Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-06-12 SPECIJALNO TUŽILAŠTVO NEĆE PODIĆI OPTUŽNICU PROTIV INSPEKTORA DALIBORA MEDOJEVIĆA I NIKOLE TERZIĆA
Za nestanak pisama niko neće odgovarati
Medojević sa braniocem Za nestanak pisama niko neće odgovarati
Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo ne­će po­di­ći op­tu­žni pred­log pro­tiv Da­li­bo­ra Me­do­je­vi­ća, še­fa Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je, i nje­go­vog ko­le­ge Ni­ko­le Ter­zi­ća zbog ne­stan­ka pi­sa­ma Ve­se­li­na Mu­jo­vi­ća, sa­zna­je „Dan” u tu­ži­la­štvu. Is­tra­ga pro­tiv njih dvo­ji­ce je zva­nič­no otvo­re­na pri­je go­di­nu da­na zbog ne­stan­ka do­ka­za u pred­me­tu pro­tiv Mu­jo­vi­ća. Me­do­je­vić i Ter­zić su uhap­še­ni 27. fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne zbog sum­nje da su „stvo­ri­li kri­mi­nal­nu or­ga­ni­za­ci­ju i zlo­u­po­tri­je­bi­li po­lo­žaj”, a u po­stup­ku se bra­ne sa slo­bo­de.
Ka­ko sa­zna­je­mo, pro­tiv njih dvo­ji­ce će se vo­di­ti sa­mo di­sci­plin­ski po­stu­pak, ko­ji je po­kre­nut u av­gu­stu pro­šle go­di­ne, ali jav­nost ni­je oba­vi­je­šte­na o nje­go­vom is­ho­du.
Otva­ra­nje is­tra­ge o ne­sta­lim do­ka­zi­ma i hap­še­nje še­fa i slu­žbe­ni­ka Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je raz­buk­ta­lo je ne­tr­pe­lji­vost i otvo­ri­lo „rat” iz­me­đu po­li­ci­je i tu­ži­la­štva. Ta­da su pa­le te­ške ri­je­či iz­me­đu čel­ni­ka po­li­ci­je i tu­ži­la­štva, ali su u me­đu­vre­me­nu ne­su­gla­si­ce iz­gla­đe­ne, što je re­zul­ti­ra­lo time da po­me­nu­ti pred­met ne­ do­ži­vi sud­ski epi­log.
Ka­ko je po­tvr­dio naš iz­vor, tu­ži­la­štvo ne­ma ro­ko­ve do ka­da mo­že da dr­ži ovaj po­stu­pak u fa­zi is­tra­ge, jer pred­met ni­je pri­tvor­ski, od­no­sno, Me­do­je­vić i Ter­zić se na­la­ze na slo­bo­di.
Tu­ži­la­štvo ne­će pod­ni­je­ti op­tu­žni pred­log pro­tiv Me­do­je­vi­ća i Ter­zi­ća, jer su u me­đu­vre­me­nu tu­ži­la­štvo i po­li­ci­ja, tač­ni­je Mi­li­vo­je Kat­nić i Slav­ko Sto­ja­no­vić, is­pe­gla­li na­vod­ne ne­spo­ra­zu­me.
Upra­vo zbog sve­ga to­ga, tu­ži­la­štvo je od­u­sta­lo od sa­slu­ša­nja Slav­ka Sto­ja­no­vi­ća u ovom po­stup­ku.
Do­ka­zi ko­ji su ne­sta­li i zbog ko­jih se sum­nji­če Me­do­je­vić i Ter­zić ka­sni­je su pro­na­đe­ni u jed­nom po­li­cij­skom vo­zi­lu.
Me­do­je­vić i Ter­zić se bra­ne sa slo­bo­de, a te­re­te se za ne­sta­nak 13 pi­sa­ma, dva za­htje­va Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva i pa­pi­ra sa ruč­no is­pi­sa­nim tek­stom.
Spor­ni do­ka­zi ne­sta­li su pri­li­kom pre­tre­sa sta­na Ve­se­li­na Mu­jo­vi­ća, ko­ji je uhap­šen zbog sum­nje da je od ta­da­šnjeg pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća na pre­va­ru uzeo 890.000 eura, ka­ko bi olak­šao sta­tus čla­no­vi­ma nje­go­ve po­ro­di­ce u is­tra­ga­ma o mal­ver­za­ci­ja­ma u me­tro­po­li cr­no­gor­skog tu­ri­zma. Dio tog nov­ca, pre­ma sum­nji tu­ži­la­štva, uzeo je ka­ko bi Ma­ro­vi­će­vom si­nu Mi­lo­šu omo­gu­ćio da do­bi­je mi­ni­mal­nu ka­znu za­tvo­ra uko­li­ko u afe­ri „Pri­je­vor” po­stig­ne spo­ra­zum­no pri­zna­nje kri­vi­ce sa tu­ži­la­štvom. Ti do­ka­zi su ka­sni­je pro­na­đe­ni u ge­pe­ku jed­nog po­li­cij­skog auta u Pod­go­ri­ci.
D.Ž.


Po­li­ci­ja op­tu­ži­va­la tu­ži­la­štvo

Me­nadž­ment Upra­ve po­li­ci­je je na­kon hap­še­nja Me­do­je­vi­ća i Ter­zi­ća op­tu­žio tu­ži­la­štvo da su nji­ho­ve ko­le­ge bez pre­zen­to­va­nja do­ka­za uhap­si­li i op­tu­ži­li za ova­ko te­ška kri­vič­na dje­la. Ta­ko­đe, na­ve­li su i da se tu­ži­la­što ko­ri­sti „dav­no pre­va­zi­đe­nom i u za­ko­nu is­ko­ri­je­nje­nom me­to­dom mi­li­ta­ri­stič­kog pri­stup­ka da se pre­ko ove mje­re po­ku­ša do­ći do do­ka­za u for­mi iz­nu­đe­nog pri­zna­nja”. Iz po­li­ci­je su na­po­me­nu­li da ni­je pr­vi put da tu­ži­la­štvo po­stu­pa, ka­ko su oci­je­ni­li, „ne­pro­fe­si­o­nal­no”, već da su i ra­ni­je iz­da­va­li na­lo­ge za hap­še­nje po­li­ca­ja­ca zbog, na­vod­nog, stva­ra­nja kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, ali su to­kom is­tra­ge od­u­sta­ja­li od tih op­tu­žbi jer za njih ni­je­su ima­li do­ka­ze.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"