Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mugošin sin prijavio imovinu od pola miliona * Tuži Miga jer ga je izujedao pas lutalica * Mitropolitu zabranili da uđe u Skupštinu * Radonjić: Lekić privatizuje stranku * Obama vodio tajni rat protiv Putina * Zmije * Hapšenje i sila
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica:
Vlada želi da probije kase opozicionih opština i napuni džepove sumnjivih investitora, tajkuna i režimskih favorita.

Vic Dana :)

Završio puž golać Fakultet za medije i komunikaciju, i prijavio se za posao građevinskog inženjera u jednu firmu.
Došao golać na razgovor za posao i kaže mu poslodavac:
- NISI TI OBUČEN ZA OVAJ POSAO.


Htio Nino Belan da prosi Tinu Ivanović, i ode kod njenog oca, kad tamo još prosaca u čekaonici, a otac radio svoju smjenu u hitnoj pomoći, bio je vozač tamo.
Pozove njega Tina da dođe hitno, da kaže kome daje njenu ruku, a on upali sirenu na kolima, da bi stigao brže, kad ono sirena ne radi.
On na muci, ne zna šta će, pa se prodra iz kola:
-TINU NINU!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-07-02 MINISTARSTVO ZDRAVLJA TVRDI Smanjena potrošnja buprenorfina
Po­tro­šnja li­je­ka bu­pre­nor­fin od po­čet­ka pri­mje­ne no­vog uput­stva, ko­je je Mi­ni­star­stvo zdra­vlja iz­da­lo 8. ma­ja sma­nje­na je za vi­še od 50 po­sto, po­ka­za­ju po­da­ci ko­ji su do­sta­vlje­ni Mi­ni­star­stvu zdra­vlja iz jav­nih zdrav­stve­nih usta­no­va.
– Upo­red­nom ana­li­zom do­šli smo do broj­ki ko­je uka­zu­ju na ma­nji broj ko­ri­sni­ka, pa je ta­ko pri­je po­čet­ka pri­mje­ne no­vog na­či­na pre­pi­si­va­nja li­je­ka broj pa­ci­je­na­ta u Pod­go­ri­ci iz­no­sio 311, a sa­da 147, Da­ni­lov­gra­du 12, sa­da osam, Ba­ru 74, sa­da 51, Bu­dvi 32 sa­da 22, u Tiv­tu je sa 10 broj sma­njen na če­ti­ri, Be­ra­na­ma sa 37 na 22, Bi­je­lom Po­lju sa 34 na 19, u Ko­to­ru sa 40 na 33. Pre­ma po­sled­njem iz­vje­šta­ju, u Ko­la­ši­nu i Moj­kov­cu, gdje su ra­ni­je re­gi­stro­va­na dva ko­ri­sni­ka, u ovom tre­nut­ku se ti pa­ci­jen­ti ne po­ja­vlju­ju – ka­žu u mi­ni­star­stvu.
Pre­ma no­vom uput­stvu, bu­pre­nor­fin, li­jek ko­ji ko­ri­ste za­vi­sni­ci od nar­ko­ti­ka u za­mje­nu za opi­ja­te, a spre­ča­va po­ja­vu ap­sti­nen­ci­jal­nih smet­nji, vi­še se ne iz­da­je na re­cept, već se di­rekt­no do­sta­vlja u zdrav­stve­ne usta­no­ve i pa­ci­jen­ti­ma da­je u cen­tri­ma za men­tal­no zdra­vlje ili me­ta­don­skim cen­tri­ma, di­rekt­no da po­pi­ju, u pri­su­stvu zdrav­stve­nog rad­ni­ka. Li­jek se do­zi­ra po pro­cje­ni psi­hi­ja­tra i da­je se sva­ko­dnev­no, uz oba­ve­zan psi­hi­ja­trij­ski iz­vje­štaj ko­ji ne mo­že bi­ti sta­ri­ji od mje­sec.
– Mi­ni­star­stvo zdra­vlja upu­ti­lo je oba­vje­šte­nje svim zdrav­stve­nim usta­no­va­ma u Cr­noj Go­ri po ko­jem će pa­ci­jen­ti, sa iz­vje­šta­jem psi­hi­ja­tra, ne sta­ri­jim od mje­sec, mo­ći da do­bi­ja­ju te­ra­pi­ju sva­ko­dnev­no u gra­du u ko­me tre­nut­no bo­ra­ve, bi­lo zbog se­zon­skog ra­da ili go­di­šnjeg od­mo­ra, na isti na­čin kao i pa­ci­jen­ti ko­ji ži­ve u tom gra­du. Po­treb­no je da se pa­ci­jen­ti sa iz­vje­šta­jem ja­ve u Cen­tar za men­tal­no zdra­vlje gdje će se di­rekt­no da­va­ti te­ra­pi­ja, a evi­den­ci­ja vo­di­ti upi­si­va­njem na po­le­đi­ni iz­vje­šta­ja, uz da­tum da­va­nja i fak­si­mil usta­no­ve gdje je da­to – za­klju­ču­ju u mi­ni­star­stvu.M.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"