Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-07-07 PREDSJEDNIK UDRUŽENJA MANJINSKIH AKCIONARA EPCG VASILIJE MILIČKOVIĆ PORUČIO
Vlada hitno da raskine ugovor sa Italijanima
Miličković Vlada hitno da raskine ugovor sa Italijanima
Vla­da Cr­ne Go­re mo­ra da in­si­sti­ra na hit­nom ras­ki­du ugo­vo­ra sa ita­li­jan­skom ko­map­ni­jom A2A, su­vla­sni­kom u Elek­tro­pri­vre­di, što pod­ra­zu­mje­va i is­pla­tu kom­plet­nog iz­no­sa od 250 mi­li­o­na eura, ka­ko je do­go­vo­re­no put op­ci­jom, uz od­go­va­ra­ju­ći dis­kont za se­dam go­di­na, što bi u ko­nač­nom bio iz­nos oko 160 mi­li­o­na eura, sma­tra pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra EPCG Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić.
On je is­ta­kao da Vla­da mo­ra da do­ve­de EPCG u po­zi­ci­ju br­zog in­ve­sti­ci­o­nog raz­vo­ja.
– Ko­nač­no jed­na li­je­pa vi­jest da ob­ra­du­je gra­đa­ne, jed­na ra­zum­na od­lu­ka dva du­go­go­di­šnja part­ne­ra ko­ji su za­sno­va­li je­dan „ne­pri­ro­dan brak”, od ko­ga su oba part­ne­ra pre­tr­pje­la ve­li­ku fi­nan­sij­sku šte­tu – ka­zao je Mi­lič­ko­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, me­nadž­ment A2A ni­je ostva­rio ni 10 od­sto oče­ki­va­nih i za­cr­ta­nih pa­ra­me­ta­ra, i to iz raz­lo­ga što do­la­ze iz kom­pa­ni­je ko­joj su do­mi­nant­na dje­lat­nost ko­mu­nal­ne uslu­ge, a u ener­ge­ti­ci su od 2007. go­di­ne, ka­da su tu dje­lat­nost re­gi­stro­va­li u Bre­ši.
– Za­to je od obo­stra­nog in­te­re­sa da ago­ni­ju ne pro­du­ža­va­ju još se­dam go­di­na, već da ma­lim me­đu­sob­nim ustup­ci­ma, dis­kon­tom ma­lo ve­ćim od ban­kar­skog, ko­nač­no sta­ve tač­ku na ne­pri­rod­nu sa­rad­nju. Udru­že­nje ma­lih ak­ci­o­na­ra da­će svoj skrom­ni do­pri­nos eks­pre­snom raz­la­zu od­u­sta­ja­njem od svih kri­vič­no­prav­nih po­stu­pa­ka ko­je go­di­na­ma vo­di pro­tiv kom­pa­ni­je A2A, kao i od po­vra­ća­ja nov­ca za la­žne i kon­sul­tant­ske uslu­ge, i po­dr­ža­će­mo ini­ci­ja­ti­vu A2A da za svo­je ak­ci­je u Rud­ni­ku uglja do­bi­ju de­se­tak mi­li­o­na eura, iako su te ak­ci­je bez­vri­jed­ne, jer je nji­hov me­nadž­ment Rud­nik do­veo do ste­ča­ja, sa gu­bit­kom od 50 mi­li­o­na eura – ka­zao je Mi­lič­ko­vić.
Ka­ko je do­dao, ras­ki­dom ugo­vo­ra bi se stvo­ri­li uslo­vi za ras­pi­si­va­nje no­vog ten­de­ra za do­ka­pi­ta­li­za­ci­ju EPCG i iz­bor pra­vog stra­te­škog part­ne­ra, ko­ji bi za su­vla­sni­štvo od 49 od­sto do­nio na ži­ro ra­čun EPCG oko 700 mi­li­o­na, što bi ga­ran­to­va­lo ve­li­ki in­ve­sti­ci­o­ni ci­klus.
– Od tog nov­ca bi mo­gle da se iz­gra­de hi­dro­e­lek­tra­ne Kru­še­vo, Ko­mar­ni­ca i dru­gi blok Ter­mo­e­lek­tra­ne, či­me bi Cr­na Go­ra i EPCG po­sta­li ve­li­ki iz­vo­zni­ci elek­trič­ne ener­gi­je za Ita­li­ju pod­mor­skim ka­blom – is­ta­kao je Mi­lič­ko­vić i pod­sje­tio da su upra­vo Ita­li­ja­ni bi­li pro­tiv grad­nje dru­gog blo­ka TE Plje­vlja.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"