Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mugošin sin prijavio imovinu od pola miliona * Tuži Miga jer ga je izujedao pas lutalica * Mitropolitu zabranili da uđe u Skupštinu * Radonjić: Lekić privatizuje stranku * Obama vodio tajni rat protiv Putina * Zmije * Hapšenje i sila
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica:
Vlada želi da probije kase opozicionih opština i napuni džepove sumnjivih investitora, tajkuna i režimskih favorita.

Vic Dana :)

Završio puž golać Fakultet za medije i komunikaciju, i prijavio se za posao građevinskog inženjera u jednu firmu.
Došao golać na razgovor za posao i kaže mu poslodavac:
- NISI TI OBUČEN ZA OVAJ POSAO.


Htio Nino Belan da prosi Tinu Ivanović, i ode kod njenog oca, kad tamo još prosaca u čekaonici, a otac radio svoju smjenu u hitnoj pomoći, bio je vozač tamo.
Pozove njega Tina da dođe hitno, da kaže kome daje njenu ruku, a on upali sirenu na kolima, da bi stigao brže, kad ono sirena ne radi.
On na muci, ne zna šta će, pa se prodra iz kola:
-TINU NINU!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-07-02 BOJANA JOKIĆ PRIJAVILA POLICAJCE Strahuje za bezbjednost
Pred­sjed­nik NVO LGBT Fo­rum Pro­gres Bo­ja­na Jo­kić pod­ni­je­la je pri­ja­vu pro­tiv po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, zbog na­vod­nog kr­še­nja po­li­cij­skog ko­dek­sa i za­ko­na, te na­ru­ša­va­nja nje­ne bez­bjed­no­sti i si­gur­no­sti.
– Na­i­me, dok je Jo­kićeva pod­no­si­la pri­ja­vu pro­tiv V.I, ko­ji je iz­nio ozbilj­ne pri­jet­nje po nje­nu fi­zič­ku bez­bjed­nost, pri­ja­vlje­ni slu­žbe­ni­ci su kon­tak­ti­ra­li s pri­ja­vlje­nim li­cem, oba­vi­je­sti­li ga o sa­moj pri­ja­vi, tre­nut­noj lo­ka­ci­ji Jo­ki­će­ve, odje­ći ko­ju na se­bi tre­nut­no ima, kao i sa­dr­ži­ni raz­go­vo­ra ko­ji je ima­la sa de­žur­nim in­spek­to­rom. Tim rad­nja­ma Jo­ki­će­voj su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci na­ru­ši­li osnov­na gra­đan­ska pra­va, pre­kr­ši­li su po­li­cij­ski ko­deks i za­kon, i do­dat­no je ugro­že­na nje­na bez­bjed­nost i si­gur­nost – sa­op­šte­no je iz Pro­gre­sa.
U toj NVO na­vo­de da su si­gur­ni da će Upra­va po­li­ci­je, nad­le­žni kon­trol­ni or­ga­ni i tu­ži­la­štvo što pri­je po­stu­pi­ti po ovoj pri­ja­vi, da će se sa mak­si­mal­nom po­sve­će­no­šću utvr­di­ti sve či­nje­ni­ce ovog slu­ča­ja, kao i da će li­ca od­go­vor­na za ove rad­nje sno­si­ti ade­kvat­ne sank­ci­je.
– Po­zi­va­mo Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va da naj­o­zbilj­ni­je shva­ti ovo na­ru­ša­va­nje osnov­nih pra­va i ja­sno kr­še­nje ko­dek­sa po­li­ci­je i ne do­zvo­li da se ova­ko ne­što po­no­vo do­go­di – ka­žu u Pro­gre­su.
Upra­va po­li­ci­je je sa­op­šti­la da je pri­mi­la pri­ja­vu Bo­ja­ne Jo­kić, a ko­ja se od­no­si na to da je ne­ko od po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka to­kom nje­nog bo­rav­ka u po­li­cij­skim pro­sto­ri­ja­ma, gdje je pri­ja­vlji­va­la li­ce ko­je joj se pri­je­ti­lo pu­tem dru­štve­nih mre­ža, ja­vio tom li­cu da je ona pod­ni­je­la pri­ja­vu pro­tiv nje­ga.
– Upra­va po­li­ci­je će se, kao i do sa­da, a po­seb­no ka­da su u pi­ta­nju vul­ne­ra­bil­ne gru­pe, ozbilj­no i pro­fe­si­o­nal­no od­ni­je­ti pre­ma pri­ja­vi go­spo­đe Jo­kić. Ni­je nam po­zna­to da je bi­lo ko­ji po­li­cij­ski slu­žbe­nik ura­dio na­ve­de­no, ali nad­le­žne slu­žbe će spr­o­ve­sti de­talj­ne pro­vje­re ra­di utvr­đi­va­nja iden­ti­te­ta tog ili tih po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka – ka­za­li su u po­li­ci­ji.
M.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"