Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-07-08 NEUSPJEŠAN SASTANAK LOKALNE UPRAVE SA ATLAS GRUPOM I VLADOM U VEZI SA BOLNICOM U MELJINAMA Čekaju poravnanje
Osnov­ni za­ključ­ci ju­če­ra­šnjeg sa­stan­ka čel­ni­ka op­šti­ne Her­ceg No­vi sa ru­ko­vod­stvom PZU Me­lji­ne, sin­di­ka­tom bol­ni­ce, pred­stav­ni­com Atlas gru­pe Ma­no­li­nom Ba­šo­vić i se­kre­ta­rom u Mi­ni­star­stva zdra­vlja Mi­la­nom Vu­jo­vi­ćem je­su da se če­ka van­sud­sko po­rav­na­nje na re­la­ci­ji Atlas gru­pa –Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja ka­ko bi sta­tus bol­ni­ce bio ja­san i da Op­šti­na ne­ma na­mje­ru da ot­pi­še po­re­ski dug Atlas gru­pi, ali da će, ko­li­ko joj in­ge­ren­ci­je do­zvo­lja­va­ju, po­mo­ći rad­ni­ci­ma usta­no­ve.
Pred­stav­ni­ci Atlas gru­pe i Mi­ni­star­stva zdra­vlja ne sa­mo da ni­su htje­li da da­ju iz­ja­ve no­vi­na­ri­ma, već su od­mah na­kon sa­stan­ka sa ru­ko­vod­stvom op­šti­ne na­pu­sti­li obje­kat ne­ka­da re­pre­zen­ta­tiv­ne Voj­ne bol­ni­ce.
Gra­do­na­čel­nik Ste­van Ka­tić je na­gla­sio da je svr­ha sa­stan­ka bi­la po­ru­ka no­vih kon­sti­tu­e­na­ta vla­sti da je op­sta­nak PZU Me­lji­ne pri­o­ri­tet i da se na li­cu mje­sta upo­zna­ju sa či­nje­ni­ca­ma ve­za­nim za bol­ni­cu.
– Od pred­stav­ni­ka Mi­ni­star­stva zdra­vlja, Atlas gru­pe i me­nadž­men­ta bol­ni­ce do­bi­li smo uvje­ra­va­nja da bol­ni­ca funk­ci­o­ni­še na op­ti­ma­lan na­čin, ni lo­ši­ji ni bo­lji u od­no­su na osta­le bol­ni­ce ko­je su u vla­sni­štvu dr­ža­ve. Ob­ja­šnje­no nam je da je po­kre­nut sud­ski pro­ces ras­ki­da ugo­vo­ra Vla­de sa Atlas gru­pom, ali i da po­ku­ša­va­ju da se spo­ra­zum­no do­go­vo­re oko ovog po­stup­ka, jer bi po ne­kim pro­cje­na­ma sud­ski pro­ces mo­gao da tra­je od pet do šest go­di­na. Ob­ja­sni­li su nam da će se spo­ra­zum­no do­go­vo­ri­ti da se ugo­vor ili ras­ki­ne ili na­sta­vi – ka­zao je Ka­tić.
On je pod­vu­kao da je lo­kal­na upra­va na sa­stan­ku tra­ži­la rje­še­nje, bu­du­ći da je tre­nut­no sta­nje neo­dr­ži­vo jer je bol­ni­ca u ogrom­nim du­go­vi­ma, a fi­nan­si­ra se is­klju­či­vo iz sop­stve­nih iz­vo­ra. Ka­tić je is­ta­kao da je na sa­stan­ci­ma ra­zu­mio da bol­ni­cu vi­še ne fi­nan­si­ra Atlas gru­pa.
Pred­sjed­nik SO Her­ceg No­vi Mi­loš Bi­go­vić je ka­zao da ni­ka­kvo ot­pi­si­va­nje po­re­za i du­go­va Atlas gru­pi ne do­la­zi u ob­zir.
– To bi bi­lo neo­d­go­vor­no po­na­ša­nje pre­ma dru­gim po­re­skim ob­ve­zni­ci­ma. Ni­ko ne­ma pra­vo da bi­lo ko­me ot­pi­še po­re­ski dug – re­a­ko je Bi­go­vić.
K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"