Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane”167 * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala167 * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta167 * Bojkotom branimo Ustav 167 * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO167 * Makronova partija ostvarila većinu167 * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-06-12 fleš
Ukrao 380 eura

Osnov­ni sud u Be­ra­na­ma po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u tom gra­du pro­tiv M.M. zbog kri­vič­nog dje­la te­ška kra­đa.
Pre­ma op­tu­žni­ci, on je 13. de­cem­bra 2016.go­di­ne, u Po­lim­skoj uli­ci u Be­ra­na­ma, u na­mje­ri da se­bi pri­ba­vi pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist, obio pro­zor iz­nad ula­znih vra­ta ka­fe-ba­ra „Ko­bra”, vla­sni­štvo ošte­će­nog M.V. Ušao je u obje­kat i ukrao 330 eura i po­tvr­du od kla­di­o­ni­ce “Vol­ka­no” u iz­no­su od 49,56 eura, či­me je se­bi na šte­tu ošte­će­nog pri­ba­vio pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist u ukup­nom iz­no­su od 379,56 eura. M.V.P.


U Pe­trov­cu od­u­ze­te ci­ga­re­te

Mo­bil­ni ti­mo­vi Od­sje­ka za su­zbi­ja­nje kri­jum­ča­re­nja (OZSK) Upra­ve ca­ri­na od­u­ze­li su pre­kju­če ci­ga­re­te na­mi­je­nje­ne ne­le­gal­noj pro­da­ji, a od­go­vor­nom li­cu je iz­dat pre­kr­šaj­ni na­log. Na­i­me, ca­ri­ni­ci su to­kom kon­tro­la spro­ve­de­nih na pod­ruč­ju bu­dvan­ske op­šti­ne, u Pe­trov­cu, pro­na­šli 2.260 ko­ma­da ci­ga­re­ta bez cr­no­gor­skih ak­ci­znih mar­ki­ca.
Od­go­vor­nom li­cu iz­dat je pre­kr­šaj­ni na­log zbog po­či­nje­nog pre­kr­ša­ja, a ro­ba je traj­no od­u­ze­ta.M.V.P.


Sa­jo­vac od­bio na­re­đe­nja

Di­sci­plin­ski tu­ži­lac Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va po­kre­nuo je di­sci­plin­ski po­stu­pak pro­tiv Đ.Č., sta­ri­jeg po­li­caj­ca pr­ve kla­se Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce, za­to što je od­bio ne­ko­li­ko na­re­đe­nja. Na­i­me, ka­ko je sa­op­šte­no iz MUP-a, on je 21. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, oko 7.15, od­bio da iz­vr­ši na­re­đe­nje da pre­par­ki­ra svo­je pri­vat­no mo­tor­no vo­zi­lo mar­ke „pa­sat“ sa par­king pro­sto­ra ko­ji ko­ri­sti Po­seb­na je­di­ni­ca po­li­ci­je, ko­je mu je iz­da­to od li­ca ko­je ru­ko­vo­di iz­vr­še­njem slu­žbe­nog za­dat­ka po­vo­dom vr­še­nja po­li­cij­skih po­slo­va R.D. Dva da­na ka­sni­je, oko 10 ča­so­va, u kan­ce­la­ri­ji ko­ju ko­ri­sti u ba­zi SAJ-a, slu­žbe­nik Đ.Č. od­bio je da na­pi­še iz­ja­vu ka­da mu je za­mje­nik ko­man­di­ra ti­ma lo­gi­sti­ke D.B., po­stu­pa­ju­ći po na­vo­di­ma iz slu­žbe­ne za­bi­lje­ške R.D., dao na­log da sa­či­ni pi­sa­nu iz­ja­vu i da se iz­ja­sni na na­ve­de­ne okol­no­sti slu­žbe­ne za­bi­lje­ške. Na­kon to­ga, 31. ok­to­bra sa­jo­vac je u to­ku u rad­nog vre­me­na od­bio da po­stu­pi po na­lo­gu ka­da je ko­man­dir ti­ma lo­gi­sti­ke I.G. za­tra­žio da se iz­ja­sni na okol­no­sti od­bi­ja­nja pi­sa­nja iz­ja­ve na za­htjev za­mje­ni­ka ko­man­di­ra. Ova­kvim po­stu­pa­njem slu­žbe­nik SAJ-a je u sti­ca­ju po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"