­vo­de rad­ni­ci.
Is­ta­kli su da je dr­ža­va kraj­nje ne­pri­mje­re­no tre­ti­ra­la nji­ho­ve za­htje­ve i da su broj­ni rad­ni­ci u me­đu­vre­me­nu umr­li ne do­če­kav­ši da ostva­re svo­ja pra­va.
-Tra­ži­mo od naj­vi­ših dr­žav­nih or­ga­na da iz­vr­še pre­u­ze­te oba­ve­ze i obe­šte­te nas na pra­vi na­čin, jer smo od svo­jih za­ra­da odva­ja­li sred­stva za iz­grad­nju te iste dr­ža­ve. Po­red ot­prem­ni­na tra­ži­mo i po­vra­ćaj sred­sta­va ko­ja smo iz­dva­ja­li za stam­be­nu iz­grad­nju, kao i unov­ča­va­nje ak­ci­ja. Tra­ži­mo da ta pra­va ostva­re i po­ro­di­ce na­ših pre­mi­nu­lih dru­go­va- po­ru­či­li su rad­ni­ci.
Ka­za­li su da ih naj­vi­še bo­li što su go­di­na­ma bez­u­spje­šno po­ku­ša­va­li da sud­skim pu­tem na­pla­te svo­ja po­tra­ži­va­nja.
-Ne­pri­mjer­no je da se u ovim go­di­na­ma vu­če­mo po su­do­vi­ma i do­ka­zu­je­mo da smo gru­bo ošte­će­ni i pre­va­re­ni. No, ni to nam ni­je po­mo­glo, jer su i su­do­vi ig­no­ri­sa­li na­še za­htje­ve. Sve nas to du­bo­ko vri­je­đa, bu­du­ći da je bi­lo lo­gič­no da se ne­za­do­volj­ni rad­ni­ci, na­kon pro­da­je „Po­lim­ke“, pr­vi na­đu u lan­cu ras­po­dje­le nov­ca – na­ve­li su rad­ni­ci.
„Po­lim­ku“ je 2006. go­di­ne ku­pi­la slo­ve­nač­ka kom­pa­ni­ja „Ko­ro­ški“, ali je po­sli­je dvi­je go­di­ne, zbog ne­po­što­va­nja ro­ko­va od stra­ne no­vog kup­ca, do­šlo do ras­ki­da ugo­vo­ra. Po­sli­je to­ga ras­pi­san je no­vi ten­der, na­kon či­jeg za­klju­če­nja su pred­stav­ni­ci vla­de i dr­žav­nih fon­do­va pot­pi­sa­li ugo­vor o pro­da­ji „Po­lim­ke“ s pod­go­rič­kim pred­u­ze­ćem „Kips“, ko­je je na mje­stu biv­še fa­bri­ke otvo­ri­lo tr­žni cen­tar.D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"