Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-06-12 NAKON PISANJA „DANA“ O POGREŠNOJ ZASTAVI ISPRED SJEDIŠTA NATO-A, IZ ALIJANSE NAJAVILI ISPRAVLJANJE PROPUSTA
Priznali „nesrećnu grešku”
Slijedi zamjena pogrešne zastave Priznali „nesrećnu grešku”
Iz sje­di­šta NA­TO-a na­ja­vlje­no je da će za­mi­je­ni­ti po­gre­šnu za­sta­vu Cr­ne Go­re po­dig­nu­tu is­pred sje­di­šta te or­ga­ni­za­ci­je u Bri­se­lu, na­vo­de­ći da je u pi­ta­nju „ne­sreć­na gre­ška“.
– Ove ne­dje­lje je ci­je­la Ali­jan­sa sla­vi­la ula­zak Cr­ne Go­re u NA­TO. Bi­la je ta ne­sreć­na gre­ška sa za­sta­vom, zbog če­ga ža­li­mo. Is­pra­vlja­mo gre­šku ta­ko što za­mje­nju­je­mo za­sta­vu ko­ja ni­je bi­la u pot­pu­no­sti po spe­ci­fi­ka­ci­ja­ma – sa­op­štio je za­mje­nik port­pa­ro­la NA­TO Pjer Ka­za­let.
Ka­ko je „Dan“ ra­ni­je ob­ja­vio, po­gre­šna za­sta­va Cr­ne Go­re po­dig­nu­ta je 7. ju­na is­pred sje­di­šta NA­TO-a u Bri­se­lu po­vo­dom učla­nje­nja Cr­ne Go­re u taj voj­no-po­li­tič­ki sa­vez. Na va­ri­ja­ci­ji gr­ba (or­lo­vo kri­lo) ko­ji se na­la­zi na za­sta­vi po­dig­nu­toj na ce­re­mo­ni­ji u NA­TO-u na­la­zi se 14 pe­ra, a na zva­nič­nom gr­bu je 13 pe­ra. Grb ima vi­še ne­ku za­ga­si­tu žu­tu bo­ju po­ja­ča­nu cr­nom tek­stu­rom, ta­ko da je te­ško go­vo­ri­ti o zlat­nom or­lu, de­fi­ni­sa­nom i čla­nom če­ti­ri Usta­va Cr­ne Go­re, u ko­jem se na­vo­di da je grb Cr­ne Go­re zlat­ni dvo­gla­vi orao sa la­vom na pr­si­ma.
Kljun, re­sa, otvo­re­nost pe­ra, kao i kan­dže na po­dig­nu­toj va­ri­ja­ci­ji, sva­ka­ko su dru­ga­či­ji od zva­nič­nog gr­ba. Is­pod la­va na zva­nič­nom gr­bu je u sa­mom šti­tu zlat­na li­ni­ja, dok je na va­ri­ja­ci­ji ko­ja je is­tak­nu­ta is­pred sje­di­šta za­pad­ne ali­jan­se ta li­ni­ja cr­na. Ze­le­na bo­ja pod­lo­ge je ta­ko­đe dru­ga­či­je ni­jan­se od pro­pi­sa­ne. I cr­ve­na bo­ja na sa­moj za­sta­vi je dru­ga­či­ja od one ko­ja je pre­ci­zno pro­pi­sa­na.
Osim is­pred sje­di­šta NA­TO-a u Bri­se­lu, za­sta­va Cr­ne Go­re po­dig­nu­ta je i is­pred ko­man­di NA­TO-a u bel­gij­skom gra­du Mon­su i Vr­hov­nog šta­ba ko­man­de za tran­sfor­ma­ci­ju u Nor­fol­ku u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"