Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-05-12 SVEČANA AKADEMIJA POVODOM ISPRAĆAJA DRUGE GENERACIJE MATURANTKINJA MEDRESE „MEHMED FATIH” Senida i Azra najbolje u generaciji
RO­ŽA­JE - U or­ga­ni­za­ci­ji Me­ši­ha­ta islam­ske za­jed­ni­ce u Cr­noj Go­ri i Me­dre­se „Meh­med Fa­tih” iz Pod­go­ri­ce, u Ro­ža­ja­ma je is­pra­će­na dru­ga ge­ne­ra­ci­ja od 24 ma­tu­rant­ki­nje žen­ske me­dre­se. Iz­me­đu 15 lu­čo­no­ša Me­dre­se, za đa­ke ge­ne­ra­ci­je pro­gla­še­ne su Se­ni­da Pe­pić i Azra Kur­bar­do­vić. Uče­ni­ce, nji­ho­ve ro­di­te­lje, te pred­stav­ni­ke vjer­skog, po­li­tič­kog, jav­nog i kul­tur­nog ži­vo­ta, po­zdra­vio je di­rek­tor Me­dre­se „Meh­med Fa­tih”, Fu­ad Če­kić, is­ti­ču­ći da se lje­po­ta ovih dje­vo­ja­ka ne sa­sto­ji u nji­ho­voj odje­ći „već u ma­ra­mi ko­ja pod­sje­ća na mo­ral­ne vri­jed­no­sti ko­je smo mi ula­ga­li če­ti­ri go­di­ne u njih”.
-Na­u­či­li smo ih vri­jed­no­sti­ma po ko­ji­ma je spe­ci­fič­na na­ša ško­la a ko­je će ih či­ni­ti po­seb­nim ci­je­log ži­vo­ta. U me­dre­si osim ono­ga što uče u osta­lim ško­la­ma, na­ša dje­ca će na­u­či­ti ono što je mo­ral­na vri­jed­nost i od­go­vor­nost pre­ma dru­štvu, pro­fe­si­ji kao i pre­ma ro­di­telj­stvu kao naj­ve­ćoj vri­jed­no­sti – ka­zao je Če­kić.
Po­moć­nik re­i­sa u Cr­noj Go­ri Rah­man Ka­čar je ka­zao da uče­ni­ke me­dre­se uče „da po­štu­ju dru­go i dru­gač­je jer je to sa­da naj­po­treb­ni­je lju­di­ma”.
-Na­u­či­li smo vas da vo­li­te lju­de bez ob­zi­ra ko je ka­kve vje­re ili na­ci­je, iz ko­jeg mje­sta do­la­zi, ili pak, ko­jim je­zi­kom go­vo­ri. Bla­gost je ukras uče­no­sti i za­to sa lju­di­ma tre­ba da po­stu­pa­te bla­go, li­je­po i kul­tur­no. Znaj­te da uvi­jek lju­di­ma mo­ra­te pri­la­zi­ti na naj­ljep­ši na­čin i od da­nas mo­ra­te bi­ti sprem­ne da rje­ša­va­te pro­ble­me lju­di, po­go­to­vo va­ših vr­šnja­ka. Po­seb­no za­pam­ti­te da je po­kor­nost uči­te­lju, ukras po­u­ča­va­nju. Bu­di­te svje­sne svih nas jer sve što smo ra­di­li ra­di­li smo iz naj­bo­lje i naj­i­skre­ni­je na­mje­re da vi bu­de­te do­sto­jan­stve­ne, pa­met­ne i eman­ci­po­va­ne. Znaj­te da je ovo sa­mo je­dan ključ ko­jim će­te otvo­ri­ti vra­ta na­u­ke jer za vas taj pe­ri­od tek sa­da tre­ba da poč­ne. Na­dam se da će­mo ne­ku od vas vi­dje­ti u po­sla­nič­kim klu­pa­ma. Ovo je pri­zna­nje i Cr­noj Go­ri i mi smo ih na­u­či­li da vo­le Mu­sli­ma­ne i sve lju­de, da vo­le svo­ju dr­ža­vu. Hva­la Cr­noj Go­ri ko­ja zna da ci­je­ni, pre­po­zna i da iza­dje u su­sret po­tre­ba­ma Islam­ske za­jed­ni­ce – re­kao je Ka­čar.
Pri­sut­ni­ma se obra­tio i ha­fis Su­lej­man Bu­ga­ri.
Pro­gram su uve­li­ča­li Amar Kur­pe­jo­vić i Edi­na Ma­la­gić, ko­ji su se pred­sta­vi­li sti­ho­vi­ma Ab­du­la­ha Si­dra­na, kao i hor Me­dre­se ko­ji je iz­vo­dio ila­hi­je.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"