Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-06-12 MILETA RADOVANIĆ (URA) UKAZAO DA JE NEOPHODNA TEMELJNA PROMJENA IZBORNOG SISTEMA Raspustiti DIK i ASK
Re­for­ma iz­bor­nih za­ko­na je osnov­ni pred­u­slov za una­pre­đe­nje iz­bor­nog pro­ce­sa u Cr­noj Go­ri, ka­zao je za „Dan” funk­ci­o­ner Gra­đan­skog po­kre­ta URA Mi­le­ta Ra­do­va­nić. On je re­kao da je Gra­đan­ski po­kret URA pred­lo­žio iz­mje­ne iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva još po­čet­kom mar­ta, ka­da su u pla­nu za pre­va­zi­la­že­nje po­li­tič­ke kri­ze po­seb­no tre­ti­ra­li tu pro­ble­ma­ti­ku.
– Ta­da smo ja­sno na­gla­si­li da su pro­mje­ne iz­bor­nih za­ko­na neo­p­hod­ne ka­ko bi­smo eli­mi­ni­sa­li iz­bor­ne zlo­u­po­tre­be i po­ve­ća­li ste­pen pro­fe­si­o­na­li­za­ci­je in­sti­tu­ci­ja ko­je spro­vo­de iz­bo­re. Pre­ci­zni­je, pred­lo­ži­li smo ras­pu­šta­nje po­sto­je­ćeg sa­sta­va Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je (DIK), či­ji je rad u pret­hod­nom pe­ri­o­du bio ka­ta­stro­fa­lan i uz broj­ne afe­re ko­je su zna­čaj­no uti­ca­le na po­gor­ša­nje iz­bor­nog am­bi­jen­ta i uru­ša­va­nja po­vje­re­nja u iz­bor­ni si­stem – re­kao je Ra­do­va­nić.
Po nje­go­vom su­du, po­red DIK-a, po­treb­no je ras­pu­sti­ti i Agen­ci­ju za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK), či­je je dje­lo­va­nje sti­mu­li­sa­lo ko­rup­tiv­ne ak­tiv­no­sti po­li­tič­kih ak­te­ra iz vla­sti i šti­ti­lo li­ca i su­bjek­te ko­ja su kr­ši­la Za­kon o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih par­ti­ja.
– Ka­ko bi iz­bo­ri u Cr­noj Go­ri u pra­vom smi­slu bi­li fer, slo­bod­ni i kom­pe­ti­tiv­ni, hit­no je po­treb­na re­for­ma či­ji će re­zul­tat bi­ti ve­ća tran­spa­rent­nost u ra­du in­sti­tu­ci­ja ko­je se ba­ve iz­bor­nim pro­ce­som, nji­ho­va ne­za­vi­snost i bo­lja jav­na do­stup­nost svih do­ku­me­na­ta i od­lu­ka ko­je te in­sti­tu­ci­je do­no­se – re­kao je Ra­do­va­nić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"