Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema razloga da dolazimo na sjednicu * Pobrkali šar i skiptar * Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” * Vlada i Ustavni sud se poigrali sa majkama * Za brucoše 600 mjesta * Vučjak šeta hodnicima KCCG * Grad obijelio imanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Joksimović, Partija penzi., inval.i restitucije:
– Teret loših odluka Vlada stavlja na sirotinju.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!U bolnici za vrijeme doručka:
- Ovaj čaj je grozan!- kaže pacijent.
- To nije čaj, to je kafa! - kaže drugi.
- Hajde, ko hoće još supe?- pita bolničarka.


- Zašto pijetao ujutro kukuriče?
- Zato što poslije ne može doći do riječi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-06-14 POČEO 47. FESTIVAL DRAMSKIH AMATERA CRNE GORE U BIJELOM POLJU
Domaćini i Podgoričani probili led
Glumci iz Bijelog Polja oduševili domaću publiku Domaćini i Podgoričani probili led Nadam se da ćemo iduće ili neke druge godine Bjelopoljsko pozorište proglasiti profesionalnim – poželio je otvarajući FDA Moamer Kasumović
Glu­mac Mo­a­mer Ka­su­mo­vić, iz Sa­ra­je­va, ro­dom iz Bi­je­log Po­lja, član Sa­vje­ta za kul­tu­ru Bi­je­lo Po­lje, sve­ča­no je prek­si­noć otvo­rio 47. Fe­sti­val dram­skih ama­te­ra Cr­ne Go­re u Cen­tru za kul­tu­ru. Is­ti­ču­ći da je ja­ko zna­čaj­no što Bi­je­lo Po­lje ovo­li­ki niz go­di­na ga­ji ovaj Fe­sti­val, Ka­su­mo­vić je ozva­ni­čio po­če­tak tra­di­ci­o­nal­ne po­zo­ri­šne svet­ko­vi­ne u Bi­je­lom Po­lju.
- Na­dam se da će­mo idu­će ili ne­ke dru­ge go­di­ne, Bje­lo­polj­sko po­zo­ri­šte pro­gla­si­ti pro­fe­si­o­nal­nim – po­že­lio je otva­ra­ju­ći FDA Ka­su­mo­vić.
Pr­vom pred­sta­vom „Da li je to bi­la še­va?”, po tek­stu Efra­i­ma Ki­šo­na, u re­ži­ji Go­ra­na Bje­la­no­vi­ća, pred­sta­vi­li su se glum­ci gra­da do­ma­ći­na. Ri­ječ je o ko­me­di­ji sa ele­men­ti­ma pa­ro­di­je, sa­ti­re, tra­gi­ko­me­di­je, ka­za­la je glu­mi­ca Sla­đa­na Bu­ba­nja, ko­ja je tu­ma­či­la Ju­li­ju.
- Su­de­ći po re­ak­ci­ji pu­bli­ke, ovaj an­sambl će si­gur­no osvo­ji­ti ne­ku na­gra­du. Na­dam se da će ova pred­sta­va bi­ti uvi­jek ra­do gle­da­na – na­da se Bu­ba­nja
Glu­mi­ca pod­vla­či da je na fe­sti­va­li­ma ipak naj­bit­ni­je uče­stvo­va­ti, dru­ži­ti se i raz­mje­nji­va­ti is­ku­stva, bit­ni­je od raz­mi­šlja­nja o pri­zna­nji­ma.
Na FDA bi­će iz­ve­de­no 14 pred­sta­va, od ko­jih se 13 tak­mi­či za ne­ku od na­gra­da, a za­vr­šne ve­če­ri, u ne­dje­lju, ži­ri će pro­gla­si­ti po­bjed­ni­ka.
Po­zo­ri­šna ra­di­o­ni­ca DO­DEST-a, KIC-a „Bu­do To­mo­vić” iz Pod­go­ri­ce, od­i­gra­la je pred­sta­vu „Bez ob­li­ka”. Ko­mad je na­stao na tek­sto­vi­ma pop-rok gru­pe „Van Gog”, u adap­ta­ci­ji i re­ži­ji Sej­fa Se­fe­ro­vi­ća.
Re­ži­ser i pro­fe­si­o­nal­ni glu­mac Se­fe­ro­vić ka­že da su glum­ci uspje­šno iz­ve­li ovaj ko­mad i da je za­do­vo­ljan ka­ko je pu­bli­ka re­a­go­va­la.
- Si­gu­ran sam da će ne­ku na­gra­du osvo­ji­ti Bje­lo­polj­sko po­zo­ri­šte jer su bi­li sjaj­ni. Što se ti­če nas, sa­če­ka­će­mo ne­dje­lju, ka­da će ži­ri pro­gla­si­ti na­gra­đe­ne - po­ru­čio je Se­fe­ro­vić, ko­me je ovo če­tvr­to go­sto­va­nje u Bi­je­lom Po­lju.
U okvi­ru Fe­sti­va­la, u ga­le­ri­ji Cen­tra za kul­tu­ru prek­si­noć je otvo­re­na iz­lo­žba sli­ka, aka­dem­ske sli­kar­ke Pa­še Gi­cić iz No­vog Pa­za­ra. Po­stav­ku pra­ti ka­ta­log za ko­ji je tekst na­pi­sao aka­dem­ski sli­kar Al­de­mar Ibra­hi­mo­vić, a iz­lo­žbu je otvo­rio ovo­go­di­šnji se­kre­tar Fe­sti­va­la, glu­mac Izet Mu­la­be­go­vić
- Sa sva­ke Pa­ši­ne sli­ke zra­či iskon­ska lju­bav pre­ma čo­vje­ku, u ovom slu­ča­ju že­ni i nje­nom okru­že­nju. Umjet­ni­ca osta­vlja pro­sto­ra da pod­stak­ne po­sma­tra­ča da po­ku­ša na­ći ma­lo „svo­je du­še” u nje­nim dje­li­ma, što ovim ra­do­vi­ma da­je po­seb­nu di­men­zi­ju i sna­gu - pro­či­tao je iz­me­đu osta­log, Mu­la­be­go­vić iz ka­ta­lo­ga o iz­lo­žbi, do­da­ju­ći da je Pa­ša Gi­cić jed­na od ri­jet­kih li­kov­nih stva­ra­la­ca pred ko­ji­ma je svi­je­tla bu­duć­nost.
Dan na­kon od­i­gra­ne dvi­je pr­ve pred­sta­ve odr­ža­ni su raz­go­vo­ri, tra­dic­ci­o­nal­ni, ko­je je vo­dio Va­nja Ko­va­če­vić, uz pri­su­stvo čla­no­va ži­ri­ja na če­lu sa Bla­go­tom Era­ko­vi­ćem.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"