Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mugošin sin prijavio imovinu od pola miliona * Tuži Miga jer ga je izujedao pas lutalica * Mitropolitu zabranili da uđe u Skupštinu * Radonjić: Lekić privatizuje stranku * Obama vodio tajni rat protiv Putina * Zmije * Hapšenje i sila
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica:
Vlada želi da probije kase opozicionih opština i napuni džepove sumnjivih investitora, tajkuna i režimskih favorita.

Vic Dana :)

Završio puž golać Fakultet za medije i komunikaciju, i prijavio se za posao građevinskog inženjera u jednu firmu.
Došao golać na razgovor za posao i kaže mu poslodavac:
- NISI TI OBUČEN ZA OVAJ POSAO.


Htio Nino Belan da prosi Tinu Ivanović, i ode kod njenog oca, kad tamo još prosaca u čekaonici, a otac radio svoju smjenu u hitnoj pomoći, bio je vozač tamo.
Pozove njega Tina da dođe hitno, da kaže kome daje njenu ruku, a on upali sirenu na kolima, da bi stigao brže, kad ono sirena ne radi.
On na muci, ne zna šta će, pa se prodra iz kola:
-TINU NINU!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-07-02 PRIVREDNA KOMORA Pripremili vodič
Pri­vred­na ko­mo­ra (PKCG) ura­di­la je vo­dič za do­bru hi­gi­jen­sku prak­su u po­slo­va­nju hra­nom za sek­tor ugo­sti­telj­stva, tr­go­vi­ne i obje­ka­ta jav­ne is­hra­ne. Vo­dič se, ka­ko su sa­op­šti­li, od­no­si na objek­te, ko­ji pre­ma pri­ro­di svo­je dje­lat­no­sti i na osno­vu ana­li­ze ri­zi­ka, spa­da­ju u one ni­skog ri­zi­ka, od­no­sno u ko­ji­ma se re­a­li­zu­je dje­lat­nost u ko­joj se ne mo­gu iden­ti­fi­ko­va­ti kri­tič­ne kon­trol­ne tač­ke.
– Za­ko­nom o bez­bjed­no­sti hra­ne pro­pi­sa­na je oba­ve­za za su­bjek­te u po­slo­va­nju hra­nom da us­po­sta­ve, pri­mje­nju­ju i kon­ti­nu­i­ra­no odr­ža­va­ju po­stup­ke za­sno­va­ne na prin­ci­pi­ma HACCP-a u svim fa­za­ma pro­iz­vod­nje, pre­ra­de i di­stri­bu­ci­je hra­ne na­kon pri­mar­ne pro­iz­vod­nje i pra­te­ćih dje­lat­no­sti – na­ve­li su iz PKCG.
Tim za­ko­nom je, ka­ko se do­da­je, de­fi­ni­san i iz­u­ze­tak od oba­ve­ze us­po­sta­vlja­nja i pri­mje­ne po­stu­pa­ka za­sno­va­nih na prin­ci­pi­ma HACCP-a.
Iz PKCG uka­zu­ju da je u čla­nu za­ko­na pro­pi­sa­na oba­ve­za su­bje­ka­ta u po­slo­va­nju hra­nom, ko­ji oba­vlja­ju dje­lat­nost u ko­joj se ne mo­gu iden­ti­fi­ko­va­ti kri­tič­ne kon­tr­ol­ne tač­ke u pri­pre­mi, pro­iz­vod­nji i pre­ra­di, da us­po­sta­ve i pri­mje­nju­ju do­bru hi­gi­jen­sku prak­su.
D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"