Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-07-07 ZBOG LOŠE OTKUPNE CIJENE POLJOPRIVREDNIK DAVID CAMAJ NIJE USPIO DA PLASIRA PROIZVOD
Propalo 70 tona lubenice
Propalo 70 tona lubenice
Zbog lo­še ot­kup­ne ci­je­ne Da­vi­du Ca­ma­ju, po­ljo­pri­vred­ni­ku iz Vuk­san­le­ki­ća, na nji­va­ma je is­tru­li­lo 70 to­na lu­be­ni­ce. Ca­maj ka­že da je ot­kup­na ci­je­na lu­be­ni­ce od šest do osam cen­ti po ki­lo­gra­mu, dok se u ve­li­kim mar­ke­ti­ma pro­da­je od de­set do 12 cen­ti po ki­lo­gra­mu.
-Zbog ni­ske ot­kup­ne ci­je­ne pro­pa­la su mi tri šle­pe­ra lu­be­ni­ce a to je 70 to­na. Imam još 300 to­na ko­ja će za dva da­na is­tru­li­ti ako se ne pro­da što pri­je. Po­ljo­pri­vred­ni­ci su ove go­di­ne po­sa­di­li ma­lo vi­še lu­be­ni­ce ne­go ra­ni­jih go­di­na. Tr­ži­šte je pre­za­si­đe­no i ne­ma­mo gdje da je pr­o­da­mo. Ima po­ljo­pri­vred­ni­ka ko­ji ima­ju ve­zu kod ve­li­kih tr­go­vač­kih la­na­ca pa oni pro­da­ju svoj pro­iz­vod - na­vo­di Ca­maj.
Ca­maj ka­že da mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Mi­lu­tin Si­mo­vić ni­je is­pu­nio obe­ća­nje ko­je je dao po­ljo­pri­vred­ni­ci­ma da lu­be­ni­ca ne­će bi­ti ot­ku­plji­va­na is­pod 13 cen­ti po ki­lo­gra­mu.
-Taj do­go­vor ni­je is­po­što­van već se ona ot­ku­plju­je za šest do osam cen­ti po ki­lo­gra­mu. Tr­go­vač­ki lan­ci je pro­da­ju od de­set do12 cen­ti po ki­lo­gra­mu pa mi pre­o­sta­je sa­mo da na­red­ne go­di­ne ne po­sa­dim ni je­dan struk. Na otvo­re­nom imam još 300 to­na lu­be­ni­ce i uko­li­ko je za dva da­na ne pro­dam i to će po­ći u šte­tu- na­vo­di Ca­maj.
Da­vid Ca­maj ka­že da je u pro­iz­vod­nju lu­be­ni­ce ulo­žio ve­li­ka sred­sta­va, ali da ne­će us­pje­ti da ih po­vra­ti zbog ve­li­ke šte­te ko­ju je pre­tr­pio.
-Šte­ta ko­ju sam sa­da pre­tre­pio je pre­ko de­set hi­lja­da eura. Du­žan sam ve­ći dio nov­ca i to zna i mi­ni­star. Ne tra­žim da mi on pla­ti dug ali tra­žim ne­ku za­šti­tu da bi mo­gao ma­kar da pro­dam pre­o­sta­lih 300 to­na, da mi i to ne pro­pad­ne. Sle­de­će go­di­ne ne­ću sa­di­ti lu­be­ni­cu jer ne že­lim da ra­dim dža­be. Imam 13 čla­no­va po­ro­di­ce i svi ži­vi­mo od po­ljo­pri­vre­de. Tre­ba­lo bi iz­gle­da da bu­dem kri­mi­na­lac i vje­ro­vat­no bi ta­da pro­spe­ri­rao - na­veo je Ca­maj.
Ca­maj po­zi­va Si­mo­vi­ća da mu omo­gu­ći da spri­je­či da mu pro­pad­ne i pre­o­sta­lih 300 to­na lu­be­ni­ce.
-Pi­tam mi­ni­stra za­što ima­mo pred­u­ze­će AD Plo­do­vi? Zbog če­ga ti lju­di pri­ma­ju pla­tu ako ne ra­de po­sao ka­ko tre­ba. Ne že­lim ni­ko­me da se obra­ćam za po­moć jer ne­mam ko­me, da je sre­će pred­stav­ni­ci GO Tu­zi bi nas sa­mi ob­i­šli. Po­što ne­ma­mo tu sre­ću pre­o­sta­lo nam je sa­mo da če­ka­mo - po­ru­ču­je Ca­maj.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"