Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mugošin sin prijavio imovinu od pola miliona * Tuži Miga jer ga je izujedao pas lutalica * Mitropolitu zabranili da uđe u Skupštinu * Radonjić: Lekić privatizuje stranku * Obama vodio tajni rat protiv Putina * Zmije * Hapšenje i sila
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica:
Vlada želi da probije kase opozicionih opština i napuni džepove sumnjivih investitora, tajkuna i režimskih favorita.

Vic Dana :)

Završio puž golać Fakultet za medije i komunikaciju, i prijavio se za posao građevinskog inženjera u jednu firmu.
Došao golać na razgovor za posao i kaže mu poslodavac:
- NISI TI OBUČEN ZA OVAJ POSAO.


Htio Nino Belan da prosi Tinu Ivanović, i ode kod njenog oca, kad tamo još prosaca u čekaonici, a otac radio svoju smjenu u hitnoj pomoći, bio je vozač tamo.
Pozove njega Tina da dođe hitno, da kaže kome daje njenu ruku, a on upali sirenu na kolima, da bi stigao brže, kad ono sirena ne radi.
On na muci, ne zna šta će, pa se prodra iz kola:
-TINU NINU!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-07-02 ASK EVIDENTIRALA 674 PLANA INTEGRITETA Najveći rizici u pravosuđu
Pre­ma evi­den­ci­ja­ma Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK), na čijem čelu je Sreten Radonjić, od 697 or­ga­na vla­sti ko­ji su u oba­ve­zi da usvo­je i do­sta­ve plan in­te­gri­te­ta, tu za­kon­sku oba­ve­zu is­po­što­va­lo je njih 674. Rje­še­nje o od­re­đi­va­nju me­na­dže­ra in­te­gri­te­ta do­ni­je­lo je 669 or­ga­na, a utvr­đe­no je da naj­ve­ći ri­zik od ko­rup­ci­je po­sto­ji u pra­vo­su­đu, a naj­ma­nji u pro­svje­ti.
– Naj­ve­ći pro­ce­nat is­pu­nje­no­sti za­kon­ske oba­ve­ze do­no­še­nja pla­na in­te­gri­te­ta ostva­ren je u op­šti­na­ma An­dri­je­vi­ca, Ce­ti­nje, Da­ni­lov­grad, Gu­si­nje, Ko­tor, Moj­ko­vac, Pet­nji­ca, Plav, Plje­vlja, Ro­ža­je, Šav­ni­ki Ti­vat, od­no­sno 100 od­sto or­ga­na vla­sti sa sje­di­štem u tim op­šti­na­ma do­ni­je­lo je plan, a vi­sok pro­ce­nat is­pu­nje­no­sti ove oba­ve­ze ostva­ri­le su i op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje (97,6 od­sto), Bar (96,9 od­sto), Pod­go­ri­ca (96,8 od­sto) i Her­ceg No­vi (96,7 od­sto) – ka­žu u ASK.
U pla­no­vi­ma je iden­ti­fi­ko­va­no ukup­no 18.113 ri­zi­ka i pla­ni­ra­no 33.360 mje­ra za nji­ho­vo sma­nje­nje i ot­kla­nja­nje.
– Iden­ti­fi­ko­va­no je 10.500 ri­zi­ka sred­njeg in­ten­zi­te­ta, 5.217 ni­skog i 2.364 ri­zi­ka vi­so­kog in­ten­zi­te­ta. Pro­sječ­ni in­ten­zi­tet ri­zi­ka u svim pla­no­vi­ma in­te­gri­te­ta je 27,14 na ska­li od je­dan do 100. Naj­ve­ći ri­zi­ci pre­po­zna­ti su u si­ste­mu pra­vo­su­đa (pro­sječ­ni in­ten­zi­tet 53,3), a naj­ma­nji u obla­sti pro­svje­te (18,2) – ka­žu u ASK.
Naj­vi­še ri­zi­ka sa­dr­že pla­no­vi in­te­gri­te­ta or­ga­na u obla­sti zdrav­stva, gdje plan u pro­sje­ku sa­dr­ži 84 re­zi­du­al­na ri­zi­ka. Ve­li­ki broj ri­zi­ka pre­po­znat je i u je­di­ni­ca­ma lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve, u pro­sje­ku 70, što je re­zul­tat či­nje­ni­ce da plan je­di­ni­ce lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve sa­dr­ži ri­zi­ke pre­po­zna­te u svim or­ga­ni­ma lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve i or­ga­ni­ma lo­kal­ne upra­ve u toj op­šti­ni. Naj­ma­nje re­zi­du­al­nih ri­zi­ka sa­dr­že pla­no­vi in­te­gri­te­ta or­ga­na u obla­sti kul­tu­re, u pro­sje­ku 17.
M.S.


Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"